Henkjan Smits vindt jury Idols toch niet zo ijzersterk

Henkjan Smits was deze zomer de eerste om RTL te feliciteren met de nieuwe Idols-jury. 'IJzersterk' noemde hij de combinatie van Jerney Kaagman, Eric van Thijn, John Ewbank en Gordon. Maar op die uitspraak komt hij vandaag terug in De Volkskrant. Hij vindt Gordon toch niet zo geschikt. "Het is niet goed dat je iemand onzeker probeert te maken, voordat hij één noot gezongen heeft. Ik heb op zich niet zo'n moeite met de grappen. Maar toen ik in het programma zat, probeerden we mensen vooraf wel het gevoel te geven dat ze met respect werden behandeld."

Ook ik heb me zaterdag gestoord aan de onbeschofte behandeling van sommige kandidaten. Met name de auditie van Kukhi was goed voor plaatsvervangende schaamte. De zangeres had ongelijke benen en was van buitenlandse afkomst. "Strompel maar naar de stip", zei Gordon bij haar entree. En: "Heb je je make-up zelf gedaan? En ook zelf je snor afgeschoren." De rest van de jury moest hierdoor zo lachen, dat ze niet meer met een neutraal gezicht het optreden konden beoordelen. Gordon kopte 'm in door na haar zangprestaties te zeggen: "Ik hink op twee gedachten. Wel of niet doorgaan."

"Ik heb Gordon op de radio horen zeggen dat hij vindt dat hij grappen mag maken over handicaps omdat hij zelf reuma heeft. Maar ik weet toevallig dat hij explodeert als iemand daar een grap over maakt", vult Henkjan Smits in de Volkskrant aan.

Ik ben benieuwd hoe lang Nederland nog denkt dat Gordon in de jury aan verrijking is.

Zie ook:
- Henkjan Smit: Nieuwe jury Idols ijzersterk
- Geeft RTL zichzelf nekschot met grove Gordon in Idols?
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn

35 Reacties // Reageer

35 thoughts on “Henkjan Smits vindt jury Idols toch niet zo ijzersterk

  1. Bart

    ik vind het eigenlijk ook te ver gaan.
    Maar moet er stiekum toch wel om lachen.
    Ik kijk nu al uit naar de live-shows. Vind ik toch altijd het leukst

      /   Reply  / 
  2. Vincent

    Ik heb het niet gezien, maar moet net als Bart inderdaad ook stiekem lachen om de uitspraken van Gordon. Alleen vind ik dan ook wel weer dat het niet echt bij Idols past, maar meer in Gillend naar huis of Over de vloer… Ik kan dus wel ebgrijpen dat mensen er over vallen bij Idols, wat toch als een serieuze talentenjacht wordt beschouwd…

      /   Reply  / 
  3. Tommy

    Jury jureert jury?!
    Ok dit zegt al genoeg…

      /   Reply  / 
  4. Matthieu

    Wat een geneuzel van die Smits. Bij SYWAPS verkondigt hij ook als het niet moet zijn mening en zit hij met jury leden die bevooroordeeld zijn. En Hulzebosch keek ook alleen maar of de dames er lekker uitzagen of niet. Dusssssssssss……

    Ik lach niet stiekum om de grappen van Gordon, ik lig dubbel, net als de rest van de jury.

    Behalve jerney, die nog serieus probeert te blijven, maar aand e andere kant kan je bij haar nooit goed zien of ze nu wel of niet lacht :)

      /   Reply  / 
  5. pita

    Dus, even doorredenerend, als ik het goed begrijp mag je ook discrimineren omdat je toevallig zwart bent? Grappig bedacht.

      /   Reply  / 
  6. meike

    Idols is er niet leuker op geworden met gordon en z’n arrogante grapjes

      /   Reply  / 
  7. Keaus

    Die Gordon is een zielige omhooggevallen reumalijdende BNer die blijkbaar zichzelf zo goed vindt dat hij de rest van de mensheid niet langer beschouwt als mensen.

