Zenderbaas: Secret Story in Portugal uit pure tijdsnood

Net 5-baas Alphons Martens loopt er tevreden bij, als hij met wat pers het Secret Story-huis in Portugal bezoekt. Daags voor de kick-off is het interieur nagenoeg afgerond, staan de kandidaten op het punt van vertrek en heeft hij er alle vertrouwen in dat Secret Story gaat slagen. “Dit programma kan niet mislukken”, zei hij bij de launch vorige maand, doelende op de kijkcijfers in de vooravond van zijn zender. Die zijn nu niet om over naar huis te schrijven en Secret Story kan daar haast niet onder gaan scoren, verwacht hij.

Het is wel een avontuur, opnemen in Portugal èn Amsterdam. Op een geheime plek in Portugal staat het huis waar de vijftien kandidaten inmiddels hun intrek hebben genomen, terwijl het programma in de vooravond en de wekelijkse liveshow vanuit Amsterdam komt. “Voortgekomen uit pure tijdsnood. Het programma is eigenlijk vrij laat besteld, qua productie stond dit huis er al, nog van de Portugese versie die eind december is afgerond. Maar toen ik hier vorige week naar toereed, stuitte ik op nog veel meer redenen. Het lekkere weer, je krijgt zin in vakantie, de kandidaten zullen veel buiten zitten en kleden zich daarvoor wat aangenamer. Het ziet er allemaal wat florissanter uit, dat is een bijkomstig voordeel.”

Door heel het land hangen bushokjesposters en op de eigen zenders draaien de nodige promo’s. Is Martens tevreden over de buzz die is gecreëerd? “Ja, het is wel redelijk gelukt. Ik heb nog niet helemaal door hoe je zo’n buzz voor elkaar kunt krijgen. Maar mensen hebben het er al wel over.”

Het is ook lastig, om ‘het zoveelste reality-programma’ onder de aandacht te brengen als er nog niets van de kandidaten noch hun geheimen mag uitlekken. In de Franse en Portugese versie zat er bijvoorbeeld een jongen in die stiekem van het vrouwelijke geslacht is. En ook was er een koppel dat de schijn moest hoog houden elkaar niet te kennen. Weer een ander zat in een sekte. Pas de laatste twee dagen brengt Net 5 mondjesmaat wat informatie naar buiten, al hebben de collega’s van Fok al een groot deel van de geheimen en kandidaten compleet.

Martens zal dat niet heel erg vinden. Op Fok bevinden zich veel internetters die fan zijn van het tv-genre en Secret Story intensief gaan volgen. “Zij lopen 1,5 tot 2 dagen voor op tv. Als je het echt in de gaten houdt, weet je veel dingen sneller dan de rest. Het zal enorm op internet gaan leven, dat is belangrijk voor het hele format.”

Anno 2011 is bijna niemand meer anoniem op internet. De bewoners van het Secret Story huis moeten elkaars geheimen ontrafelen, zonder te weten wat deze zijn. De kijker krijgt wel te horen wat de vijftien geheimen zijn, maar niet welk geheim bij welk karakter hoort. Hoe lang duurt het voordat de puzzel compleet is? “Ik denk niet zo heel lang. Mensen kunnen er voor kiezen iets op internet te zeggen als ze een kandidaat kennen. Al moet je maar afwachten of dat dan waar is. Van een aantal geheimen ga je echt niet matchen bij wie deze horen. Toch is het niet erg als de puzzel compleet is, met voorkennis kijken is ook leuk”, weet Martens.

Bekijk het video-gesprek met Alphons Martens:

Secret Story, 21.15 uur, Net 5

Zie ook:

- Geheimen en kandidaten Secret Story langzaam op straat
- Video: Rondleiding Renate Verbaan in Secret Story-huis
- Net 5 neemt Secret Story op in Portugal
- Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden
- Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen
- Secret Story op Net 5 met Renate Verbaan en Bart Boonstra (+ video)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zenderbaas: Secret Story in Portugal uit pure tijdsnood

  1. Steffan

    Goed interview Herman! ;)
    Ik ga vanavond toch wel even kijken, ben wel benieuwd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>