PowNed mag geen satire op tijdstip Pauw & Witteman

Het was feest gisteren bij PowNed. Meteen na de opnames van De Wereld Draait Door is er tot diep in de nacht gefeest. Maar Dominique Weesie en Rutger Castricum mochten eerst bij Matthijs van Nieuwkerk vertellen over hun onstuimige plannen. Er lekten al wat format-ideeën uit, maar PowNed zegt nu vooral graag een satirisch programma te willen maken. “Op de late avond van Nederland 3, horizontaal geprogrammeerd, net zoals De Wereld Draait Door”, aldus Weesie.

Pauw & Witteman
Hij vervolgt: “Van Roek Lips begreep ik dat er twee mogelijkheden zijn. Het oude Jensen-tijdstip van half elf of half twaalf. Om elf uur mag niet, dat zou slecht kunnen zijn voor Pauw & Witteman. Het liefst gaan we om 23.30 uur zitten en dan een half uurtje, waarna we nog twee uur doorgaan op Radio 3.”

Met dat ambitieuze plan zou PowNed overigens meteen zijn minimaal toegeschreven zendtijd overschrijden. Dat bestaat uit 2 uur op televisie en 9 uur op de radio. Overigens heeft Omroep Max die minimale zendtijd de afgelopen jaren ook stelselmatig overschreden door goede plannen in te leveren bij de netmanagers met scherpe budgetten. Op tijdsloten die niet altijd even populair zijn.

De Nieuwste Show
Van Nieuwkerk maakt bij het satire-programma meteen de vergelijking met De Nieuwste Show, dat BNN enkele maanden op de late avond van Nederland 3 maakte. Weesie: “Dat we denk ik te klein en had de kwaliteit niet. Wij kunnen meer lospeuteren dan de tekstschrijvers van Nova, die aan het programma waren verbonden. Je kunt Nova een hoop verwijten maar niet dat ze een gevoel voor humor hebben. Wij hebben dat met GeenStijl denk ik wel bewezen te hebben. Daar zitten heel goede tekstschrijvers, ik kan me voorstellen dat we daar gebruik van maken.”

De twee zeggen ‘hun stinkende best’ te doen om er op 1 september 2010 meteen te zijn met een goed programma. In Spits geeft Weesie aan boegbeelden als Prem Radhakishun (NPS), Hugo Borst (freelance, VPRO + Vara), Herman Koch en Hans Teeuwen aan PowNed te willen binden.

Zie ook:
- PowNed wil drie actualiteitenprogramma’s
- PowNed wil BN’ers een loer draaien in Het Voorgesprek
- PowNed-format Party Time: politiek partij oprichten
- Zendtijd voor PowNed en WNL, Omroep Max promoveert

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PowNed mag geen satire op tijdstip Pauw & Witteman

  1. Remko

    Zo te horen heeft met het toelaten van Powned de omroep ten opzichte van de rechtsere WNL meteen weer een versterking aan de linkerkant gebracht.

      /   Reply  / 
  2. reinder de milde

    Gefeliciteert PowNed met de kans van vijf jaar om langzaam tegen de overheid, semi-overheid,politieke partijen en gerelateerden een geweldloze burgelijk-ongehoorzaamheids-revolutie
    in gang te zetten.Althans hoop ik dat het zo zal gaan.

    Reinder de Milde

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Kijkcijferexpert: WNL geen ochtendshow, PowNed in de nacht | Zappen

  4. Pingback: Paul de Leeuw neemt afscheid van weekend | Zappen

  5. Pingback: PowNed krijgt definitief late night show | Zappen

  6. Pingback: PowNed trekt Jan Dijkgraaf aan als hoofdredacteur | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>