RTL scoort met Michael Jackson-show, Nederland 1 lift mee op ijstijd

De televisie heeft gisteren weer massaal aangestaan in Nederland. Niet minder dan 20 (!) programma’s trokken meer dan 1 miljoen kijkers. Daarvan waren er 8 schaatsen, waar elk typse sprint een aparte vermelding krijgt. Als je die als 1 optelt, blijven er dus 13 miljoenenklappers over. RTL 4 heeft zijn zaterdagavond opnieuw dik voor elkaar met My Name Is Michael, Wat Vindt Nederland en Succes Verzekerd.

De zoektocht naar een Michael Jackson-imitator ging van start met maar liefst 1,4 miljoen kijkers en staat op de 17de plaats in de dagelijkse Kijkcijfer Top 25. Wat Vindt Nederland trok zelfs 1,5 miljoen kijkers en Succes Verzekerd kwam op iets meer dan 1 miljoen kijkers uit.

De grote winnaar van gisteravond is echter Nederland 1. De ‘nieuwe ijstijd’ blijft voor huizenhoge kijkcijfers bij de actualiteitenrubrieken scoren. Het Acht Uur Journaal staat bovenaan met 2,7 miljoen kijkers gevolgd door het Zes Uur Journaal met 2,4 miljoen kijkers. Kassa, met aandacht voor colportage-praktijken van energiemaatschappijen, kwam uit op maar liefst 2 miljoen kijkers. Zo van Brigitte Kaandorp deed 1,6 miljoen, EénVandaag ook 1,6 miljoen en Kinderen Geen Bezwaar 1,5 miljoen. En dan nog al die schaatswedstrijden met scores oplopend tot 2 miljoen kijkers.

SBS 6 delft het onderspit. Hart van Nederland trok 1,4 miljoen kijkers en staat daarmee op de 16de plaats in de Kijkcijfer Top 25. Shownieuws deed 1,3 miljoen en Lachend het Jaar In met Viktor Brand scoort 917 duizend kijkers. De Shrek-film komt met 698 duizend kijkers niet in de Kijkcijfer Top 25 voor.

Zie ook:
- Winterweer blijft voor hoge kijkcijfers zorgen
- Kijkcijferrecord Wie Is de Mol?
- Kijkcijfers zondag: De Reünie nog niet op oude niveau
- Kijkcijfers zaterdag: Theo Maassen en films domineren

Zelf zag ik een stukje van My Name Is Michael. Mijn programma is het niet. Qua look en feel lijkt het op een kruising van Holland’s Got Talent en So You Think You Can Dance. Er wordt duidelijk ingespeeld op de aandoenlijkheid van de kindsterretjes. Maar die worden vervolgens met fluwelen handschoentjes aangepakt, terwijl ik er geen een zag die een theatervoorstelling zou kunnen dragen. Of waarvoor je dus een kaartje zou kopen. De volwassen imitatoren is een zinloze zoektocht; er zijn al zo’n 50 professionele Jackson-imitators in Nederland, die zijn een stuk beter dan wat ik gisteren zag. En Albert Verlinde waardeer ik als deskundige bij RTL Boulevard, maar als jurylid trek ik hem echt niet.

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “RTL scoort met Michael Jackson-show, Nederland 1 lift mee op ijstijd

  1. el-g

    het was inderdaad verstandig geweest om Albert niet in de jruy te plaatsen, ondanks dat hij zijn theater show word… vond het wel een ok programma dat My name is Michael… kan alleen die Nicolette niet verdragen; had daar Lieke voor in de plaats gezet. En ach; we mogen toch ‘blij wezen’ dat RTL komende weken op de zaterdag iig niet bol staat van de herhalingen… is wel eens anders geweest.

      /   Reply  / 
  2. Laila

    Nicolette moet nog HEEL VEEL leren, laat ik het daar maar op houden. ;) Maar echt irritant vind ik haar niet, maar ze mist gewoon nog een stuk deskundigheid. Het programma vond ik een dikke 7 waard, maar ja, Albert… huichelaar!
    Wat vindt Nederland vond ik heel leuk, heb ik echt van genoten.

      /   Reply  / 
  3. Tino

    Blijkbaar heeft Wat vindt Nederland? geen sterke lead-in meer nodig. Meer kijkers dan het programma ervoor. Goed gedaan!

