Rocker Mathijs overleeft rockshow X Factor niet

Was Mathijs nu enorm in het voordeel bij de derde liveshow van X Factor of juist niet? Met zijn voorliefde voor acts als U2 en Snow Patrol lijkt het thema rock op zijn lijf geschreven. Anderzijds levert het heel hoge verwachtingen op bij de jury en de kijker. Te hoge verwachtingen, zo bleek gisteren. Want Mathijs heeft X Factor 2010 moeten verlaten. In de sing-off legde hij het af tegen Daniëlle, die telkens onderin het klassement eindigt.

Mathijs zong het nummer Where the Streets Have no Name van zijn grote voorbeeld U2. Op het podium leek hij in zijn gebaren soms op Bono. Op het podium stond in elk geval een charismatisch man, die qua zang inderdaad niet overal wist te boeien. Elk laatste woord van een zin werd extra lang uitgesproken. Waardoor het allemaal wat langdradig werd. In de sing-off was het optreden al beduidend beter.

Maar dat ging ook op voor Daniëlle. Waar zij tijdens de liveshow nog een veel te brave versie van You Oughta Know van Alanis Morissette zong (met de nodige tekstfoutjes) was ze in de sing-off juist de rockdiva die je hoopt te zien. Een ijzersterke revanche, Daniëlle zong alsof haar leven er van af hing. Als ze dit weet vast te houden, kan ik goed leven met de exit van Mathijs.

X Factor liveshow 3 kende dus het thema rock. Waar in het verleden nog al eens gekozen werd voor veilige ballads van rockartiesten – waardoor je dus een vrij laffe avond kreeg – werd nu door bijna iedereen uitgepakt zoals het hoort. Niet voor iedereen even makkelijk, maar Dony overtuigde wel degelijk met Queens Somebody to Love. En Stacey had het heel slim aangepakt met Sumera, door een bijna soul-variant van Paint It Black van de Rolling Stones te arrangeren. Sumera was er gisteren steengoed mee!

Voor Jaap was het nummer Times are Changing van Di-Rect uitgekozen. Een gevaarlijke keuze, aangezien Jaap net als zanger Marcel nogal hees is. Het gevaar van een soundmix ligt op de loer, maar Jaap weet er gewoon weer zijn eigen draai aan te geven. Op het podium staat gewoon een artiest. Aan het begin van de liveshows had ik nog niet zo door dat Jaap zo goed was, inmiddels heb ik een finaleplaats voor hem gereserveerd.

En mijn grote favoriet Kelvin? Die maakte een lelijke uitglijder met Cruel Man van Intwine. Niet zijn schuld, hij heeft het liedje niet gekozen. Want wat een verschrikkelijk nummer is Cruel Man. Daar kan niemand enige eer aan behalen. “Kelvin, ik had je gezegd dat de juryleden zo zouden reageren”, betoog Angela na het aanhoren van de niet malse kritieken van haar collega’s. “Maar je hebt het hartstikke goed gedaan.” Ik vraag me dan af: als je weet dat zulke kritiek komt, waarom dan geen ander liedje? Met Kelvins stem en muzikaliteit zijn er legio mogelijkheden in het thema rock. Onbegrijpelijk.

Volgende week is het thema Nederlandstalig en komt de ‘internationale’ ster Alain Clark een nummertje meezingen.

Zie ook:
- X Factor-kandidaten brengen Warchild-single uit
- 4Granted valt af in divashow X Factor
- X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door
- Liveshows X Factor 2010 van start (video)
- Dubbele exit in eerste liveshow X Factor
- X Factor: Gordon overweegt diskwalificatie Fierce
- X Factor 2010: Deze 12 gaan naar de liveshows
- X Factor: Categorieën verdeeld, Angela gaat winnen

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Rocker Mathijs overleeft rockshow X Factor niet

  1. Lia

    Ik vond Bad Boyz -na het vreselijke zeikoptreden van vorige week- gisteravond echt SUPER!!! That’s entertainment! Sumera was ook super, zeker die uithaal op het einde.

    Al was haar optreden in de sing-off wel OK, op basis van de performance van deze week en de afgelopen weken had Daniëlle er van mij zeker uit gemogen; ik zie het gewoon niet in haar. Ze wil het gewoon te graag, waardoor het allemaal wat geforceerd over komt. Ik houd van het relaxte van Mathijs en hij heeft zeker meer charisma dan Daniëlle. Daniëlle moet overigens ook hoog nodig wat aan haar uitspraak van het Engels doen.

      /   Reply  / 
    1. Ruud

      Ook ik vond de Badboyz gisteravond echt SUPER!!!

