Zenderbaas: Secret Story geen flop, ook nog geen succes

Het gaat niet goed met de kijkcijfers van Secret Story. De dagelijkse uitzending schommelt rond de 200 duizend kijkers, de liveshow gisteren werd door slechts 182 duizend kijkers gezien, eenderde van wat de kickoff deed. Gaat Secret Story al door voor een flop? “Nee, het is nog geen flop. Maar ook nog geen succes. In elk geval niet op tv”, zegt zenderbaas Alphons Martens tegen Zappen.blog.nl. Hij ontkent dat er sprake is van paniek bij Net 5 en producent Endemol. “Maar er ligt wel een hoop druk bij iedereen.”

De kijkcijfers zakken dus met de week in, Martens put kracht uit de online statistieken. De website trekt nu 847 duizend unieke bezoekers. Het aantal gestarte streams lag in het begin op 400 duizend per dag, nu zijn dat er 900 duizend op een dag. Het aantal pageviews groeide in de tweede week met 30 procent waar het aantal kijkers daalde. Verder lag het aantal betalende stemmers voor de exit deze week twee keer zo hoog als een week eerder.

In potentie zijn er dus 847 duizend kijkers. Geeft Net 5 te veel weg op internet en in zijn streams? “Het is nu de truc om de internetmensen tv te laten kijken. Door meer studiogasten uit te nodigen, zoals Quinten (de man van Sofia) eerder deze week.” Verder kunnen internetbezoekers via polls invloed uitoefenen op het programma. Ook zal in de dagelijkse show meer het verhaal worden verteld van de Kamer van de Waarheid, die is afgesloten voor de streams.

Martens wijst verder op het moeilijke tijdslot, waar Net 5 eigenlijk alleen slaagde met de aankoop The Little Couple. Ook bij de liveshow is er veel aanbod van concurrenten. “Maar in de break van Oh Oh Tirol zie je de kijkcijfers bij ons omhoog schieten. Mensen willen blijkbaar wel weten wie er uit gaat.”

Voor Secret Story heeft Net 5 de kunst kunnen afkeken van Portugal en Frankrijk, waar het programma een groot succes was. Maar daar liepen ze niet tegen de problemen van Net 5 aan. “We moeten nu op een nieuwe manier nadenken over het programma. Hoe creëren we unieke content op tv?”

Martens vertelde eerder nog wel wat troeven achter de hand te hebben om potentiële kijkers te prikkelen. Die heeft hij nog steeds. “We gaan er vandaag eentje inzetten. Laat ik dit zeggen: Maik, die gisteren werd geëlimineerd, is nog niet in Nederland.”

Zie ook:
- Kijkcijfers Net 5-show Secret Story blijven dalen
- Net 5-baas niet in paniek na dalende kijkcijfers Secret Story
- Wat weten we al over de kandidaten van Secret Story?
- Hoeveel potentie heeft Secret Story van Net 5?
- Renate Verbaan over Secret Story: Big Brother wel gezien (video)
- Zenderbaas: Secret Story in Portugal uit pure tijdsnood (video)
- Video: Rondleiding Renate Verbaan in Secret Story-huis (video)
- Net 5-baas: Miljoenenproject Secret Story kan niet floppen
- Secret Story op Net 5 met Renate Verbaan en Bart Boonstra (+ video)

40 Reacties // Reageer

40 thoughts on “Zenderbaas: Secret Story geen flop, ook nog geen succes

  1. Martijn

    Kom op zeg. Er zijn zelfs mensen die betalen voor de livestreams en op het moment dat het leuk wordt gaat deze op zwart. Belachelijke zaak natuurlijk!

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Hieruit kan ik concluderen dat Maik dus mogelijk terugkeert in het huis. Als ik een suggestie mag doen:
    Schakel live tijdens de uitzending tussen 19.30 en 20.30 en laat Maik op dat moment weer het huis betreden, en dus niet buiten de uitzending om en dan een zwart scherm op de streams.
    19.30-20.30 uizending meer spelelement met live schakelingen.