    Laat hem effe gauw de vinketering krijgen! Hopen dat hij nooit van zijn reuma afkomt en de medicijnen binnenkort niet langer bij hem werken.

      /   Reply  / 
  8. jaap

    Als je er niet tegen kan moet je niet meedoen en moet je niet kijken.

      /   Reply  / 
  9. Eikols

    Gordon is vast vroeger veel gepest..
    Zielig mannetje..
    Een ten koste van anderen, zichzelf o zo grappig vindend, kotskopje..
    Zak over een tafelpoot ofzo..

      /   Reply  / 
  10. Eikols

    Ben je door naar volgende ronde Jaap? Er zit nog wat wits bij je mondhoek

      /   Reply  / 
  11. RJ

    @ Eikols:

    Een ten koste van anderen, zichzelf o zo grappig vindend, kotskopje..

      /   Reply  / 
  12. Eikols

    Wat is je punt hier RJ ?

      /   Reply  / 
  13. RJ

    Je opmerking tegenover Jaap, komt op mij toch erg “ten koste van anderen, zichzelf o zo grappig vindend” over. Die opmerking had je “vriend” Gordon niet misstaan.

      /   Reply  / 
  14. SYLVIE TAN

    Zelfs als je géén HJ Smits bent, wéét je dat Gordon bij zijn allereertste uitspraak, al niet thuis hoort in de Idols-jury. Hij heeft zelf zeker nooit geweten dat hij altijd vals zingt. Hij is altijd jaloers geweest op Gerard Joling die zooo prachtig kan zingen. Gerard dat is pas een echte zanger.Gordon is niets, alleen een streberige nicht/homo.
    Was getekend:Sylvie TAN

      /   Reply  / 
  15. SYLVIE TAN

    Ik vond de eerste Idols-Jury met HJ Smits,J.Kaagman en Eric ook al een even arrogante groep, ze hebben de talenten ook onnodig afgekraakt, maar niemand die zich dat meer kan herinneren. HJ Smits is in de loop der jaren menselijker en realistischer geworden, maar nu moet hij niet oen alsof hij nooit zo geweest was!! Alleen Gordon is echt grof en niet etisch, een groot egocentrist. Hij treedt graag met Gerard Joling op omdat die wel kan zingen en Gordon niet.
    Hij kan beter naar zijn oorspronkelijk beroep, dat van putjesschepper.

      /   Reply  / 
  16. Frank

    Ik heb alle waardering voor Gordon verloren en hij moet zich echt schamen hij is zeker vergeten dat hij als groenteverkoper op de Albertcuyp markt stond.
    Net als dat programma gillend naar huis waar hij alle mensen de vakantie zit te verpesten van het eten is niet goed de kamers zijn smerig
    en het hotel lijkt wel uit een oostblokland.
    Hij is vergeten dat er ook nog mensen zijn die geen millionair zijn zoals hij maar als hij zo doorgaat loopt het nog slecht met hem af denk ik.

      /   Reply  / 
  17. theo

    Ik ga er niet veel woorden aan vuil maken aan die Gordon. Hij gaat te ver. Wegwezen met hem.

      /   Reply  / 
  18. Bram

    Gordon’s ego is veel te groot. Een vriendin van me was in een club in Hilversum aan het stappen. Bij binnenkomst stond er een man voor haar met zijn rug naar haar toe. Toen ze vroeg of ze er langs mocht kreeg ze geen reactie. Na de tweede keer ook geen reactie te hebben gekregen “duwde” ze hem zachtjes aan de kant. Meneer draait zich om en het bleek Gordon te zijn. Hij keek haar aan en zei, “Gordon…en wie ben jij nou helemaal meisje”.

    Laat zien wat voor man het is. Een arogante eikel. Hij was daar overgens met Kelly ze gingen regelmatig samen hun neus “poederen” als je begrijpt wat ik bedoel. Was twee jaar geleden.