      Ik lees bij dit artikel van liveshow 3 zo veel negatieve reacties over Maaike….jammer ze is echt wel goed hoor. Geweldige stem…mooi gezicht prachtige ogen. Sumera was ook op dreef gisteravond…Sarina iets minder dan de 2 vorige keren. Kelvin jammer genoeg wel goed gezongen maar echt het verkeerde nummer. Jaap ondanks een voor mij onbekend nummer dan Direct wel mijn favoeriet na 3 shows, wat een entertainer en wat een stem. Helemaal mee eens dat alle kandidaten hem als concurrent zien. Daniëlle gisteren eindelijk een beetje op gang gekomen…Dony kan me niet meer bekoren wel een goede stem maar ik heb het wel gehad met dat zoete gedoe van hem…Mathijs terecht eruit…minste van deze 9.

        /   Reply  / 
  2. Roel

    De deelnemers zijn rijp voor eigen repertoire. Ze krijgen door het optreden met die stomme thema’s geen eigen smoel. Dat ze goed zijn geworden weten we nu wel…Dat hoef je dit keer niet langer in een programma als X factor te tonen. Laat heel zingend Volendam eens flink schrikken en verdring ze nu eindelijk uit de platenmarkt met deze fantastische artiesten.

      /   Reply  / 
  3. Sharon

    Sterkste vond ik gisteren idd Bad boyz.. Wat een show, wow! Verder was Sumera steengoed, en ook Sarina vond ik weer erg goed. Kelvin viel idd tegen, terwijl hij wel een van mn favorieten is. Die jongen is zo muzikaal, dat heeft ie vorige week wel laten zien. Ik hoop dat hij volgende week weer uit kan pakken net als in de 2e liveshow.
    Rest waren allemaal gemiddeld. Vond Maaike, Mathijs, Jaap en Dony het goed doen, maar vooral Mathijs en Maaike verpletteren gewoon niet, maken niet zo’n indruk en vallen niet zo op. Daniëlle ook niet in de show zelf, maar in de sing off des te beter.
    Ik vind de uitslag terecht. Mathijs vond ik een van de mindere. Hij doet het leuk, maar hij verplettert mij niet. Ik ben blij met de uitslag.

      /   Reply  / 
  4. Sharon

    Ow ja, en die vogeltjesdans van Stacey :lol: Hilarisch!

      /   Reply  / 
  5. Nina

    Ik erger me altijd rot aan die badboyz, ik vind ze zo gemaakt en zo irritant met hun ‘box’ etc.
    Danielle,Sarina en Jaap zijn mijn favorieten! Ze hebben me elke keer weer verkocht, alleen inderdaad kan Danielle veel meer knallen dan dat ze deed, gelukkig bewees ze dat in de herkansing.
    Verder zeggen Kelvin en Maaike me helemaal niets, ze zullen wel kunnen zingen maar ik zie ze niet als winnaar staan…

      /   Reply  / 
    1. kwint

      gelukkig ik dacht dat ik de enige was die zich aan de bad boys ergerde ;D

        /   Reply  / 
  6. Martijn

    Belachelijk dat ze voor Danielle gekozen hebben ipv Mathijs!!Danielle was weer gedeelte vals,zoals elke liveshow tot nu toe.
    De minste vond ik gister overigens Kelvin en Maaike. Kelvin heeft echt mazzel dat ie door is en maakt het nog steeds niet waar vind ik. Jaap is echt briljant en hoop eerlijk gezegd dat hij de wedstrijd wint, met Sumera op plek 2

      /   Reply  / 
  7. Paultje

    Update voorspelling: 1 Sumera, 2 Jaap 3 Bad Boys, 4 Sarina, 5 Dony, 6 Kelvin, 7 Danielle, 8 Maaike — 9 Mathijs, 10 4 Granted, 11 Janna, 12 Fierce

      /   Reply  / 
    1. Ruud

      Ik ga voor de volgende voorspelling: 1 Jaap, 2 Sumera, 3 Sarina 4 Bad Boys, 5 Maaike, 6 Kelvin, 7 Dony, 8 Daniëlle

        /   Reply  / 
      1. hendrik

        nee geloof me danielle blijft erin op de manier zoals de eerste liveshow.
        ze stond de eerste liveshow ook in de singoff en dan gaan haar vrienden en famillie en fans extra veel stemmen om haar verder te krijgen. dat kon je wel zien in de 2e live show in een keer door en de derde live show staat ze er weer omdat de mensen denken het is weer goed. haar vrienden famillie en fans gaan deze ronde weer meer stemmen om haar door te krijgen. ik snap als ik heel eerlijk ook niet wat de jury wel ziet in danielle wat ze niet zien in mathijs terwijl na de singoff het commentaar voor mathijs beter was dan voor danielle, vond ik he,,.

