‘RTL-show Oh Oh Cherso stimuleert drankmisbruik’

Het nieuwe RTL 5-programma Oh Oh Cherso stimuleert alcoholmisbruik bij jongeren. Dat stellen althans Stichting Alcoholpreventie (Stap) en Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (Stiva) in Adformatie. In Oh Oh Cherso volgt de camera een groep Haagse jongeren op vakantie in de Griekse badplaats Chersonissos. Adformatie: “De trailer van het programma, die tijdens de presentatie van de najaarsprogrammering werd getoond in Carré, zet het beeld neer van losgeslagen jongeren op vakantie. De nadruk lag letterlijk op pillen, porno en zuipen.”

Directeur van Stap, Wim van Dalen in het vakblad: “Het netto effect is dat het alcoholmisbruik stimuleert. RTL moet zich realiseren dat het gaat om jongeren die met alcoholvergiftiging moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.” Stiva benadrukt in Adformatie om een juiste benadering. “Als je het alleen maar brengt als sensatie, dan is dat een verkeerde invulling van je verantwoordelijkheden als televisiezender.”

Programmadirecteur Remko van Westerloo reageert als volgt: “Ik kan me wel voorstellen dat mensen een bepaald gevoel hebben gekregen naar aanleiding van het voorfilmpje dat we hebben laten zien, maar dat beogen wij niet met het programma. Sodom en gomorra, dat gaat zeker gebeuren, maar we gaan het niet idealiseren. We geven een volledig beeld. C’est le ton qui fait la musique, dat is het avontuur.”

Zie ook:
- Lachen! Castingtapes van RTL 5-show Oh Oh Cherso
- RTL 5 volgt Haagse jongeren op vakantie in Oh Oh Cherso

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “‘RTL-show Oh Oh Cherso stimuleert drankmisbruik’

  1. MASIS

    Goh hoe zouden ze op het idee gekomen zijn om zo’n soort programma te maken….

    Heeft het succesvolle Jersey Shore hier geen aanleiding voor gegeven? Ben benieuwd of ze ook een soort Snooks & Situation hebben bij dit programma. Ben geen SBS fan. Integendeel maar mensen moeten niet meer gaan roepen dat SBS een copycat is en doen alsof RTL zo origineel en speciaal is als wat. Misschien zijn zij daar bij RTL wel erger.

      /   Reply  / 
  2. Nick

    Ze moeten niet zo zeiken

      /   Reply  / 
  3. Nicole Rosie

    Zie hier Jersey Shore NL.

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Waar gaat het heen met de wereld…Programma’s als Jersey Shore en dit
    ****** programma geven wel een erg slecht voorbeeld aan de jeugd.

    Toch verleid ik mezelf soms om toch naar dit soort programma’s te kijken, alleen om deze mensen keihard uit te lachen. Want zeg nou zelf, nadat ze in dit programma hebben gezeten neemt niemand ze meer serieus…EN TERECHT!

      /   Reply  / 
  5. Oh Oh Cherso

    Het is inderdaad een regelrechte kopie van Jersey Shore, maar dat doet niet af aan de entertainment waarde!

    Vind een groep ras hagenezen toch een stuk leuker om te zien aanmodderen dan een groep anabole-new-yorkers…

    Wij houden alles in ieder geval scherp in de gaten op onze fansite OhOhCherso.com

      /   Reply  / 
  6. Oh oh Cherso

    Ik wou nog even zeggen dat de afleveringen alleen maar beter worden! Kan echt niet wachten tot aflevering 4 :D

    Vind oh oh cherso echt velen malen beter dan jersey shore!

      /   Reply  / 
  7. kim

    ik vind niet dat dit gestimuleerd wordt.. er wordt immers geen reclame gemaakt en de nadelen van veel drinken wordt ook in beeld gebracht.. bovendien zijn er zat andere tv-programma’s, series, films waarin alcoholmisbruik in beeld komt is dit dan niet hetzelfde?

    @ henk: doe je zelf niet beter voor dan je bent! je loopt te klagen maar stiekem vind je het toch te leuk om te missen..
    ik zeg KEEP IT REAL!

      /   Reply  / 
  8. Bekend Naakt

    Hahahaha, het programma is inderdaad een directe rip off van Jersey Shore, eigenlijk is het enige dat er uit komt wat interessant is die collectie met naakt foto’s van die Roos.

    http://bekendnaakt.net/?p=481

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>