Recensie Bert Brussen: het failliet van Holland’s Next Topmodel

Welke Jeep-rijdende eindredacteur met zonnebril op het hoofd is er ooit op het Kluuneske idee gekomen om Daphne Deckers een nieuwe reeks Holland's Next Top Model te laten presenteren? Dat idee hadden ze er dan meteen met stokken, stenen, golfclubs en biljartkeu's weer uit mogen rammen want wat een draak van een presentatrice is dat VVD-Krajicek vrouwtje toch. Zelfs haar HAHAHA-kapsel (dat is een kapsel waarbij willekeurige mensen automatisch "HAHAHA!" roepen als ze het spotten) kan de aandacht van de kijker niet voldoende afleiden om haar volstrekt zinloze aanwezigheid in het programma niet op te merken.

Gelukkig heeft Endemol dit seizoen besloten de kijkcijfertjes op te krikken door vooral gebruik te maken van shock and awe. Op twee of drie wél mooie en enigzins slimme modelletjes na, zijn alle deelneemsters gecast op zelfkant- en randgroepvoorkomen. Vermoedelijk zijn de makers alle justitiële jeugdinrichtingen, opvangtehuizen en illegale bordelen langsgegaan om het allerbeste white trash bij elkaar te sprokkelen. Het deelnemersveld lijkt een verzameling van bij de Burger King werkende negerinnen, aan extreme grootheidswaanzin lijdende slachtofers van seksueel misbruik een zeker iemand die zowel uiterlijk als innerlijk sterk lijkt op een deelneemster van het programma Van Del tot Dame Dames in de Dop

Uiteraard zou Endemol niet een kandidaat selecteren die al bekend is geworden uit een ander programma want dat is behalve navelstaarderig ook erg armoedig en een aanwijzing voor verregaande creatieve luiheid. U kunt dus gerust zijn: trashslet Anna, die er ook na haar metamorfose nog gewoon uitzag als een transseksuele barhoer, lijkt alleen maar heel erg op de winnares van Dames in de Dop maar ze is het niet. Althans, tot die conclusie kunt u maar het beste komen, wilt u niet al te veel slapeloze nachten overhouden aan het wekelijks volgen van Holland's Next Top Model.

Na het zien van deze aflevering begrijpt u ook meteen waarom Ruud – King of Style – van der Peijl is weggesanneerd: die zag er te normaal uit. Voor dit seizoen hebben ze namelijk iemand gekozen die perfect bij het thema 'vuilnis en andere bagger' past, namelijk ene Bastiaan van Schaik.

Het is alsof ze hem zo uit de zak van Max hebben getrokken, in zijn korte broek, met zijn diadeem (Godverdomme een MAN met een diadeem in zijn haar, kappen nu!) en zijn kekke Arafatsjaaltje waar heel BNN-kijkend en conformistisch Amsterdam tegenwoordig in loopt.

Inmiddels begrijpt u dat ook dat allemaal ultra hip en stijlvol is, dus we mogen gerust verwachten dat heel mannelijk en stoer Nederland binnenkort met een diadeempje en een te dik ongewassen lichaam gaat lopen. Dat is weer eens wat anders dan zo’n lederen polsbandje.

Bovendien, zo begrijpen we nu, kunt u uw zorgvuldig ingerichte huis ook verkopen, want wonen in een gekraakte fabriekshal is helemaal het. Zelfs restaurant De Goudfazant (een bij tout hip Amsterdam zeer populaire vreetschuur, gevestigd in een schuur op een volstrekt onbereikbare locatie in Amsterdam-Noord) verleende geheel belangeloos haar medewerking aan de totstandkoming van deze aflevering van Holland's Next Kim Feenstra.

God zij geprezen dat ik dit jaar het besluit heb genomen geen aflevering meer te kijken,  want anders was ik er voorgoed aan onderdoor gegaan. Het is tenslotte duidelijk dat het concept van HNTM volledig failliet is, en dat modellen is spé maar beter geen opleiding, geen manieren, geen stijl en al helemaal geen zelfinzicht kunnen bezitten.

Zelfs de jury is in de uitverkoop gegaan (nog een jaar Rosalie 'ex van Alain Delon en verder niks' van Breemen is écht to much), wat, gecombineerd met het allegaartje van lelijke, rookverslaafde anorexiaskeletten met jeugdtrauma toch duidelijk wijst op een aflopende zaak.

En terecht.

Deze recensie werd geschreven door Bert Brussen op verzoek van Zappen.

Zie ook:
- Idols-meisje uit Holland's Next Topmodel gezet (video)
- Meisje 'met gezwel op haar hoofd' eerste afvaller HNTM

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Recensie Bert Brussen: het failliet van Holland’s Next Topmodel

  1. J.C.

    Nou die Bart kan beter een andere baan gaan zoeken.
    Daphne is tig keer beter als Yfke.
    Bert doet normaal zeker de recensies van
    de Donald Duck

      /   Reply  / 
  2. WJ

    Precies, J.C.
    Dat Daphne het beter doet dan Yfke kan een blinde nog zien – en een dove nog horen.
    En wat voor Yfke gold (gevraagd worden te presenteren, tegen beter weten in maar dol op aandacht ‘ja’ zeggen, om vervolgens al doende finaal onderuit te gaan omdat presenteren ook een kunst is) geldt eigenlijk ook voor Bart Brussen: gevraagd worden een column te schrijven, tegen beter weten in maar dol op aandacht ‘ja’ zeggen, om vervolgens al doende finaal onderuit te gaan omdat schrijven ook een kunst is. Bij het schrijven van een goeie column komt meer kijken dan je pen in gif dopen, en met mooie volzinnen en zoveel mogelijk scheldwoorden alles en iedereen afzeiken is geen kunst, dat is een trucje. Hoe zuur kan een mens zijn..?