          /   Reply  / 
        1. Ruud

          Nee Daniëlle gaat het in elk geval niet redden tot het einde…..misschien nog 2 rondes maar dan is het denk ik op….OF ze moet nog echt gaan verrassen komende week (of weken). Voor de liveshows heeft ze op mij meer indruk gemaakt dan in de liveshows zelf. Keuze van Stacey stond ik overigens wel achter. Ze was wat mij betreft in de juryvisit ook mijn 1e keus….

            /   Reply  / 
  8. Ellen

    Heel erg opgelucht dat Danielle bleef staan, ze was duidelijk de beste van de twee laatste gisteren. Wij begrijpen ook niet dat iedereen zo dol is op Sumera, als er iemand drijft op maniertjes (hi hi hi oooh als ik maar niet zo onz-e-ker was…) is zij het wel. Zelfs mijn vriend vindt haar irritant. Haar stem zal best goed zijn maar spreekt ons helemaal niet aan, te technisch, te weinig passie.

      /   Reply  / 
  9. danielle

    volgende week is thema volgens mij niet Nederlandstalig maar nederlands product, lijkt het zelfde maar is toch echt anders. onder nederlands product vallen ook engels talige liedjes van NL artiesten

      /   Reply  / 
  10. Brt.

    Lopen ze te roepen dat er iedere week een GROTE internationale ster langskomt, is tot nu toe alleen Cheryl Cole geweest… nou met die aswolk hadden ze misschien ff pech, maar nu slaan ze de plank mis hoor!! Komt volgende week doodleuk alain clark langs :S :S nou, sorry maar dan is alle geloofwaardigheid eraf.. die komt werkelijk in iedere show een nummertje zingen , blegh

      /   Reply  / 
  11. vinn

    Ik ben echt verbaasd dat Danielle voor de tweedde keer in de sing off stond, ik vind haar echt verreweg de beste!! Ik vraag me dan ook af waarom mensen niet op haar stemmen, ze heeft een prachtige mooie warme stem, ze is de knapste van allemaal en heeft een lieve persoonlijkheid. Sumera vind ik wel goed maar haar persoon vind ik gewoon niks, veel te onzeker etc. & ook Dony vind ik schijtirritant als hij niet zo dik en lelijk was vond niemand hem intresant. Hoop dat Danielle volgende week knapt en gewoon rechtstreeks doorgaat

      /   Reply  / 
  12. Chanti

    Badboyz waren zeker super gister:D
    Sumera vond ik wat minder deze week.. erg jammer want vind haar ook heel goed!
    Kelvin was gewoon slecht, terwijl ik maaike wel oke vond..
    Danielle vond ik eigenlijk niet terrecht in de Sing off staan want vind haar stem zo ontzettend krachtig en mooi!
    Mathijs is er wel terrecht uit na mijn mening, aangezien je vaak hetzelfde ziet van hem.
    Zn houding en ook zn stem is altijd hetzelfde..

      /   Reply  / 
    1. Ruud

      Hé Chanti misschien heb je het hierboven al gelezen maar dit keer dus ook lovende kritieken van mij over je broertje, de badboyz waren heel goed en zongen ook allebei zuiver, commentaar van Eric is dus wel opgevolgd wat betreft J-me laten beginnen in het lied omdat hij de sterkste is. Boy was ook erg goed. Zo zie je maar weer dat ik gewoon eerlijk ben iedereen heeft daarnaast gewoon zijn eigen smaak zelfde wat jij over Sumera schrijft dat je haar vond tegenvallen dat is persoonlijk. Ik vond haar bijv, ook erg goed deze week met painted black en vond het zelfs haar beste performance. Maaike vond ik ook super….Sarina vond ik minder dan 2 vorige keren en Jaap ook iets minder maar wel goed (hij is toch mijn favoriet na 3 weken) en ook ik vond dat Mathijs er terecht uit was maar daar denken anderen ook weer anders over sommigen vonden dat hij de X-factor had…zo zie je ieder zijn mening en voorkeur en zoals gezegd Badboyz zijn niet slecht ;-)

        /   Reply  / 
      1. Chanti

        Daarom:)
        ieder zn meningen..;)

          /   Reply  / 
  13. Maikel

    Wat een wansmaak. Cruel man is het beste nummer van gister alleen jammer dat het zo verkracht werd door dat ventje

      /   Reply  / 
    1. hendrik

      haha jha voor kelvin ging het niet helemaal top maar jah vond hem alleen echt denderend goed toen hij het liedje use somebody van kings of leon deed samen met jaap en mathijs als trio in de x kempus

        /   Reply  / 
      1. Ruud

        Ja inderdaad…ik heb dat fragment van Kelvin met Jaap en Mathijs nog vaak terug gekeken….waanzinnig zo goed….ook de juryvisit was erg goed maar zijn liveshows zijn nog niet echt indrukwekkend geweest…

          /   Reply  / 
  14. PINHEAD

    Ik vond Badboys en Sumera het beste van afgelopen vrijdag!! Sarina en Jaap waren ook top!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>