      /   Reply  / 
    1. Andrew

      19.30-20.30 uizending meer spelelement met live schakelingen.
      HET GEWELDIGSTE IDEEE !!!
      SECRET STORY DOE JE BEST HEB GEN UITGEKOOTE PLANNEN
      EN HOU HET LEUK !!!
      TREK OP EEN LEUKE MANIER DE KIJKCIJFERS NIET BIJF. DOOR HET GEHEIM VAN LAURA EN GUIDO TE LATEN RADEN !
      TE LAAT OM HET TE VERANDEREN
      LUISTER NAAR DE KIJKERS !
      EN NIET UITGEKOOKT PLEASE HOU SECRETSTORY LEUK ZODAT HET NIET VAN DE BUIS MOET VAN DAN IS HET VERPEST VOOR DE WELKIJKERS DOOR DE REDACTIE/MAKERS!`

        /   Reply  / 
  3. David

    Alphons Martens, welterusten
    Droom maar zacht en droom maar fijn
    dat jouw kindje, Secret Story, ooit wél een succes zal zijn.
    Kijk maar niet naar al die cijfers,
    want daar schiet je niets mee op.
    Wat jij maar niet kan begrijpen:
    Secret Story is een flop.

    Alphons Martens, welterusten
    Droom maar zacht en droom maar fijn
    Want van binnen, weet ik zeker,
    doet het jou ontzettend pijn.

      /   Reply  / 
  4. Daniëlle

    Ik vind het best een leuk programma, maar ik kijk altijd naar goede tijden slechte tijden en dat is tegelijk! dus jammer dan geen Secret Story wanti k ga ook niet een half uurtje kijken dat vind ik zo zinloos..

      /   Reply  / 
  5. tHe

    Tja als je ook, zonder maar enige verklaring, de streams (ook lekker voor de betalende bezoekers!) dik een uur uit de lucht haalt, moet je niet gek opkijken dat mensen er even genoeg van hebben.

    Je hoeft niet alles precies te vertellen maar geef in ieder geval een reden waarom dat – nu al zeker 2 keer – gebeurde.

    Of is het normaal dat je betaalt om een uur lang naar een SST testbeeld te kijken?

      /   Reply  / 
  6. Patrick

    Wat een grote naaistreek als Maik terug mag.
    Had dan van tevoren kenbaar gemaakt dat niemand het huis verlaat.
    Onterecht geld uit zakken kloppen, Schandalig mocht dit inderdaad zo zijn!

      /   Reply  / 
  7. Situation

    Het is geen flop?

    Die zenderbaas komt over net als die minister in Irak….

    THERE ARE NO AMERICANS HERE! Terwijl je allemaal bommen hoort.

      /   Reply  / 
  8. vinn

    Ik kijk de dagelijkse uitzending vaak om 23.15/23.30 maar als ik 19.30 thuis ben kijk ik het zeker ook! De liveshow op donderdag mis ik i.v.m. werk maar die kijk ik dan online trug. Veel mensen uit mijn omgeving kijken het ook en er word flink op los getwitterd over het progamma. Ik denk dat onder de jongeren het progamma toch wel erg leeft.
    Ik hoop ook ten harte dat het niet van de buis verdwijnt en dat de cijfers toch nog stijgen want het is echt een leuk concept.
    Ik denk alleen dat het moeilijk is om nog in te stromen als je het niet van het begin heb gekeken.
    Mischien is ook de pech dat de doelgroep ook gtst wilt zien en dit om 20.00 begint daardoor kijken (veel) mensen het maar een halfuur of helemaal niet en gaan ze online (terug)kijken. In mijn geval kijk ik dan juist gtst terug.
    Ik ben wel bang dat Maik terug komt i.v.m. zijn “relatie” met Monique dit kan toch nog wel voor wat kijkcijfers zorgen als het er “heet” aan toegaat. Al hoop ik dat Moniq er snel uitvliegt want ik weet niet onder welke provinciale steen zij gekropen is maar ze mag snel weer terug.

    Tips
    - Meer missies
    - Minder Bart in de daily show
    - Meer beelden van hoe de bewoners praten over andere bewoners (in de kamer van de waarheid)

      /   Reply  / 
    1. klaas

      vinn ,als jj na je werk om halfacht savonds thuis bent en je kijkt naar dat programma,dan zul je er ook wel werk naar hebben

        /   Reply  / 
      1. vinn

        ???

