Endemol zet in op drie Russische formats

Endemol heeft de distributierechten bemachtigd voor drie formats van het Russische Red Square. De producent wil de drie formats nu gaan uitrollen in Europa. Het gaat om drie titels die niet grensverleggend nieuw zijn, maar wel potentie hebben om in meerdere landen vertoond te gaan worden. Het gaat om Fashion Court, Let’s Get Married en Pride of the Nation.

Fashion Court springt het meest in het oog. Een wat slonzige vrouw krijgt een makeover door een couturier en geeft vervolgens een modeshow. Vervolgens is er iemand die de makeover verdedigt en een partij die het resultaat afvalt. Het publiek oordeelt bij welke partij ze zich aansluit.

Let’s Get Married is er voor de trouwzieken. Bruiden of bruidegommen kiezen hun partner uit een soort postorderboekje. Vervolgens volgt de camera of er daadwerkelijk chemie is en dus levensvatbaarheid voor het huwelijk.

Pride of the Nation is vooral gezellig: elke week worden er hits van eigen bodem uit een bepaald decennium live ten gehore gebracht.

Endemol werpt zich steeds meer op als formathandelaar. Onlangs heeft het al de distributierechten voor The Marriage Ref bemachtigd, de nieuwe show van Jerry Seinfeld. De producent denkt op deze manier flink meer omzet te kunnen behalen. Endemol is zelf nog altijd succesvol met Wipeout en Deal or no Deal maar kan goed een andere cashcow gebruiken.

Zie ook:
- Endemol Nederland zet eenderde personeel op straat
- De Nederlandse paradepaardjes op tv-beurs Mipcom
- Endemol hengelt rechten nieuwe comedy Jerry Seinfeld binnen
- Endemol heeft nog een Wipeout: The Whole 19 Yards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>