      /   Reply  / 
  3. ikke

    Dat daphne het geweldig doet,is helemaal waar, dus dat ben ik niet met onze bert eens. maar verder: geweldige column, ik heb in scheur gelegen. Duidelijke taal!

      /   Reply  / 
  4. Anoniem

    Ik weet wel waarom Bert Brussen deze column schrijft… Als een mán zo enthousiast en vol vuur over een programma als Hollands Next Topmodel schrijft, kan dat maar één ding betekenen: hij had er heel graag zélf als valse mode nicht in willen zitten…

      /   Reply  / 
  5. Herman

    Jullie zitten er allemaal naast. ik heb Bert gevraagd omdat hij vorig seizoen op zijn eigen site heel scherpe en vileine recensies bij elke aflevering schreef. Gisteren was ik niet in de gelegenheid om te kijken en zoals elke week een recensie te plaatsen, dus schakelde ik Bert in.

    Bert is verder een befaamd (of berucht, zo je wilt) journalist. en voor zover ik weet geen ‘valse mode nicht’.

      /   Reply  / 
  6. Bert Brussen

    Mijn naam is Bert, geen Bart, stelletje leesblinde zwakzinnigen.

    Ik ben trouwens geen nicht maar denk er wel over een diadeempje in mijn haar te dragen. Wat voor ju, Herman?

      /   Reply  / 
  7. Herman

    ik heb het net vorige week bij de kapper lekker kort laten doen. dus een diadeem is niet nodig, bert

      /   Reply  / 
  8. Dennie

    Ben het wel eens dat de deelneemsters een bonte verzameling uiterstren zijn maar Daphne doet het leuk en is volledig op haar plaats in het programma

      /   Reply  / 
  9. jo.

    Wie ver komen zijn Cecile, Kassandra, Lily en Sophie

    Welke niet winnen zijn Anna, Carmen, Nana, Anne

    Monique is de wildcard, ze kan alle kanten op. Of ze komt bij de laatste of ze haalt het net niet omdat ze haar iets te mannelijk vinden.

    Dit is mijn voorspelling

      /   Reply  / 
  10. jo.

    Over Daphne

    = beter dan Yfke

    minpunt : ze praat robotachtig

      /   Reply  / 
  11. Franka

    Yes, Daphne is beduidend veel beter dan Yfke !

    Wél heeft Bert gelijk dat er maar iets van 3 à 4 modellen inzitten (ik sluit me aan bij het commentaar van JO), want de andere meiden zitten er alléén in voor de kijkcijfers…

      /   Reply  / 
  12. Sjon van der Roggelkamp

    Matige column van Bert Brussen, er staat niet eens iets over gristenen in

      /   Reply  / 
  13. RalfOnline

    Hilarische recensie! Ik heb in een deuk gelegen, want zooo herkenbaar. Neemt niet weg dat het programma toch leuk is om te kijken. Het is uiteindelijk gewoon makkelijk vermaak. Het is niet alleen vermaak vanwege het uitlachen van de kandidaten, maar ook van de zgn. deskundigen! Met Bastiaan als giga hoogte-/dieptepunt. Zooo tenenkrommend dat het weer leuk is…!

      /   Reply  / 
  14. Richard

    Had niet gedacht dit ooit te zeggen, maar vind de komst van DD een vooruitgang (hoe klein ook) Die Yfke kon niet eens praten, laat staan presenteren…

      /   Reply  / 
  15. Rick

    Vind mevrouw Deckers nog steeds een waardeloze presentatrice en daarnaast vind ik haar ook maar een wannabe-model.
    Yfke was dan boerinnig, houterig, stijf en eveneens een waardeloze presentatrice, maar die had tenminste ervaring als topmodel en een cv waar je u tegen zegt. Mevrouw Deckers heeft naar mijn weten zowel nationaal als internationaal geen topprestaties geleverd en contracten met grote merken zijn dan ook uitgebleven.
    Bastiaan van Schaik vind ik van deze serie wel het absolute dieptepunt, want die heeft met zijn voorkomen toch niets met mode te maken.. Ik denk dat Tyra spontaan gaat huilen als ze ziet wat er in de polderversie van haar programma rondwaggelt met die ongewassen kop..

    De recensie vond ik wel wat uit zijn verband getrokken en uberoverdreven en ik kijk nog steeds met veel plezier naar Hollands Next. Ik heb liever dat meneer Roggeveen voortaan weer schrijft wat er deze week gebeurde in Hollands Next, maar toch leuk om een keer mee te maken voor de verandering!

      /   Reply  / 
  16. anna

    ik heb toevallig van de week gekeken, want ik lag ziek op bed,

    maar ben er een beetje van geschrokken..

    als dat modellen moeten worden, dan is het slecht gesteld met nederland, of zouden de echte mooie meisjes verstandig zijn ,en niet meedoen met zo een programma.
    er zitten voor mijn gevoel maar 2 echt mooie meisjes tussen

      /   Reply  / 
  17. Hees

    Nou die Bert / Bart Brussen bewijst maar weer eens totaal geen verstand te hebben van tv. Wat een zinloze / vals nichterige column. En Daphne is een verademing tov Yfke.

      /   Reply  / 
  18. sander!

    Geweldig collumn, erg grappig.
    Kassandra gaat sowieso winnen, beauty & brains!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>