Joling: Deze week duidelijkheid over toekomst bij SBS

Blijft Gerard Joling presentator bij SBS 6 ja of nee? Deze week komt daar duidelijkheid over, belooft de zanger/presentator in Life4You. “Deze week wordt er een bijl geslagen over wat er wel gaat gebeuren en wat er niet gaat gebeuren.” Mogelijk is er zelfs vanavond al uitsluitsel, dan heeft hij een afspraak bij SBS-baas Georgette Schlick, bij wie hij vrijdag ook al op kantoor was. Het gevoel dat hij daar aan over hield omschrijft hij als ‘bijzonder’. “Ik kan het niet anders omschrijven.” Toch weet Carlo Boszhard hem te ontlokken dat bijzonder geïnterpreteerd moet worden als ‘verbouwereerd’.

Eerder deze maand werd al duidelijk dat er sprake is van een arbeidsconflict. Joling is sinds Sterren Dansen op het IJs niet meer als presentator actief geweest, terwijl hij wel doorbetaald kreeg. Op jaarbasis toucheert hij meer dan een miljoen euro voor zijn werkzaamheden bij SBS 6, de zender wil daar nu graag iets van terug zien. Joling verweert op zijn beurt dat hij zich wel heeft ingezet om bepaalde programma’s op zender te krijgen, maar dat is niet gelukt.

Over het jongste gesprek bij de top van SBS zegt hij zonder al te veel uit te wijden: “Het was grote mensen zaken doen. Dan hoor je dingen waarbij je denkt ‘Oh, werkt dat zus en zo?’. Terwijl ik dacht dat ik al heel veel wist.”

Desondanks zegt Joling de zendergroep een warm hart toe te dragen. “Het is een fantastische zender die mij ook heel groot gemaakt heeft. Ik ga alle zeilen bijzetten, dat we er positief uit kunnen komen. Laat ik het zo zeggen.” Boszhard stelt dat Joling te horen heeft gekregen dat hij nog wel een nieuw programma bij SBS mag maken, maar dat ze af willen van het grote contract. “Dat zou ze gezegd kunnen hebben, ja. Maar daar kan ik niets over zeggen”, reageert Joling.

Eerder vertelde Joling de grote studioprogramma’s wel even gehad te hebben. Daar lijkt hij op terug te komen. “Ik vond het decor van The Winner Is… heel mooi. Echt prachtig, dat ik dacht ‘Jeetje, ik had er best graag iets in willen doen’, als je diep in mijn ziel kijkt. Maar ik ben er niet voor gevraagd.” Joling zegt een programma als Sterren dansen op het IJs nog wel te ambiëren. “En ik wil weer heel graag een real-life achtig format doen.”

Zie ook:
- Conflict Joling en SBS 6; contract loopt bijna af
- SBS legt Gerard Joling nog 3 jaar vast
- Joling even klaar met grote studioprogramma’s
- Gerard Joling mogelijk met datingquiz bij SBS 6
- Joling werkt aan Moppentrommel meets Praatjesmakers

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Joling: Deze week duidelijkheid over toekomst bij SBS

  1. Be

    hoi Geer, je moet maar zo denken,”laat ze maar lulle die kulle”
    er is een tijd geweest dat ze allemaal riepen “die Gerard is een keiharde werker, hij is allround en wat een topper. en nu de koppie’s van de heren leeg zijn gaan ze azijn pissen.
    kop dr. veur jong!

      /   Reply  / 
  2. B

    Hoop dat ie geen nieuw contract krijgt , weer een stuk tokkie gevoel van sbs weg

      /   Reply  / 
    1. Be

      Whaa, voel jij je elke dag Tokkie? Gho!

        /   Reply  / 
  3. Boe

    Nee dat gevoel krijg je als je naar SBS kijkt en dat gevoel wil je niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>