Gerard Joling wil met talentenjachten stoppen

Volgende maand keert Holland’s Got Talent terug op de buis met Gerard Joling als presentator. Het zou zomaar kunnen, dat het de laatste keer is dat Joling een talentenjacht op zich neemt. “Zoals ik het in mijn hoofd heb in elk geval wel”, verklapte hij vanmorgen in het radioprogramma van Edwin Evers. “We zijn toch allemaal een beetje talentenjacht-moe? Ik heb het 9 seizoenen gedaan en vind het mooi zo.”

Dat is toch wel een opmerkelijke uitspraak. Wie naar de kijkcijfers van de laatste talentenjachten van SBS kijkt, ziet namelijk nog een grote belangstelling. Popstars en Holland’s Got Talent 1 scoorden wekelijks ruim 1,5 miljoen kijkers.

Evengoed heeft SBS wel te maken met felle concurrentie van RTL, die zijn talentenjacht X Factor niet in september maar in januari begon en ook nog eens naar de vrijdagavond verhuisde. Vanwege die zet heeft SBS zijn programma nu naar de zaterdagavond gehaald.

Gerard Joling blijft wel gewoon voor SBS programma’s maken. “We zijn bezig met nieuwe formats. Dat wordt waarschijnlijk amusement. Je ziet mij geen quiz of IQ-Test presenteren.”

Zie ook:
- Joling mag eigen programma’s ontwikkelen voor SBS
- Holland’s Got Talent naar de zaterdagavond

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Gerard Joling wil met talentenjachten stoppen

  1. Mark

    Halleluja!

      /   Reply  / 
  2. Patrick

    Op naar het tiende seizoen van Sterren Dansen op het Ijs, want ik neem aan dat dat niet onder de noemer Talentenjachten valt.

      /   Reply  / 
  3. vinn

    neem aan van wel
    aangezien sbs 2 seizoenen so you wanabe a opstar had, 1 hollans got telent + de nieuwe, en 1 popstars dat brengt de teller op 5… en sterre danse ware er glf ik 4 en dat is dus 9

      /   Reply  / 
  4. sleurhutje

    Dan toch het einde eindelijk in zicht met die talentenjacht

      /   Reply  / 
  5. bart

    U gebeden worden gehoord! Mijn geloof in god word sterker.

      /   Reply  / 
  6. Flakin

    Of SBS6 vindt een nieuw ‘boegbeeld’, wat zeker nodig is!

      /   Reply  / 
  7. Grimlock

    Hopelijk stopt ie helemaal met TV.

      /   Reply  / 
  8. Nick

    en WEER gaan ze RTL achterna! Ze zien dat bijv. Ik Hou van Holland en Ik Wed Dat Ik het Kan scoren en dan stoppen ze gauw met talentenjachten en gaan ze ook zulke dingen doen… wanneer worden hun creatief?

      /   Reply  / 
  9. Peter

    @ Nick, sbs word nooit creatief. Die kijken alles altijd af van andere zenders. SBS blijft denk ik voor altijd de kopieer zender! Maar ben sowieso al blij als die vervelende Joling van de buis gaat. Die vind zich zelf ook altijd grappig.

      /   Reply  / 
  10. mike

    Ach peter, wat zit je toch te bazelen? je weet zelf wel beter. SBS 6 heeft Rtl gewoon ingehaald.
    Battle of the stars gaat van de buis bij RTL, ze gaan nu de reunie van de kro naapen en ook char halen ze van de buis

      /   Reply  / 
  11. Peter

    @ Mike, dat ze Char van de buis halen en Battle of the Stars heeft er toch niets mee te maken? Ik heb het over het kopieer gedrag van SBS. En RTL had een tijd geleden ook al een reunie programma.

      /   Reply  / 
  12. Pingback: De Verbouwers XXL: De geboorte van tv-duo Viktor & Nance? | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>