      /   Reply  / 
  19. Sjaak

    Mooie reden om die kanslozen niet mee te laten doen aan dit programma. De meeste lui verdienen het gewoon om afgezeken te worden, want ze lijken in de verste verte niet op een idol.

      /   Reply  / 
  20. Maggie

    Gelukkig zijn er meer mensen van mening dat Gordon te ver gaat dan dat er mensen zijn die om hem lachen! Dat zegt al genoeg! Als er mensen zijn die het normaal vinden dat er iemand diep gekwetst wordt dan moeten deze mensen maar eens heel goed gaan nadenken want dan zit er toch echt iets fout in hun hoofd!

      /   Reply  / 
  21. Eikols

    Beste RJ,

    Mensen die vinden dat dit allemaal maar kan en dat je anders niet mee moet doen of niet kijken geven wat mij betreft aan dat het het heel normaal schijnt te zijn is om zo bejegend te worden. Ik denk dus ook met grenzeloze waarschijnlijkheid dat Jaap logischerwijs smakelijk kon lachen om m’n opmerking a la Gordon… Je had het punt bijna door, Chapeau

      /   Reply  / 
  22. Tessa is de allerbeste

    ja tot nu toe zijnj er alleen nog maar gekken door by idols. ben benieuwd met de liveshows ;) . Bij SYWBAP. Tessa is wel echt een geweldige zangeres.

      /   Reply  / 
  23. joostink

    ik wil even reageren ik vind gordon maar een kwal is hij zijn eigen tijd vergeten et zijn sexi onderbroekoe op de markt en probbrde zelf aan de bak te komen we is ook nog zo iets van ieder een in zijn waarde laten gordon kijk eens goed in de spiegel want aan jou mankerd ook zo veel foeiiiiiiiiii franca

      /   Reply  / 
  24. Peter

    Ontslaan die Gordon bij RTL en snel komt hij ook nog terug bij 538 als dj.
    Weer een reden om dan niet teluisteren.

      /   Reply  / 
  25. cees

    Ik vindt Gordon niet alleen een ramp voor idols maar voor de gehele nederlandse samenleving; ik hoop toch niet dat zijn humor representatief wordt gevonden voor de nederlandse humor. Wat een kind!!! Zeker ook geen normen en waarden bijgebracht!

      /   Reply  / 
  26. \Theo

    die flouwe grappen moeten ze doen als hij op treed,en laat hem maar gouw af gaan en nooit moor op komen.

      /   Reply  / 
  27. anna

    och kom op zeg: citaat: serieuze talentenjacht??????? Yeah right. Nou uiteindelijk komt er een serieuze winnaar uit ja maar de voorrondes zijn allesbehalve serieus als je ziet wat een idioten er bij staan om alleen maar op TV te komen.

    Gordon zegt gewoon wat hij denkt en als dat soms een beetje rot zijn strot uit komt , okay, helaas maar als je kei eerlijk bent: hij heeft gewoon wel gelijk.!!!!!!
    Waarom lief en aardig zeggen dat iemand niet kan zingen?? ROt op, ze vragen er toch om afgemaakt te worden??? Dat is het programma hoor en daar doen ze voor mee. De echte IDOLS worden er uit gehald en halen ook die top wel maar die deuzen moeten ze anders gewoon verbieden om mee te doen maar dan is het programma niet leuk.

    Dus Gordon, zeg lekker wat anderen alleen maar durven te denken want hun gedachten zijn net als die van jou alleen jij durft nog en de rest zeg: och dat mag die toch niet zeggen???!!

    Gewoon niet kijken dus als het je stoort!!!
    En anders: genieten, lachen, gieren, brullen

      /   Reply  / 
  28. it's me

    Gordon is een misselijk makend mannetje.
    Ik heb de tweede Idolsuitzending niet gezien, maar gezien het commentaar is het er niet beter op geworden.
    Ga pas weer kijken als Gordon’s stem er niet meer toe doet!
    Het is nu: Gordon en de drie snel opfokbare -en beïnvloedbare juryleden.
    En dát is de show en niks anders!
    Hoe meer die lachen, hoe gekker Gordon doet, dus dat gaat nog wel een aantal uitzendingen zo door.
    Ben benieuwd wat deze minne / nichterige en oenige houding van Gordon tot gevolg heeft. Hopelijk: heeeeeeeeeeeeel veel!!!

