Gezellig: Nationaal Songfestival op tv!

Ik vond het vorig jaar één van de gezelligste tv-avonden van het jaar: het Nationaal Songfestival. Vijf keer dat te oubollige liedje van Vader Abraham in de meest eigenzinnige uitvoeringen. En dan als klapstuk de tombola-ontknoping door Pierre Kartner en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Onbetaalbaar vermakelijke televisie waarbij vooral het geklets op Twitter (don’t forget #zappen) erg gezellig was. Vanavond mogen we weer los, al zal het met de 3js een stuk serieuzer van toon zijn dan Pierre Kartner. Wat niet minder plezier hoeft te betekenen.

Vanavond staat het liedje weer centraal. Je kunt van de muziek van de 3js houden of niet, het is wel echte, ambachtelijke muziek gemaakt door vakmensen. Bovendien spreken de 3js wel degelijk een groot publiek aan, getuige de gouden platen en uitgebreide concertreeksen. Via het Songfestival weten ze zich wellicht op te werken naar een nog breder publiek.

Voor de gelegenheid hebben Jaap, Jan en Jaap vijf nieuwe liedjes geschreven die vanavond ten gehore worde gebracht. Een preview was afgelopen woensdag al te horen op Radio 2, die kennismaking leert dat de uptempo nummers het snelst prettig in het gehoor liggen. De mannen zijn voornemens om het winnende liedje van vanavond ook in het Engels op te nemen en hoogstwaarschijnlijk mee te nemen naar Duitsland, waar het Eurovisie Songfestival dit jaar plaatsvindt.

Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert opnieuw de avond. Bij de breuk met Jan Smit bleken de 3js niet de beste vrienden van Yolanthe, maar dat hoeft ook niet. Ik verwacht dat ze vanavond allemaal professioneel genoeg zijn om de show zo goed mogelijk te laten verlopen.

De Tros zegt voorzorgsmaatregelen te hebben genomen om een gelijke uitslag zoals vorig jaar te voorkomen. Er zijn in elk geval vijf juryleden in de vorm van Hind, Eric van Tijn, René Froger, Daniël Dekker en Annemieke Schollaardt. De vijf liedjes heten De Stroom, Je Vecht nooit Alleen, Toen Ik Jou Vergat, Ga Dan Niet en Weelderig Waardeloos.

Het Nationaal Songfestival kan bovendien profiteren van een prachtige lead-in door Boer Zoekt Vrouw, waar vorige week 5 miljoen mensen naar keken. Het Nationaal Songfestival was vorig jaar goed voor 2,1 miljoen kijkers – en die score moet verbroken kunnen worden. Toch?

Nationaal Songfestival, 21.20 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- Eurovisie Songfestival: Cornald Maas eruit, Jan Smit erin
- Tros strikt Eric van Tijn voor jury Nationaal Songfestival
- Tros met de 3js op weg naar het Songfestival
- Belachelijk! Tros dumpt Cornald Maas bij Songfestival
- Cornald Maas: Toekomst Songfestival in gevaar

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Gezellig: Nationaal Songfestival op tv!

  1. Martijn

    Ga vanavond in iedergeval twitter in de gaten houden :)

      /   Reply  / 
  2. Sleurhutje

    Ik zit er klaar voor nu al

      /   Reply  / 
  3. NDK

    Dit gaat een leuke avond worden.. eerst Boer Zoekt Vrouw en dan de 3JS. Ik denk trouwens dat het “Je vecht nooit alleen” wordt..

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      Ja dat denk ik ook. Maar ver zullen we er internationaal niet mee komen.

        /   Reply  / 
  4. peter

    Ik heb er zin in en zal het vauit Duitsland gaan bekijken. Mijn favoriet is ‘de stroom’. Enorm catchy en lekker up tempo!

      /   Reply  / 
  5. Stefan

    Wat een mooie woorden!

      /   Reply  / 
  6. leatitia

    Zo jammer dat Yolanthe dit moet presenteren….Ik vind het super dat de 3j’s meedoen! maar hadden ze niemand anders kunnen vinden voor de presentatie? Het verpest een beetje de uitzending…

      /   Reply  / 
  7. robbin

    Het is helemaal precies hoe de jury het zegt: de nummers zijn allemaal prachtig en passen zo bij de 3J’s, MAAR ze passen niet op het songfestival. Ik snap dat de tros dicht bij het volkse wil blijven, maar er moet een artiest/groep gekozen worden die dicht bij zichezelf kan blijven met het liedje.

      /   Reply  / 
  8. robbin

    Conclusie die ik vergat: 3J’s passen niet op songfestival.

      /   Reply  / 
  9. Henk

    Jammer dat Yolanthe het presenteert.
    Als de Tros graag leden kwijt wil moeten ze vaker Yolanthe
    in zetten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>