Tegenvallende finaleshow Holland’s Next Topmodel

SanneIk had me heel wat van de laatste aflevering van Holland’s Next Topmodel voorgesteld. Natuurlijk veel beelden van de catwalk-avond in Haarlem en vervolgens een grande onthulling van de winnares. Maar RTL dacht daar blijkbaar anders over. De finale-avond in Haarlem werd er in een kwartiertje doorheengejaagd waarna de kijker nog eens oud beeldmateriaal kreeg opgelepeld. Van alle drie de finalistes volgde een filmpje vanaf het begin tot nu. Maar de trouwe kijker, die al deze beelden al kende, werd alleen maar getergd door het uitstellen van de bekendmaking.
Verkeerde tijden
Maar natuurlijk kon de finale niet zonder juryberaad. En dat betekende dat de meisjes weer in die kamer moesten komen, werden weggestuurd en weer één voor één werden teruggevraagd. Heel Daisyirritant dat presentatrice Yfke Sturm daarin telkens verwees naar ‘deze avond’ als het ging om foto’s of ervaringen op de catwalk, terwijl het overduidelijk was dat dit filmpje een dag later was opgenomen, getuige het daglicht.

Juryberaad
Wèl leuk was dat we dit keer het juryberaad echt mochten zien. Voor het eerst zagen we de jury met elkaar in conclaaf en werd er ongezouten kritiek op tafel gelegd. Zo zag fotograaf Carli Hermès eigenlijk geen vooruitgang bij Sylvia en heeft zij haar lijf niet onder controle. En de directeur van Max Models ziet haar niet in haute couture lopen. Daisy zou niet geschikt zijn voor het extremere werk. "Maar je werkt er wel prettig mee samen", Sylviaconcludeerde Yfke Sturm. Bij Sanne Nijhof is het echt een probleem dat ze zo gebrekkig Engels spreekt en verstaat.

Prettig, die kritiek, want nu wordt heel duidelijk waarom de jury voor iemand kiest. Ik dacht altijd dat Daisy het meest geschikt was, maar zij blijkt niet opgewassen voor het grote werk. En Sylvia zal haar attitude in Nederland opbreken, al had ze het daarmee misschien wel gered in het buitenland. Blijft over Sanne, die elke week het compliment kreeg zich zo goed te hebben ontwikkeld.

Oneens
Ik ben het niet met de keuze van de jury eens, maar ik heb dan ook heel weinig verstand van modellenwerk. Ben evengoed benieuwd hoe de uitslag zou zijn geweest wanneer het publiek per sms kon stemmen.

Op de website van het programma kunnen meisjes zich overigens al inschrijven voor het tweede seizoen, dat in 2007 wordt uitgezonden.

Zie ook:
- Sylvia wilde via Next Topmodel naar tv-wereld
- Fashion: The show is over
- Dìt is Holland’s Next Topmodel
- Ovo ook een beetje winnares Holland’s Next Topmodel
- Tepels en zenuwen in finale Holland’s Next Topmodel

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Tegenvallende finaleshow Holland’s Next Topmodel

  1. Melissa

    Daisy was juist alléén mar geschikt voor het wat extremere werk!

    En Sanne heeft serieus de meeste potentie om topmodel te worden, ook al vond ik Sylvia wel een bloedmooie meid. Altijd maar afwachten of ze het nu ook echt gaat maken, want van de meeste America’s Top Models hebben we nooit meer iets vernomen…

      /   Reply  / 
  2. Carla

    Inderdaad, Daisy vond men juist geschikt voor het extremere werk.
    Trouwens. wanneer Yfke over “deze avond” spreekt, is het wel de waarheid. De eliminatie is na de finale modeshow opgenomen. Diep in de nacht kwam dus pas de uitslag. De belichting zorgt ervoor dat het dag lijkt in plaats van 3 uur ‘s nachts. Minor details though…
    Ik ben het niet met je eens dat de opmerkingen van de jury in beraad het duidelijk en logisch maakten wie er zou moeten winnen. Over Daisy niets dan positief van de jury. Ook het terugblikkende filmpje was vol lof. Vandaar dat het voor mij nog steeds een complete verrassing is dat Sanne heeft gewonnen. Daisy was zeker de beste van hen allen! Echter snap ik wel dat Sanne nu het hotste gezicht heeft. Haar uiterlijk is nu de trend in de modewereld. Daar is nu het meeste geld mee te verdienen voor alle partijen. We zullen zien wie het verst komt… :-)

      /   Reply  / 
  3. Sjaak

    Een enquete wees uit dat 44% van de Nederlanders Sanne als winares zag van HNTM. Sylvia stond daarbij op de tweede plaats en Daisy op de derde, precies zoals de jury heeft gekozen, dus het lijkt me dat de jury een goede keuze heeft gemaakt.

