Net 5 werkt aan terugkeer Peking Express

Ik denk dat ik heel wat mensen blij ga maken met dit bericht: Net 5 werkt aan een terugkeer van Peking Express. In 2008 is de titel voor het laatst te zien geweest bij Net 5, maar als het meezit komt er dit jaar nog een zesde serie.

Net 5-baas Alphons Martens vertelt in Spits: “We kijken inderdaad naar de mogelijkheden om het terug op televisie te brengen. Ik weet dat er vraag naar is, want ik wordt er ook veel op aangesproken.” Mocht Peking Express terugkomen, dan is het wel in gewijzigde vorm.

Martens: “We bekijken nu de mogelijkheden of we het wel of niet met BN’ers gaan maken en of het minder rommelig kan worden door bijvoorbeeld een kleinere afstand te overbruggen.” De beoogde presentator wordt dan Bart Boonstra, die komende week zijn debuut op de zender maakt met Secret Story.

Peking Express begon ooit in Azië maar heeft zich inmiddels al op meerdere continenten afgespeeld. In de serie moeten koppels liftend een reis met opdrachten volbrengen. Het liefst zo snel mogelijk, maar dan mis je ook het bezichtigen van toeristische trekpleisters.

Zie ook:
- Minder eigen drama en meer reality op Net 5
- Alphons Martens: Er moet weer over Net 5 geluld worden
- BNN weer op Nederland 1 met spelshow Flashback

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Net 5 werkt aan terugkeer Peking Express

  1. willem

    Tof dat het terug komt, maar waarom niet met Art Rooijakkers? Hij hoort bij Peking Express, zoals Ernst Paul bij Robinson. Stom!

      /   Reply  / 
  2. nick

    @willem. Maak je een grapje? Art als presentator?

      /   Reply  / 
  3. Juize

    Sinds Art in Wie Is De Mol? zit, ben ik wel een beetje klaar met Art. Geen leuk persoon om naar te kijken en hij is mijn grote irritatiefactor in WIDM.

      /   Reply  / 
  4. Mandy

    Vind Art juist leuk in wie is de mol. Lekker fanatiek!

      /   Reply  / 
  5. Constance

    @willem Art Rooijakkers is begin dit jaar overgestapt naar de Avro, vandaar.

      /   Reply  / 
  6. Linda

    Oww echt fijn als er weer een nieuwe peking express komt.. Zou leuk zijn om mee te kunnen doen..

      /   Reply  / 
  7. Rick

    Heel leuk om dit programma terug te laten keren. Ik vond het altijd geweldig! Maar a.u.b. geen BN-versie. Dat is al eens gedaan in een ‘minivorm’ naast de gewone serie, en ik vond het aanzienlijk minder leuk. Peking Express is juist zo leuk omdat de kandidaten puur zijn, en niet gewend aan de camera’s de hele dag op zich gericht. BN-ers spelen toch vaak een ‘rol’. Ik heb dat bij WIDM ook zien gebeuren, en daar vind ik het ook nog altijd jammer dat het geen ‘gewone’ kandidaten meer zijn.

      /   Reply  / 
  8. Martijn

    Inderdaad geweldig nieuws als peking express weer terugkomt! Alleen wie moet dat dan gaan presenteren bij net5? Art is nu weg en zie eigenlijk geen geschikte opties.

      /   Reply  / 
    1. kokkie

      bart boonstra word dat staat er toch op :P snap het niet hoor. nieuwkomer die meer dingen kwa presenteren dan de echt vaste mensen daar , wie daar ook voor noppes zitten . het is heletijd renate en bart schijnbaar

        /   Reply  / 
      1. Martijn

        Die heeft nog niks laten zien van zijn presentatiekwaliteiten, dus kan ik hem nog niet als presentator kwalificeren.

          /   Reply  / 
  9. Martijnjdd

    Waanzinnig leuk nieuws om het weekend mee te starten. Alleen niet verkloten met BN’ers, zoals Rick ook schrijft. Vond de eerste series rauw en puur. Dat past ook echt bij PE.

      /   Reply  / 
  10. Jordy

    Geen BN’ers, please. Het laatste seizoen wat ik echt gaaf vond, was seizoen 2006. Hebben ze me echt van begin tot eind weten te boeien met die types die daarin zaten; Een vader en zijn dochter, twee irritante, bijna gemene lesbo’s, twee komische broers, twee vrouwen die echt NIETS met elkaar hadden en daardoor ook best grappig om te zien, en ik herinner me ook nog een verloofd koppeltje (Wat uiteindelijk ook won dacht ik)… Was echt heel mooi verdeeld. :)

      /   Reply  / 
  11. Markus

    Wat zien mensen in die Bart Boonstra? Ik heb absoluut geen hoge verwachtingen van zijn presentatie bij Secret Story, integendeel zelfs. Overigens zou Peking Express beter af zijn bij de avro met Art op Nederland 1. Ik heb PE nooit echt geweldig gevonden. Het is een mooi programma, maar ik werd een beetje neurotisch van de vele chaos in het programma. Ik sla dus over.
    Ik hoop wel dat 71 graden noord terug komt trouwens. Art is dé perfecte presentator daarvoor

      /   Reply  / 
  12. Sebastian

    Ik hoop dat het terugkomt. Hopelijk zoveel mogelijk ongewijzigd.
    Ik hoop ook op Art en Roos en niet die nieuwe van Secret Story, hij lijkt een beetje unheimisch op tv.

