RTL ziet brood in nog seizoen Tour du Jour

Tour du Jour noteerde gisteren weer een kijkcijferrecord, Stichting Kijkonderzoek registreerde 688 duizend kijkers voor het RTL 7-programma. Daarmee is Tour du Jour niet zo’n doorslaand succes als VI Oranje vorig jaar, maar het compleet nieuwe programma heeft de scores wel verdubbeld sinds de start 2,5 week terug. Niet zo gek dus dat de zenderleiding met potlood Tour du Jour volgend jaar al in de schema’s heeft geplaatst.

En dat mag Wilfred Genee toch wel op zijn conto schrijven, hij heeft zijn schouders onder Tour du Jour gezet en er wat van gemaakt, slechts enkele dagen geholpen door Johan Derksen. Van te voren had ik niet gedacht dat het 1,5 uur durende programma zo zou aanslaan, maar het is Genee en RTL 7 dus gelukt.

Of Genee volgend jaar daadwerkelijk op het aanbod ingaat, weet hij niet. “Ik moet even kijken. Volgend jaar is er eerst vier weken het EK met VI Oranje, daarna gaat de Tour de France meteen door”, vertelt hij op Radio 538. “De directie heeft me gevraagd of ik er mee rekening wil houden dat ik volgend jaar zeven weken elke avond op de buis ben. Dat wil ik eerst met mijn vrouw bespreken, dat lijkt me heel verstandig.”

Volgend jaar keert De Avondetappe van de NOS niet terug op het scherm, dat populaire late night programma sneuvelt door de bezuinigingen. Het lijkt erop dat de NOS volgend jaar wel overdag de registratie van de Tour de France doorprikt. Met waarschijnlijk dus ‘s avonds een terugblik bij Tour du Jour.

Zie ook:
- NOS voor het laatst uitgebreid bij Tour de France 2011
- RTL 7 begint aan wielershow Tour du Jour
- Mart Smeets wilde nog niet weg bij NOS
- Mart Smeets neemt afscheid na Olympische Spelen 2012

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “RTL ziet brood in nog seizoen Tour du Jour

  1. C

    Als ze slim zijn zetten ze het volgend jaar tussen half 11 en half 12. Of tussen half 11 en 12 uur. :P

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Vaak ontstaat er een overkill als je 7 aaneengesloten weken op tv te zien bent, maar met Wilfred ervaar ik dat helemaal niet zo. Ik kijk er nu al naar uit! 2012 wordt weer ee mooie zomer bij rtl.

      /   Reply  / 
  3. !#Michael#!

    @ Martijn

    Bij een talkshow is dat probleem toch niet aan de orde? Je wit toch niet moe van Jeroen Pauw of Paul Witteman :)

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Is dat programma er ook op zaterdag en zondag dan? 7x of 5x per week is toch wel wat anders.

        /   Reply  / 
  4. David

    Word een drukke zomer voor Wilfred dan, want neem aan dat ze met t WK ook weer gewoon VI gaan doen.

      /   Reply  / 
  5. Hahaha

    Ik kom net terug van het stappen valt er hier nog wat neuken?

      /   Reply  / 
  6. Edwin

    Ik heb begrepen dat de Avondetappe volgend jaar niet meer terug keert, maar dat er een ander Tour de France programma voor terug komt. Overigens RTl heeft dit jaar een sublicentie van de NOS gehad, maar wel met de voorwaarde dat de uitzendtijd van Tour du Jour niet mocht samenvallen met de Avondetappe !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>