      /   Reply  / 
  4. Olga

    Toen ik Sanne gisteren naast Yfke zag staan bij de aftiteling, kon ik niet anders dan concluderen dat ze naar een nieuwe Yfke gezocht hebben. Vergelijkbaar typje, weinig vernieuwend. Mijn persoonlijke favoriet was Daisy; geweldig mooie dame en een prettige persoon om mee te werken, lijkt mij.

      /   Reply  / 
  5. kim

    Ull waarom moest diej sanne winnen. Silvia was het best!

      /   Reply  / 
  6. GodBlesZeNedderlends

    Het was een verademing dat de keuze nu eens door een jury werd gedaan, in plaats van door het oerdomme Nederlandse kijkerspubliek. Er konden ook alleen maar vrouwen worden gekozen, daarmee zou SMS-end Nederland zich geen raad hebben geweten.

      /   Reply  / 
  7. Suzan

    Ik vond Sanne helemaal niet zo goed. Ze komt heel onzeker en zenuwachtig over. Ik vond dat Daisy moest winnen. zij was heel professioneel en komt zeker over. Bovendien vind ik Daisy stukken mooier dan Sanne. Voor mij is Daisy de echte winnares van Hollands next topmodel!!

      /   Reply  / 
  8. Alex

    Daisy vond ik ook het knapst, maar misschien was ze wel iets teveel show? En als de jury zegt dat ze niet goed genoeg is, lijkt me dat toch duidelijke kritiek.

    Ik vind het leuk voor Sanne dat ze gewonnen heeft.

      /   Reply  / 
  9. Simon

    Maar het scoort wel boven de miljoen…

      /   Reply  / 
  10. Anouk

    Ik vind dat Silvia had moeten winnen.
    Zij kan het modellenwerk aan en Sanne denk ik niet.
    Sanne kan nog niet eens engels praten en is onzeker en verlegen daar kom je niet ver mee!!

      /   Reply  / 
  11. S.

    Daisy had moeten winnen.
    Ik vind juist dat ze wel opgewassen is voor de “extremere werk”.
    Ze zag er echt uit als een model vind ik!

      /   Reply  / 
  12. stella

    Daisy moest winnen! sanne kan niet eens engels. en daisy had teminste een glimlach over de catwalk

      /   Reply  / 
  13. Melissa

    Sanne is vannacht uitgeroepen tot model of the world… stoer!

      /   Reply  / 
  14. Claire

    Dat u geen verstand hebt van modellenwerk is duidelijk. Sanne met haar gebrekkige Engels heeft wel gewonnen en hoe, MODEL OF THE WORLD!!!
    Ze is namelijk MOOI en ze is ondanks haar gebrekkige Engels waar iedereen over viel, zeer intelligent.
    Leuk voor die meid!

      /   Reply  / 
  15. Chris

    Ja, helemaal geweldig zeg.
    oh wat zullen die Daisy en Silvia balen zeg :-)

      /   Reply  / 
  16. Suzan

    Wat ik me afvraag is, hoe kan iemand die zo
    ontzettend gebrekkig engels spreekt en verstaat haar VWO diploma gehaald hebben?!!!

    Aangezien Engels een verplicht examen vak is?! Dat is me echt een raadsel!

      /   Reply  / 
  17. shauni

    hee mensen.,..
    daisy had gewoon moeten winnen. sanne won alleen maar omdat ze op yfke leek. nou.. yfke is veeeeeeellll beter!! en ik zag haar laatst in de veronica staan… die foto was echt lelijk!! met een paar dop de achtergrond ik weet niet of iemand anders hem ook heeft gezien? maarja.. hij was heel lelijk en daisy’s foto’s … ja.. die zijn gewoon allemaal goed en die van sanne vond ik sommige wel matig!!
    nou ik ga weer … toedels!! shauni

      /   Reply  / 
  18. shauni

    ja he! ik was ook voor daisy .. echt klote…

      /   Reply  / 
  19. janneke

    beste lezers,
    ik ben op zoek naar de haar creme die jade gebruikte. wie weet hoe die creme heet en welk merk het is
    groetes janneke

      /   Reply  / 
  20. Margriet

    Helaas.. Helaas.. Elke leek kon zien dat Daisy toch duidelijk het meest geschikte model was.. met haar bescheidenheid en haar talent. Maar, helaas.. dames en heren, niet genoeg om Nederland te promoten.. Daar was toch een blond blank botermeisje voor nodig.. Helaas jawel.. En who is now to blame??? Ik weet het niet.. Maar ik denk dat Daisy het super vind dat jullie haar zo een warm hart toe wensen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>