Ghislaine Plag doet Netwerk-vervanger NCRV’s Vrijdag

Na de Vara heeft ook de NCRV zijn plannen ontvouwd voor de opvolger van Netwerk. Op vrijdagen gaat de omroep NCRV’s Vrijdag (werktitel) maken met Ghislaine Plag. Zij is nu al te zien in Netwerk en Rondom 10. Villamedia Magazine meldt: “Het programma wordt vijftig minuten lang en staat voor het komende seizoen vijftig keer geprogrammeerd om negen uur ‘s avonds. Het budget per uitzending wordt zo’n 61.000 euro (inclusief salarissen).” Oftewel: de NCRV krijgt een budget van iets meer dan 3 miljoen euro voor NCRV’s Vrijdag.

Een medewerker in Villamedia Magazine. “Vast staat dat we dichtbij de burger blijven, de slogan van de NCRV ‘Samen op de Wereld’ in ons achterhoofd houden en veel reportages brengen. Het beeld moet het werk doen. De deskundigen laten we over aan het nieuwe Nieuwsuur van de NOS en de NPS. Misschien willen we ook wel iets doen met columnisten en satire.”

Opmerkelijk is dat NCRV-hoofdredacteur Peter van der Maat vertrekt bij de actualiteitenrubriek. “Gezien de nieuwe situatie hebben de NCRV en ik besloten om uit elkaar te gaan. over wat ik ga doen, kan ik nog niets zeggen.”

De Vara komt vanaf september twee keer per week met Uitgesproken Vara op het tijdslot van Netwerk. Ook de EO en WNL gaan uitzendingen maken op het tijdslot.

Zie ook:
- Uitgesproken Vara op tijdslot Netwerk
- Wouter Kurpershoek van Tros naar KRO voor Brandpunt
- Eva Jinek en Twan Huys doen Nieuwsuur
- Nieuwe opzet actualiteitenprogramma’s Publieke Omroep

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ghislaine Plag doet Netwerk-vervanger NCRV’s Vrijdag

  1. Bart

    Heeft NCRV nog meer medewerkers dan Plag?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Dat noemen ze ‘scherper profileren’ bij de NCRV.

        /   Reply  / 
  2. Layka

    Dus dit wordt de programmering op vrijdag:

    20:25 Uitgesproken VARA
    21:00 NCRV’s Vrijdag
    22:00 NOS Journaal
    22:15 Nieuwsuur

    2,5 uur lang nieuws en actualiteiten achter elkaar. Lekker geprogrammeerd!

      /   Reply  / 
  3. nel de deugd

    ik ben erg verheugt om te horen dat de hr. Tromp op vrijdag weer te zien is, ik heb hem de jaren dat hij in Amerika was erg gemist op de radio[met het oog op morgen,] en op de t.v.Hartelijk welkom terug hr. Tromp.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>