          /   Reply  / 
  9. ssst

    Kom op hey menen ze dit nou echt …Mensen betalen voor de sms berichten en de stemmen om hun favo erin te houden sturen ze ze the bos back .
    Echt ook een kijkcijfer kanon …Ik volg het ook hoor daar niet van maar ik moet zeggen zeer teleurstellend :P en maar wachten en maar wachten en er gebeurrttttt ….? NIKS !
    Nog 6 dagen weten we alle geheimen ow wat een spanning kan niet wachten . i i g ik ga niet meer stemmen nou nog 1 x dan geef ze t voordeel van de twijfel …Geef ze alsjeblieft 4 x in de week alchol want ze zijn niet te genieten…

      /   Reply  / 
    1. klaas

      ssst,is uberhaupt belachelijk dat mensen naar tv sms bellen,om dat soort eikels nog rijker te maken,,DIE MENSEN BIJ TV LACHEN ONS TOCH ALLEEN MAAR UIT,STUPIDS

        /   Reply  / 
  10. klaas

    als ik Zenderbaas Varkensbeer zou zijn zou ik het zelfde zeggen,ga toch weg kwalboy,SACRETEN STORY IS GEWOON NUL COMMA NUL LUL

      /   Reply  / 
  11. Ben

    Wie the secret story leuk vindt moet zich laten nakijken, dit is toch wel het meest simpele en nietszeggende programma op de Nederlandse TV.

      /   Reply  / 
    1. Rick

      Het probleem is dat het spel gewoon te ingewikkeld is. Als je het eenmaal begrijpt blijkt het best wel leuk te zijn.

      Tip: lees eens waar het spel ècht over gaat: http://www.webgids.nu/actueel/secret-story/

        /   Reply  / 
  12. kokkie

    meest domme programma wat er is en wat is gespeeld zeg ..

      /   Reply  / 
  13. Piet

    Dat jullie al tien jaar naar dezelfde hersenloze tv kijken vind ik onbegrijpelijk. Is er de afgelopen 10 jaar een programma geweest waarvan je dacht dat het echt vernieuwend was? Ik iig niet! De tv gaat alleen nog aan voor sport, nieuws DWDD (e.d.) en goede docu’s. Ik vertik het om elke keer dezelfde meuk te kijken met steeds meer reclame blokken.

    Succes!

      /   Reply  / 
    1. Marco

      Piet:
      Is sport wel vernieuwend? Is toch altijd achter een balletje aanrennen.. of heen en weer lopen.. ( nou heb ik niks met sport op tv dus vandaar MIJN mening..)
      Er zijn de afgelopen jaren echt wel programma’s geweest die vernieuwend waren was het niet op de publieke als op rtl..
      Maar om terug te komen op Secret Story:
      Ik vind het een leuk programma. Ik vind de missies, opdrachten, geheimen en de clues die bij de geheimen horen erg leuk.. Tuurlijk zijn er punten die verbeterend kunnen worden ( zoals op de site de mega veel reclames) de missies mogen wel wat moeilijker of langer doorlopend.. en zo kan ik er nog wel een paar vinden.. Maar ik heb vandaag toch echt gekeken terwijl er weer op de rode knop werd gedrukt..
      Vind je het niet leuk?? Kijk je toch gewoon niet?
      Doe ik ook niet bij voetbal altijd weer hetzelfde…

      Ciaooo

        /   Reply  / 
      1. Eliene

        Ben het helemaal met Marco eens!
        Alsof sport zo vernieuwend is.

          /   Reply  / 
        1. klaas

          of jullie zijn duidelijk personeel van,,die iets op een blog moeten zetten,om positief te zijn voor Sacreten Story,,of jullie zijn Gek,het is een van de twee.

            /   Reply  / 
      2. klaas

        Marco ,heb jj je wel eens laten pijpen,dan wil ik het wel voor jou doen.

          /   Reply  / 
        1. Marco

          @Eliene:
          Dankje wel ;)

          @klaas..
          Dan moet je iets meer gegevens achter laten.. Want aan deze onzin heb ik persoonlijk niks.
          Geef dan een echte reactie..
          En ter info: Nee ik werk niet bij Secret Story…

            /   Reply  / 
          1. Eliene

            ik snap jullie onzin praatjes niet. Omdat ik secret story leuk, en de moeite waard vind ben ik direct gek of behoor ik tot personeel?
            Craaaaap, jullie zijn echt gigantisch laag =)

