RTL 7 wil darts weer groot maken in Nederland

De dartsport blijft ook na dit seizoen op televisie te zien. RTL heeft een deal gesloten met dartbond PDC gesloten welke er in voorziet dat darts tot 2013 te zien is op RTL 7. Dit seizoen zendt SBS 6 het PDC Wereldkampioenschap nog uit, maar dat contract loopt begin 2011 af.

Programmabaas Peter Lubbers: “Mannen kijken graag nieuws, actiefilms, reality en natuurlijk sport. Wij verwachten dan ook dat we onze doelgroep hiermee een groot plezier doen. Darts krijgt weer een prominente plaats op tv en wij gaan er flink werk van maken.”

In 2011 zendt het station negen toernooien uit. De Premier League Darts is het langstlopende met vijftien vrijdagen op rij. Het belangrijkste is het WK darts in december. SBS 6 begint donderdag aan zijn laatste dartsseizoen. De sport zal na de late Shownieuws worden uitgezonden.

Zie ook:
- SBS 6 neemt afscheid van darts na dit seizoen

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “RTL 7 wil darts weer groot maken in Nederland

  1. Marco

    HELEMAAL SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Michel

    Ben geen liefhebber van Darts maar, goede zet en het past perfect op RTL7.

      /   Reply  / 
  3. tvleeuw

    Ik denk dat ik darts weer ga volgen :)

      /   Reply  / 
  4. noname

    ik ben benieuwd hoe rtl 7 dit doet, want ik heb nog nooit darts bij rtl7 en bij sbs6 gekeken, al hoewel soms bij sbs6 in de nacht :D

      /   Reply  / 
    1. Herna

      Gratis is het niet, je moet een storting doen!

        /   Reply  / 
  5. brink

    rtl 7 sla u slag…………………hans kraaij geniet van darts,hij heeft het ook altijd zeer leuk gedaan bij sbs 6……………..hans kraaij bij sbs 6 wegkapen voor alleen vi ging wat tever.
    maar nu zeg ik rtl 7,haal hans kraaij bij sbs 6 op laat hem de darts doen,en hij kan weer bij vi aanschuiven.

    verder zo rtl er vestandig aan doen om contact optenemen met skysports voor wat promotie filmpjes

      /   Reply  / 
  6. noname

    Hahah Hans Kraaij, maar wat doet marcel maijer dan? alleen achtergrond?? RTL7 moet echt sportavonden enzo maken..Kijk afgelopen europaleague avonden met VI. Alleen ik vind die logo/intro van RTL voetbal 10x niks. Qua sportjes gaat nog wel, maar qua logo niet. (is het kwa of qua?) Nu nog tennis: wimbledon. rechten verlopen toch bij net5? Dan kunnen ze met Unicef Open en Wimbledon ook tennis doen! Perfect! RTL7, de mannenzender van Nederland!

      /   Reply  / 
  7. Christian

    Hele goede zet van RTL7, past er perfect bij!

    (P:S het is qua ;-) )

      /   Reply  / 
  8. rob

    Eindelijk van sbs af.
    rtl7 maak er wat moois van
    top top.

      /   Reply  / 
  9. Sjors

    Haha ja hoor RTL gaat darts uitzenden dat word een grote mislukking,darts moet je niet gaan uitzenden op een commerciele omroep maar gewoon achter een decoder of via SPORT1 dan weet je tenminste dat je alles live kan volgen.RTL heeft al laten weten dat ze het darten live en in samenvatting gaan uitzenden ( het meeste in samenvatting)zoals de premier league darts dat begint in februari en dat word gespeeld op elke donderdag avond en RTL gaat het pas op de vrijdagavond uitzenden vanaf een uur of 23:00.Daar zitten de echte dartliefhebbers echt niet op te wachten.RTL heeft ook nog het Europees voetbal dat is vaak op de donderdagavond dat gaat toch nog altijd voor dus ja ik denk echt niet dat het er nu beter op gaat worden.Of ze moeten het darten of voetbal verhuizen naar RTL8.Ik denk toch echt dat we straks weer lekker achter de PC moeten gaan kruipen om te kijken naar een live stream die het vaak niet doet.

      /   Reply  / 
  10. noname

    Uitzendingen RTL Darts: Premier League elke vrijdag vanaf 11 februari om 23u op RTL 7!

      /   Reply  / 
  11. Hellie

    Ik vind het top dat er tijd wordt vrijgemaakt voor een beetje dartskijken. Maar wat een gelul van de beide presentatoren. Negatiever kan gewoon niet. Waarom zoveel voetbal en nagenoeg geen darts? Hoop dat er ipv op zoek naar….. ook eens op die manier gezocht kan worden naar een dartpresentator? Misschien een idee? Hellie
    fanatieke dart(st)er. Ik ben de nieuwe bambi. Quick Silver is my name

      /   Reply  / 
  12. karel

    Ja als je darten wilt promoten in Nederland moet je hem niet op een betaal site zetten.

    Ik vind dit stijlloos

    Zend de wedstrijden gewoon uit en win leden

      /   Reply  / 
  13. Pingback: World Cup of Darts met Barney en Mighty Mike op RTL 7 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>