RTL komt met Groeten uit een Westerse Rimboe

SBS 6 scoorde al tot twee maal toe met Groeten uit de Rimboe, een programma waarin Hollanders er vrijwillig voor kiezen om een tijdje door te brengen in een andere cultuur, volledig onthand van enige vorm van luxe. Ergens in de rimboe verbleven de Nederlanders dan bij een lokaal gezin. RTL komt nu met een programma waarin twaalf Nederlanders afzonderlijk van elkaar naar Japan worden gestuurd om daar met een enorme cultuurshock om te gaan. Het programma wordt vergeleken met de bekroonde film Lost in Translation.

Lost in Translation draait om een acteur die in Japan is voor de opname van een commercial. Het klusje stelt weinig voor maar er is wel een kleine week voor uitgetrokken. Acteur Bill Murray kan maar moeilijk wennen aan de andere gebruiken en beleefdheidsvormen van de plaatselijke bevolking.

RTL mikt in het programma, dat wordt gepresenteerd door Renate Verbaan, op dezelfde 'verdwaaldheid'. Daarom worden kandidaten geselecteerd met beperkte reiservaring en nauwelijks kennis van de Japanse cultuur. De kandidaten wonen in een appartement middenin de hectiek van de metropool en moeten daar vijf weken 'overleven'. Wie dat het beste doet, wint het programma. Dat betekent ook, dat er telkens iemand wordt weggestuurd.

Het idee is aardig. Al denk ik dat Groeten uit de Rimboe een groot succes was door de algehele onbekendheid met de inheemse stammen. Terwijl wij zelf toch redelijk wat weten van Japan en zijn cultuur. De 'shock' zal daardoor voor de kijker minder zijn. Maar misschien zorgt dat beetje bekendheid ook wel voor meer betrokkenheid. Dit najaar op RTL 5 te zien.

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “RTL komt met Groeten uit een Westerse Rimboe

  1. Valpa

    Klinkt erg leuk.. al moeten ze wel een andere naam pakken (of is dat Groeten uit.. niet de naam), want anders denkt iedereen dat ze SBS na-apen.

      /   Reply  / 
  2. michel

    klinkt wel leuk! alleen weer rennate verbaan! jammer!!!!

      /   Reply  / 
  3. Joris

    Ik denk dat je bedoeld ‘Groeten ui een OOSTERSE Rimboe’ Tokyo ligt namelijk in het oosten voor het geval je dat nog niet wist

      /   Reply  / 
  4. Herman

    ik bedoelde een westerse maatschappij. Tokio is een vol ontwikkelde stad, dat kon je van al die plaatsen van de stammen uit Groeten uit de Rimboe niet zeggen.

      /   Reply  / 
  5. tja...

    JE titel is werkelijk belabberd deze keer, Herman. De mentaliteit is volledig Oosters in Tokyo, niet Westers. Daarnaast spreken de Japanners geen woord oif onverstaanbaar Engels. Maar vooral omdat het nu eens een keer in een stad is en niet op platte land, rimboe of onbewoond eiland, lijkt dit programma me wel spannend om te zien.

      /   Reply  / 
  6. dus

    het programma gaat Lost in Tokio heten… Najaar op RTL5

      /   Reply  / 
  7. japanner

    Ik was 1 van de 12 deelnemers in Tokyo en kan zeggen dat het inderdaad leuke beelden heeft opgeleverd. Het programma is niet echt te vergelijken met groeten uit… Het spelelement, groepsgevoel en de hectiek van de stad zijn een aantal facetten die in dit programma meer naar voren komen. Kijken dus!

      /   Reply  / 
  8. spelvogel

    hoi,

    Is het programma gemaakt door Fremantle Media ?
    Want ik zit momenteel in de vlaamse selecties en vermoed dat het om hetzelfde programma gaat.

    Moest je vieze beesten eten e.d. ?

      /   Reply  / 
  9. japanner

    ja het is van freemantle en 1 van de onderdelen was beesten eten. Meer vertel ik niet!

      /   Reply  / 
  10. geisha

    hey japanner
    zou je opnieuw doen mocht je er de kans toe krijgen? Tips voor kandidaten die nog moeten vertrekken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>