Paul Römer (Endemol): Mip TV 2010 geen opwindend jaar

De Mip in Cannes, een tweejaarlijkse tv-beurs vooral bedoeld voor de industrie. Een paar jaar geleden las je er sporadisch over, maar deze editie is toch behoorlijk onder de aandacht gebracht in de Nederlandse pers. Gisteren zat Paul Römer van Endemol bij De Wereld Draait Door om te vertellen over de Mip, waar producenten en tv-bazen goeie zaken doen. De precieze sales zijn nog niet bekend, Römer wist wel enkele formats te highlighten.

Natuurlijk heulde hij uit eigen stal met XXS, waarin gezinnen het huishouden moeten doen in een huis waar alles 100 keer zo groot is als gebruikelijk. Een soort Honey I Shrunk the Kids, maar dan in spelvorm. “Het is in Argentinië bedacht en verkocht aan Turkije, Portugal, Brazilië, Chili, Argentinië en Spanje. Het is een programma dat vooral in Latijnse landen werkt. Het speelse van het sprookje werkt daar.”

Ook is hij enorm trots op Timeline, waarvan de pilot met Robert ten Brink als presentator is opgenomen. Timeline is afgeleid van de film Slumdog Millionaire, waarbij Weekend Miljonairs wordt gespeeld met een kandidaat die vragen krijgt over zijn eigen leven. “We hebben de pilot pas twee weken terug opgenomen, eigenlijk te laat voor de Mip. We hebben het daar ook niet verkocht. Je komt als kijker iets te weten over de kandidaat, die kandidaat wint geld en je hebt emotionionele reünies.”

Volgens Römer is er geen nieuwe Big Brother, Idols of Who Wants to be a Millionaire gevonden tussen de oogst van deze editie. “Het was wel heel druk bij The Frame, een soort Big Brother maar dan bij je thuis. Er is één camera in beeld en kandidaten mogen niet uit dat frame weglopen, anders ben je af. In totaal doen er acht huizen mee die het tegen elkaar opnemen. Het is een goeie verkoop, want als je het ziet denk je: daar gaat wat gebeuren. Toch vind ik het slecht omdat ik denk dat er met twee mensen in 30 dagen geen fluit gebeurt.”

Dan is er nog Benidorm Bastards, waarin een groepje bejaarden allerlei grappen uithaalt met jongeren. RTL maakte al trots bekend de rechten te hebben gekocht voordat een concurrent dat doet. “Wat ik je nu ga vertellen is echt waar. Ik heb vijf weken geleden een brainstorm gedaan met de Fransen, Engelsen en Italianen. De Fransen kwamen met het idee van malle bejaarden en een verborgen camera. Hartstikke leuk, zouden we gaan doen. Twee dagen later keek ik naar De Wereld Draait Door en zag ik Benidorm Bastarrds. Het is echt een enig idee.”

De komende dagen zullen er nog wel meer sales bekend worden gemaakt en weten we hoe de Nederlandse producenten hebben geboerd en wat de grote zenders in Nederland hebben aangekocht. Die updates volgen uiteraard op Zappen.blog.nl.

Bekijk het gesprek met Paul Römer van Endemol:

Zie ook:
- Bejaardenhumor uit Benidorm Bastards op RTL 4
- Tros stelt Het Perfecte Plaatje samen
- Nederland 3 krijgt op donderdagen sneak preview
- Vuurzee, Grote Woonwens en Blootgewoon op MipTV
- Idols voor voetbaltalent en Cowboy with the Stars op MipTV

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Paul Römer (Endemol): Mip TV 2010 geen opwindend jaar

  1. Martijn

    Time Line zag er ook wel leuk uit. XXS vond ik eerlijk gezegd nogal vreemd. Eenmalig misschien de moeite waard.

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Toen die geit de kamer binnenkwam in de pilot moest ik bij teh frame meteen denken aan talpa’s 7 plagen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>