Renate Verbaan over Secret Story: Big Brother wel gezien

Het is de grootste klus voor Renate Verbaan in haar tv-carrière tot nu toe: Secret Story. Vanavond is de kick-off, vanaf morgen is er een dagelijkse uitzending van een uur met een liveshow op de donderdagavond. Secret Story moet de volgende stap worden in het genre reality, na Big Brother en De Gouden Kooi.

Renate: “Natuurlijk zat ik net als iedereen voor de buis bij Big Brother, dat was ongelofelijk spraakmakend. Maar dat hebben we nu gezien. Het leuke aan Secret Story is de extra laag met het spelelement.”

Want elke bewoner draagt een geheim met zich mee in het Secret Story-huis. Dat hoeft voor de thuisblijvers geen geheim te zijn. Iemand moet een aspect uit zijn verleden of zijn persoonlijkheid geheimhouden voor de andere bewoners. “Secret Story wordt niet zoals de Gouden Kooi met vechtpartijen, dat is niet wat we voor programma’s maken bij Net 5. Natuurlijk, zo’n huis is uiteindelijk een snelkookpan aan emoties waarbij ruzies kunnen ontstaan. Maar we hebben niet gecast op grote vechtpartijen.”

Geheimen dus, heeft Renate daar zelf affiniteit mee? Wekenlang heeft ze haar rol in Secret Story geheim moeten houden. “Inmiddels weet ik alles van de kandidaten. Affiniteit… Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is. Ik heb meegedaan aan Wie Is de Mol – begrijp me goed, dat is echt een stapje moeilijker. Maar ik weet wat het is om constant op je qui vive te zijn, heel de dag te jagen en achterdochtig te zijn.”

Bekijk het video-gesprek met Renate, waarin ze vertelt over hoe moeilijk het is om in de vooravond te scoren. En waarom zij de liveshows in Nederland opneemt terwijl Secret Story zich in Portugal afspeelt:

Secret Story, 21.15 uur, Net 5

Zie ook:
- Geheimen en kandidaten Secret Story langzaam op straat
- Video: Rondleiding Renate Verbaan in Secret Story-huis
- Net 5 neemt Secret Story op in Portugal
- Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden
- Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen
- Secret Story op Net 5 met Renate Verbaan en Bart Boonstra (+ video)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Renate Verbaan over Secret Story: Big Brother wel gezien

  1. Markus

    Ik ben benieuwd naar het programma maar ze doen alsof het een heel nieuw realityformat is. Secret Story is de Franse en Portugese versie van Big Brother. Ze noemen het daar alleen geen Big Brother maar Loft Story en nu Secret Story in de hoop zelf een nieuw format te hebben gemaakt.
    NET5 doet daar nu heel bijzonder mee terwijl het gewoon Big Brother is met een andere naam en een extra elementje

      /   Reply  / 
  2. Tim

    die extra laag (bovenop big brother) vind ik juist helemaal niets.
    En het is ook niet zomaar een extra elementje maar heel veel ingewikkelde toevoegingen.
    Er zit veel te veel in: de gewone BB basis, geheimen, spellen, een rode telefoon enz.
    MEt BB ging het mis toen ze er dingen aan toe gingen voegen en nu zit er helemaal te veel in. Ik verwacht een vette flop.

      /   Reply  / 
  3. Jos

    Flopperdeflop! Vanavond tov wk schaatsen en vanaf donderdag tov WIDM. Dom, dom, dom!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Hoeveel potentie heeft Secret Story van Net 5? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>