Hoeveel potentie heeft Secret Story van Net 5?

Het is een belangrijk weekend voor Net 5. Vanavond beleeft Secret Story zijn première, het duurste project voor de SBS-groep sinds jaren. Duurder dan een heel seizoen van Popstars, De Nieuwe Uri Geller of De Co-Assistent. De kick-off is heel bewust pal achter Boer Zoekt Vrouw geplaatst. Vanavond worden de kandidaten voorgesteld en de 15 geheimen gepresenteerd. Vanaf morgen is Secret Story dan elke vooravond te zien. Heeft Secret Story, volgens eigen zeggen de volgende stap in reality-tv, ook potentie?

Toen het programma vorige maand werd gepresenteerd aan de pers, was mijn eerste reactie: gedoemd te mislukken. Maar daarna spreek je wat mensen, wordt het spel je uitgelegd en realiseer je dat er voor dit genre tv altijd een vaste groep kijkers is te vinden. Die shows als Big Brother, de Gouden Kooi en zelfs Can’t Buy Me Love zo leuk vinden, dat ze toch wel kijken. Een groep kijkers die al snel het aantal kijkers van Net 5 in de vooravond van nu overstijgt.

Afgelopen week mocht ik mee met een persreis naar het Secret Story-huis in Portugal. Daar ben ik weer iets enthousiaster geworden. Met een groep journalisten is het Secret Story-spel min of meer gespeeld, van elk van ons werd een geheim door ‘de stem’ het huis door geschald en moesten we de puzzel compleet zien te maken. Het meisje van Spits kreeg bovendien de opdracht om mensen te overtuigen van een ander geheim op haar naam, een dubbele missie dus.

Tel daarbij op dat je in het huis rondloopt waarvan je weet dat er geheime kamers zijn. In de Portugese versie was er een ondergrondse kelder die zich gaandeweg het programma openbaarde. Hier en daar heb ik wat extra gestampt in de hoop een holle ruimte aan te treffen. En ik was heel erg geneigd om onder elk tapijtje of zeiltje te kijken. En om te vergelijken of elke kamer wel zo diep was als in de plattegrond staat aangegeven, of dat daar een geheime ruimte zit.

Ja, eenmaal in het huis begint het wel te kriebelen om het spel te spelen. Het spel van de geheimen verborgen houden, geheimen raden en de puzzel compleet maken. De extra laag in het genre reality-tv.

Maargoed, feitelijk heb ik deze week alleen het huis gezien, de presentatrice en de zenderbaas gesproken. Terwijl een programma als Secret Story staat of valt bij de kandidaten. Die hebben vrijdag hun intrek genomen in de Villa der Verrassing, de collega’s van Fok hebben inmiddels vrijwel alle namen en geheimen. Net 5 wil het niet zo ordinair maken als De Gouden Kooi was, al begreep ik dat de groepsamenstelling wel wat doet denken aan Oh Oh Cherso; hier en daar lekker plat. Veel mooie, jonge mensen die staan te popelen om het spel te spelen.

Bij mij is de interesse inmiddels gewekt, ik kijk vanavond de kick-off. Of ik ook elke vooravond ga kijken, durf ik niet te beloven. In principe heb ik daar al afspraakjes met RTL 4, SBS 6 en Nederland 3. Maar wie weet… Uiteindelijk heeft de eerste Big Brother me ook van mijn vooravondschema gekregen.

Secret Story, 21.15 uur, Net 5

Zie ook:
- Renate Verbaan over Secret Story: Big Brother wel gezien
- Zenderbaas: Secret Story in Portugal uit pure tijdsnood
- Geheimen en kandidaten Secret Story langzaam op straat
- Video: Rondleiding Renate Verbaan in Secret Story-huis
- Net 5 neemt Secret Story op in Portugal
- Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden
- Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen
- Secret Story op Net 5 met Renate Verbaan en Bart Boonstra (+ video)

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Hoeveel potentie heeft Secret Story van Net 5?

  1. joris

    klinkt misschien vreemd, maar wanneer je hier een beetje goed uitziende mensen neer zet (die door het Portugese weer nogal vaak in zwembad-outfit lopen), en je zendt dat uit op full HD, dan trek je wel kijkers tijdens dit winterweer ;)

      /   Reply  / 
    1. gayboy

      joris,ik keek zaterdag naar de Mission Beach cam,Californie San Diego,,daar is nu op dit moment weinig volk,maar is honderd duizend keer mooier om naar te kijken,dan naar dat Secreten net8.En Afrika Dieren cams,GEWELDIG.

        /   Reply  / 
  2. Aapje

    Als jullie dat berichtje kopieren van dat Nickelodeon dat ie 24/7 gaat, moeten jullie wél neerzetten dat Disney Channel juist wél na 6 uur z’n series met ondertiteling uitzend…dat is dus fout geschreven in die berichtjes! En jullie kopieren gewoon blind al die berichten..:S

      /   Reply  / 
  3. jan

    Ooit was net5 toch een sjieke vrouwenzender? Wat is er eigenlijk met dat profiel gebeurd? Dit klinkt als een ranzig commercieel RTL5 project.