              /  
  14. klaas

    o foei Klassje

      /   Reply  / 
  15. klaas

    ik ben het ook helemaal met Marco eens,wanneer gaan we dan naar bed

      /   Reply  / 
  16. klaas

    Kadhafi in Libie is precies het zelfde als al die tv betweters,al is het nog zo slecht,volgens ons zijn wij de besten,,,,en nou heb ik Kadhafi 3 nederlandse militairen in bezit,,,,,,,,en de nederlandse regering kan ook niets doen,die hebben hun fotocamera niet bij zich,zo je weet als achterlijke Idioot ,wij blijven wel op ons stoeltje zitten in Den Haag,tot wij ons volgende DURE ZITKONT ALIMENTATIE GELD VAN DE BELASTINGEN WEER IN ONZE MAFFIA KNIP HEBBEN.ooooooooooooooooooo.Straks gaat Kadhafi,want die man is niet meer te volgen,dan heet hij Kaddaffi Kahdafi,Kathafi,enz enz,nog zitkontbelasting eisen van den haag.Of darmmaagbelasting,

      /   Reply  / 
  17. klaas

    in de nederlandse tweede kamer,,,he allemaal lekkere fijne homo boys,dan wel niet getrouwde homo boys,met boeren blosjes op jullie wangen

      /   Reply  / 
  18. klaas

    in de Nederlandse Politiek wonen allemaal STRONTZAKKEN,NSb gattenlikkers,als ze uit de ene partij worden geschopt gaan ze gewoon naar een andere partij,om daar mee te lullen,en maar een partij liegen,waar het water van de Zee geen Gods Water van lust.,,,achter deze mijn woorden blijf ik tot aan mijn Dood staan als een paal boven God.

      /   Reply  / 
  19. klaas

    en ze lullen niet om het lullen,ze lullen zich alleen maar rijk voor hun eigen maandloon,,,daar moeten we eens ,,,,lulbelasting overgaan heffen.

      /   Reply  / 
  20. klaas

    en ze doen allemaal geen kloten in de politiek ,eerst zenden we die malloten uit die soldaat wil worden naar Afganistan,om daarna vervolgens DOOD terug te worden gevlogen,,,,,,en nu zitten er 3militairen vast op de schoot van een Krankzinnige in Libie,,,,,,wij kunnen niets doen want morgen is het echt CARNAVAL.

      /   Reply  / 
  21. klaas

    en profvoetballers doen ook geen kloten meer,vandaag naar die club en morgen voor meer geld naar de volgende club,holadie holadio

      /   Reply  / 
  22. klaas

    en de tv mensen doen ook niets anders dan praatjes lucht vullen en hun zakjes vullen

      /   Reply  / 
  23. Mil

    Marthens eindelijk een goeie beslissing, gooi hem liever vandaag dan morgen van de buis.
    Je heb gewoon de verkeerde personen in zitten. Wederom liggen ze op dit ogenblik met z’n alle in hun nest, net varkens ze zijn van alles voorzien, maar ook hun gesprekken gaan nergens om.
    Sluit de slaapkamers om 10 uur af en op de bank wordt niet gehangen.
    Gewoon verkeerde personen allemaal.

      /   Reply  / 
  24. Gtstfites

    Dit zijn smoesjes op internet kijken meer mensen een programma. Kijk eens naar iedereen is gek op Jack (boven de 2 miljoen) GTST (1,5 miljoen). Dus secret story is een flop. Volgens mij heeft die zenderbaas een bril nodig

      /   Reply  / 
  25. Andrew

    IDEE SECRETSTORY STOP EEN NIEUW PERSOON IN HET HUIS !

      /   Reply  / 
  26. CAROLIEN

    HOI
    ALS JE HET WIL LAATEN SLAGEN.
    MAAR ER WAT MEER PIT IN EN NIET ALDOOR EEN BEELD .
    OP OP TWEE PERSONEN
    GA IS WAT MEER IN DE RONTE MET JULLY BEELDEN.
    HET KAN NIET TIPE AAN BICBRODER

      /   Reply  / 
  27. Mil

    Wederom hebben ze gezopen de avond ervoor en liggen weer met z’n alle in hun nest de heldag. Dit verdiend heel makkelijk. Haal aub van de buis.

      /   Reply  / 
  28. Mil

    Wanneer halen jullie die zwijnen uit bed, overdag liggen ze ook nog eens in hun nest.
    De opdrachten,die hun krijgen verdienen ook niet een schoonheid prijs.
    Hoe kan je iemand voor lul zetten om met een pop te gaan verzorgen, zijn volwassen mensen.
    Nog 2 weken hopen dat er iets anders verzonnen wordt, dan dit slap gelul.

      /   Reply  / 
  29. adrie pos

    ik heb enorm genoten van secret story voor herhaling vatbaar fijne mensen met inhoud bijna familie bedankt voor het fijne tv genot

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>