    KOM OP NET5 laat het terugkomen!
    Het liefst ZONDER bekende Nederlanders.

      /   Reply  / 
  13. Henk

    Een nieuwe reeks Peking Express, graag! Maar alsjeblieft niet met die krullenbol…

      /   Reply  / 
  14. Manon

    Fantastisch nieuws!! PE is en blijft het meest geweldige programma dat ooit op tv is geweest. Zou echt helemaal top zijn als het terug komt!!
    Het zou alleen enorm zonde zijn als het met BN’ers terug komt… :-(
    Daar zijn al teveel programma’s van, en daarbij hoort het niet bij PE.
    En, het liefst gewoon met Art en Roos!

      /   Reply  / 
  15. Gabrielle

    Beetje jammer als het terug komt met BN’ers, zonde… In dat geval is er weer 1 kijker minder ;)

      /   Reply  / 
  16. Michel

    Uiteraard hoop ik ook dat Peking Express terugkeert. Maar dan zo min mogelijk aangepast, want de chaos hoort er gewoon bij!

    Verder hoop ik dat de redactie van Net5 eens de moeite neemt om fora als deze te lezen, waaruit duidelijk naar voren komt dat de kijkers GEEN (uitgerangeerde) BN’ers als kandidaten willen zien, maar gewoon “mensen zoals jij en ik”…

      /   Reply  / 
  17. Lydia

    Bij deze wil ik me aanmelden!!! Ik hoop echt dat er weer een nieuwe serie komt. Waarom niet door Europa? Is nog niet geweest en afwisseling genoeg! Ik spreek uit ervaring ;-) . En dus inderdaad alsjeblieft niet met BN-ers die mogen al aan al die leuke programma’s meedoen…

      /   Reply  / 
  18. annem

    GÉÉN bekende nederlanders!!! A.U.B.! Dit wordt echt te veel, nu ook al met expeditie robinson, niet nog een favoriet programma van mij!

      /   Reply  / 
  19. Femke

    Ik wil meedoen, dus aub zonder bn-ers :D Is er inmiddels al meer bekend??? Zodra je je kan inschrijven doe ik dat! En wat die presentator betreft, Art vond ik altijd al heel goed, maar als dat niet meer mogelijk is, tja dan een andere hè, maar wel met Roos!

      /   Reply  / 
  20. R. Goedhart

    Helaas heb gehoord dat er dit jaar helaas geen Peking Express komt :-(

      /   Reply  / 
  21. Francis

    Ah nee, níet met BN-ers… De Mol en Expeditie Robinson waren ook veel leuker met ‘gewone’ mensen, dat gaat écht ten koste van het spontane. Laat Peking Express zoals het was, dat is perfect zoals het is. Ik kijk nu nóg met plezier naar oude afleveringen…
    Gewoon weer als vanouds, lange afstand is ook prima, ‘rommelig’ hóórt bij Peking Express!
    En als route is de Gizeh-Kaapstad route die ze bij de Spaanse en Franse versie dit jaar doen prima. Of Argentinië-Chili, daar zijn ze ook nog niet geweest. En dan ga ik me wél op geven, na 4 jaar twijfelen en ‘toch maar niet…’

      /   Reply  / 
  22. rinck

    Als oud-deelnemer zeg ook ik; prachtig maar dan met “gewone” Nederlanders. Ze verkloten op dit moment Robinson ook al dus niet ons geliefde Peking Express….please. Enne……. als ze me bellen…..’k sta morgenvroeg klaar hoor!!!!

      /   Reply  / 
    1. Maike

      Rinck, jij bent een oud deelnemer? Ik ben erg benieuwd hoe je je hebt aangemeld, of ben jij er voor benaderd? Het lijkt mij geweldig om eens mee te doen, de kans dat je uitgekozen wordt is uiteraard heel klein, maar niet geschoten is altijd mis..Ik hoor graag hoe je je hebt aangemeld. Mvg, Maike

        /   Reply  / 
  23. Kim

    Leukleukleuk! Alleen dan NIET met BN’ers

      /   Reply  / 
  24. Remond

    Vanaf vandaag officieel, Peking express komt terugggg :-)

      /   Reply  / 
  25. Monique

    Yeeaah, Peking Express komt terug!! Daar ben ik echt blij om. Ik hoop ook dat het niet met BN’ers zal zijn. Ik vind met ‘gewone’ mensen veel leuker en interessanter. Goed te lezen dat er velen zijn die er net zo over denken (dacht altijd dat ik de enige was die programma’s met BN’ers erop achteruit vond gaan).

      /   Reply  / 
  26. Remond

    Neee het wordt een versie met geen BNners :-)

      /   Reply  / 
  27. Joy

    Echt wow, wat super dat het nu officieel terug komt! Laten we hopen inderdaad dat het niet nog een programma met bn’ers gaat worden. Dus ik hoor t graag, waar kan ik me aanmelden?! Ik kan nu al niet meer wachten

      /   Reply  / 
  28. Remond

    Joy, je kan je aanmelden op de site van net 5, alleen je moet het wel snel doen, je kan je tot 1 december aanmelden, de opnames zijn
    in januari/februari 2012.

      /   Reply  / 
  29. Plien

    SUPER, dat Peking Express terug komt met ‘gewonen’ mensen…ik sluit mij aan bij de vorige sprekers…..ik kijk er nu al naar uit!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>