      /   Reply  / 
  4. kokkie

    mijn intresse erin is noppesss

      /   Reply  / 
  5. joris

    bij ziggo op kanaal 15, 24/7 secret story…
    tis maar waar we op zitten te wachten

      /   Reply  / 
    1. Marco

      Nou ik ben best wel benieuwd..
      Vooral door de “buzz”erom heen.. Ik wordt persoonlijk toch nieuwsgierig naar de geheimen, de geheimen van het huis en de ontwikkelingen van de stem en de opdrachten..
      Dus ik ga het zeker een kans geven..
      Ieder geval vanavond kijken..

        /   Reply  / 
      1. joris

        maar wat ik nogsteeds denk: sex sells. Dus een paar goed uitziende mensen die veel in badkleding (of minder) lopen zal de kijkcijfers goed helpen.. En dat is wel het voordeel van dat het in portugal wordt opgenomen…

          /   Reply  / 
        1. Marco

          @ Joris

          Heb je zeker gelijk in.. Maar zoals ik zei ben ik ook benieuwd naar het verloop van het spelletje.. Wat krijgen wij mee? Hoe is de groep samen? Ontstaan er relaties etc.. en zitten er rare snuiters in de groep?
          We gaan het straks zien.

            /   Reply  / 
  6. samantha v

    Jhaa this heel plat maare sex sells zeker … zeker bij mensen van 16 t/m 26 .. kijk naar Oh oh cherso … iedreen dacht ook dat het niets zou worden .. maarjhaa we zullen het zien ..

    hoop eigelijk dat er een gay boy in komt ..
    gwn omdat de laatste tijd de homoacceptatie ver te zoeken is ..
    mischien helpt het

    xx

      /   Reply  / 
  7. Lesley

    Kansloos programma dus zal wel succes worden…

      /   Reply  / 
  8. robbin

    Ik ben vooral erg benieuwd naar hoe dat huis zich verder gaat transformeren. In de Franse trailer bleken er erg veel geheime plekken te zijn, en dat maakt me wel erg nieuwsgierig.

      /   Reply  / 
  9. piet

    Ik vind het er wel ouderwets uitzien, erg big brother jaren geleden. Gouden Kooi was wat dat betreft een enorme upgrade…

      /   Reply  / 
  10. robbin

    Wat een verschrikkelijke types zitter er tot nu toe in dit huis! Totaal geen weerspiegeling van de samenleving. Allemaal ‘mooie’ mensen.

      /   Reply  / 
  11. Peter

    Vervelend he? ;)
    Dat kijken naar mooie mensen..

      /   Reply  / 
  12. Tim

    De geheimen bedacht voor dit programma zijn niets meer dan gebakken lucht. De geheimen, als je ze uiteindelijk te horen krijgt, doen je na tien seconden niets meer. Alle spanning van maanden is in één klap weg. Je neemt vooral jezelf (als kijker) in de maling met dit programma.

      /   Reply  / 
  13. Bert

    Eigenlijk hoop ik dat het een succes wordt. SBS en vrienden hebben in lange tijd geen hit meer gehad. En ik zou niet weten wat er met de Nederlandse TV zou gebeuren als SBS/Net5/Veronica er niet meer zou zijn.

      /   Reply  / 
    1. Situation

      Dan zou er eindelijk minder bagger op TV komen.

        /   Reply  / 
      1. Grutte Pier

        ..ho ho……behalve Top-Gear..;-)

          /   Reply  / 
        1. Situation

          Dat natuurlijk een aangekocht programma is en beter bij RTL7 past. ;)

            /   Reply  / 
  14. ConverseJJ

    541.000 kijkers!

      /   Reply  / 
  15. Jan

    Wat een aanfluiting! Hoe durven ze dit te vergelijken met wie is de mol. Daar kin je als kijker tenminste meedoen. Hier zijn alle geheimen al verklapt. Ik ben afgehaakt. Flop!

      /   Reply  / 
  16. Topmodel

    Ik heb een hekel aan Big Brother en DGK, maar dit programma lijkt mij zeker leuk, vooral de opdrachten en het feit dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om je geheim te bewaren, ook maakt de stem het jou niet makkelijk zoals bij sofia. Nadat de stem zei dat haar missie geslaagd is, wist iedereen wat haar missie was. Enige waar ik van baal is dat het 1 uur duurt, maar ga dit zeker kijken (en dat terwijl topchef weer beging0.

      /   Reply  / 
  17. Situation

    Ik heb het overgeslagen ik zit echt niet meer op dit soort programma’s te wachten.

      /   Reply  / 
  18. Ralf

    Regelrechte belediging voor iedere NET5 kijker, omdat ze bij SBS denken dat dit kanaal de doelgroep bevat. Wat een zooi, domme, mediageile, neppe mensen.

      /   Reply  / 
  19. Ralf

    Oh ja, kijcijfers vandaag 15-2: 360.000. Als het zo doorgaat met dalen zijn we er eind van de maand vanaf hoop ik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>