Minder eigen drama en meer reality op Net 5

Voor de liefhebbers van Nederlands drama was het feest de afgelopen jaren op Net 5. De zender introduceerde series als Julia’s Tango, Evelien, De Co-Assistent, S1ngle, Verborgen Gebreken en Floor Faber. Het marktaandeel van de zender is daardoor flink gestegen, maar andere producties van eigen bodem kwamen er toch wat bekaaid van af. Het Blok sneuvelde afgelopen najaar bijvoorbeeld doordat het programmabudget opging aan drama (en De Tafel van 5). Dit jaar blijft Net 5 eigen drama leveren, maar komt er weer meer reality.

Programmaleider Karin de Groot bevestigt een bericht van vakblad C21Media aan Zappen.blog.nl. In 2007 en 2008 zag zij het marktaandeel van Net 5 stijgen tot 7 procent, maar afgelopen jaar is het iets teruggelopen tot 6,8 procent. “Nu verplaatsen we een deel van het budget dat naar Nederlands drama ging naar een grote reality-show op primetime. Op dat gebied kunnen we nog terrein winnen.”

De Groot in het vakblad: “Voorheen konden we twee grote realityshows per jaar maken, zoals Het Blok en Peking Express. Die laatste hebben we moeten laten sneuvelen voor onze drama-ambities.” Ze wil nu elk voor- en najaar een reality programma neerzetten.

Voor dit najaar zou dat een nieuwe variant van De Spaanse Droom kunnen zijn, maar Net 5 houdt ook de opties open voor een nieuw reality format. Vorig jaar was er sprake van dat het compleet nieuwe Flashback van Blazhoffski naar Net 5 zou komen, maar dat is nooit gebeurd. De reality-docuserie Grenzeloos Verliefd komt sowieso terug in het najaar.

Zie ook:
- SBS 6 viert 15-jarig jubileum in augustus
- Nieuwe Net 5-serie met Katja Schuurman in de maak
- Renate Verbaan nieuwe troef Net 5 in vooravond

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Minder eigen drama en meer reality op Net 5

  1. michel

    Peking expres moet ook gewoon weer terug komen!

      /   Reply  / 
  2. Topmodel

    Wanneer komt het blok weer op tv?

      /   Reply  / 
  3. Danielle

    Ik zou wel weer een nieuw seizoen van Peking Express en Het Blok zien, maar Verborgen Gebreken moet ook doorgaan :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>