RTL 7 begint aan wielershow Tour du Jour

Morgen begint de Tour de France, maar RTL 7 begint vandaag al aan Tour du Jour. Het is hèt nieuwe wielerprogramma van deze zomer dat de kijker nog voor zich moet winnen, dus begint de zender net iets eerder dan de concurrent. “Op het sfeervolle Westergasterrein in Amsterdam ontvangt presentator Wilfred Genee samen met sidekicks en Tour-veteranen Gert Jakobs en Danny Nelissen uiteenlopende gasten om onder meer de laatste etappe te bespreken”, vertelt de persdienst over Tour du Jour.

Hiervoor schuiven ervaringsdeskundigen aan zoals Erik Dekker, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet, Leontien van Moorsel, Henk Lubberding, Theo de Rooy en Michael Boogerd, maar ook BN’ers met ‘slechts’ een wielerhart zijn van harte welkom in deze zomerse setting. Vanuit Frankrijk komen reportages van Erik Dijkstra en Marcel Maijer over zowel het harde nieuws als de karakteristieke achtergronden van de Tour.

Elke avond is er bovendien een samenvatting van de etappe van de dag. Het commentaar hierbij komt van Leo Driessen, die de Tour jarenlang als verslaggever coverde voor het radioprogramma Langs de Lijn. Ook beschikt Tour du Jour over dagelijks exclusieve beelden van de Rabobank-ploeg.

Vanuit heel Nederland komt elke dag een andere rondemiss haar eigen koers promoten en in een periode dat de voetbaltransfers in volle gang zijn, gaat Johan Derksen updates hierover geven. Met het publiek en livemuziek van de band Danny Vera wordt de zomeravondsfeer verder omlijst.

Wilfred Genee: “Er blijkt dus toch meer te zijn dan voetbal. Er gaat een wereld voor me open. Nu maar hopen op Nederlandse successen.”

Tour du Jour, 20.30 uur, RTL 7

Zie ook:
- Dagelijks Tour du Jour op RTL 7 mèt Jakhals Erik
- Derksen en Genee maken pilot voor dagelijkse sportshow
- Mart Smeets wilde nog niet weg bij NOS

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL 7 begint aan wielershow Tour du Jour

  1. Bagger

    Net iets eerder begonnen en meteen een false start!! Wat een bagger programma is dit! Met alle respect, het voetbal programma is leuk, maar deze vi formule werkt duidelijk niet bij de tour. Een presentator die geen idee heeft waar zijn gasten over praten, cijfertjes en namen opnoemt van een sheet. Het spijt me, maar hij weet niet eens wat voor gezicht daar bijhoort en wat de prestaties inhouden. Het is misschien voor de niet-kenner misschien nog enigszins vermakelijk, maar helaas is er voor de kenner weinig te halen. Leuk, een paar oud renners wegzetten, maar zonder de juiste vragen is het geen hol aan. Niet dat we nu op een smeets 2 programma zitten te wachten, maar RTL wordt nu duidelijk op een half uur gereden en dat terwijl ze nog wel eerder zijn begonnen!!

    Leuk geprobeerd, maar kom AUB volgend jaar niet meer terug en besteed je geld aan andere dingen!!!

      /   Reply  / 
  2. Jan Gulinck

    Slecht programma, Het wielrennen wordt niet serieus benaderd vanwege gebrek aan kennis. Alleen Nelissen en Jacobs weten waar ze over praten maar krijgen amper de kans vanwege onderbroekenlol-opmerkingen door Genee. Stomme spelletjes, weer die duivenmishandeling en geroeptoeter van Wilfred, daar is de ronde Miss, JEEEE, JAAAAA daar is het startschot, JEEEEE daar is Dries Roelvink….Jeeee eh,o ja, wielrennen.
    Duidelijk een immitatie van VI (waardeer ik) maar dat is bestemd voor “liefhebbers” die elkaar liever op de bek slaan en elkaar vreslijke ziektes toezingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>