      /   Reply  / 
  29. Jolande Zwemmer

    Vanavond toch maar eens gekeken naar Idols en me enorm gestoord aan Gordon. Ben het volledig met HJ Smits eens dat de kandidaten
    in vorige uitzendingen met respect werden behandeld en inhoudelijk een goed commentaar kregen waar zij verder meekonden. Afbreken gebeurt nu soms al na de eerst gezongen noot en gevolg is dat het gebrek aan zelfvertrouwen groter wordt. De jongen Hakkesteijn had alle moed van de wereld verzameld om daar vanavond te staan, en werd volledig belachelijk gemaakt door G.
    De andere juryleden bieden veel te weinig tegenwicht tegen dit psychische geweld terwijl wel duidelijk is dat zij het ook tever vinden gaan.
    Vertrek van Gordon kan voorkomen dat menige puber een slechte start maakt bij een belangrijke fase in zijn ontwikkeling.
    Ik pleit voor voorkomen van deze schade!!

      /   Reply  / 
  30. Marloes

    Beste henk jan.
    Jij mag best jou mening geven.
    Maar waarom bemoei je je er nog mee?
    jij zit nu op sbs 6 ,
    En nu hebben wij fijn gordon :)
    Jij bent toch niet de baas over idols?
    of wel soms.
    Blijf nog maar lekker lang bij sbs 6.

    Want zonder gordon kijkt niemand idols.
    Omdat hij HUMOR heeft

    - Marloes.

    ps. Ik vind het wel zielig , volgens mij hebben jullie alle reacties van mensen die gordon ontzettend leuk&grappig vinden weggeknipt. Alleen de negatiefe hebben jullie er gelaten.
    Sneu hoor!!

    nou doei.

      /   Reply  / 
  31. PHX

    Jolande stel je niet aan zeg. De doorsnee puber ziet/hoort/leest heel wat ergere dingen dan wat Gordon zegt, bovendien waag ik te betwijfelen of Gordon ook maar enige invloed heeft op wat een puber doet/zegt. De jury doet het goed in de liveshows, en ik ben allang blij dat die egotripper van een henk jan smit verdwenen is bij RTL, en zijn heil gezocht heeft bij de enige plek waar hij thuishoort, de tokkiezender SBS.

      /   Reply  / 
  32. Me

    Beste Anna,

    tuurlijk is hoef je niet altijd “lief en aardig” te zeggen over wat je van de zangers vind. Wat je van hun STEM vindt om precies te zijn.

    Je gaat bij Idols om je TALENTEN te showen, niet afgekraakt te worden vanwege je uiterlijk, of omdat je ene been korter is of niet!!!! Gordon kan de pot op en jij, meisje, begin een beetje na te denken over de samenleving en je omgeving. Want je bent volgens mij maar een achterlijke dom blondje die niets beters te doen heeft, dan die arrogante idioot te steunen.

      /   Reply  / 
  33. Me

    En Marloes, jij achterbakse heks. Hoe zou jij het vinden als je rondliep met een verminkte gezicht en iemand lachte je daarom uit?

    Ga iets met je leven doen ofzo, trutje…

      /   Reply  / 
  34. elolialala

    zld/fkhg;akdfh;k ?? huh? hihi

      /   Reply  / 
  35. m,snfjksnzdf bxnmzxc ç

    hoi ik ben dood ik ga nog lang niet dood dat was gewoon een grap ik zing een liet en ik dans in het ron ik vint jouw stom en niet een kliien beetje ook laltat jei n re9 jisfnj dos jigjs ugtsrhut hguitr hsui fheusirbe skshb aabhubgrhs ubrhubryeu sbh rhwjihrie sni

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>