      /   Reply  / 
  4. Michel

    Het programma is wel geinig maar een waardeloose opzet. Zo zitten alle kandidaten op de tribune te kijken naar elkaar en worden opgeroepen. Dit brengt nog meer zenuwen mee en lijkt me helemaal niks als je daar staat je wilt toch rustig je ding doen voor de jury?

    Soms had je zelfs stiltes er is weinig muziek onder de mensen door en weinig geklapt word gewoon onaangenaam.

    De jury leden zijn wel leuk behalve albert dat is zowiezo een kwal en dan die zanger ken ik niet maar lijkt wel redelijk verstand van zaken te hebben.

    Het programma oogt ook gewoon sloom en tot nu toe heb ik weinig potentie gezien slechte dansers en middelmatige zangers en toch gaan sommige door ik was stomverbaasd.

    Ik had het er op de achtergrond op staan want ik zat achter de pc maar nee dit programma is niet wat er voor de tijd belooft is.

    Kwa presentatie is het wel redelijk maar niet zo adrem al vind ik koen wel leuk.

    Ik weet zeker dat de show van sbs straks in maart veel beter zal uitpakken veel meer spanning. Kwa shows vind ik sbs altijd beter kwa opzet dan rtl, rtl begint een ouwe lullen zender te worden en sbss de vroegere camping zender vult zijn avond met steeds leukere programmas goed kwa opzet en presentatie. Let op mijn woorden die show word stukken beter ook al zie je dat misschien niet in de kijkcijfers maar beter word het zeker.

      /   Reply  / 
  5. Grimlock

    Die SBS shows hebben juist altijd zo’n goedkope uitstraling… ik durf de wedden dat die campingzender met hun MJ show de losers meer aandacht zullen geven dan de echte talenten.

      /   Reply  / 
  6. Michel

    Elke show/zender wil kijkcijfers dus de losers zullen idd weer langskomen maar de echte talenten krijgen ook hun aandacht. Iedereen wil lachen toch? bij rtl valt er weinig te lachen. Goedkope uitstraling dacht het niet als je kijkt en vergelijkt ze hebben altijd betere opzet mooie decors enzovoort.

    Sbs durft nog eens wat rtl begint oud te worden.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      volgens mij begint sbs oud te worden met dat popstars, dat duurt al een eeuwigheid. En was sbs niet degene die de MJ oorlog aan wou gaan met rtl maar kijk wie het programma nu uitstelt tot maart. Maar geloof me in maart heeft rtl echt wel een een ander concurrerend programma. Sbs moet niet zo bang zijn want de ene keer flopt er iets bij de concurrent en de andere keer iets bij jezelf.

        /   Reply  / 
      1. michel

        Ik ben een andere Michel maar, dit ter zijde. Sbs had eerder de rechten voor het orginele format: Move like Michael Jackson. Daarna kwam RTL ineens met My name is Michael Jackson. Sbs was dus eerder!

          /   Reply  / 
        1. Steffan

          Dit is niet waar.. RTL was in zomer al bezig.. toen maakte sbs bekend een show over michael te doen.. nouja.. dan wordt het weer een oorlog..

          dAN GAAT SBS OOK NOG HEEL LELIJK HET DOMEINNAAM REGISTREREN. HOE ZIEK KUN JE ZIJN!!! ECHT ZIEK.

          Dus rtl was eerder, is leuker.. sbs tief toch een eind op met je goedkope / zeer irritante zender..

            /   Reply  / 
  7. Joke

    Ik vond de show leuk maar moet toegeven dat ik keek om af en toe nog een stukje van Michael te zien. En het doet me goed dat er zoveel fans zijn.
    Wat ik echt stuitend vond is die jongen uit Belgie die geen tweede kans kreeg. Hij schoot helemaal vol toen Albert vroeg wat Michael voor hem betekende. En zelfs ik kon zien dat hij daar even niet meer uit kwam. Hij was zes uur onderweg geweest. Dat is toch triest. Ik herkende zoveel in dat verdriet en ik denk vele fans met mij. Jammer hoor Albert volgens mij een gemiste kans.
    d

      /   Reply  / 
    1. Laatbloeier

      Ik vond het ook sneu dat die jongen geen tweede kans kreeg. Maar ik denk toch dat als je je emoties niet onder controle hebt (hij kon niet eens meer zingen), je niet in het theaterwereldje thuishoort. Showbizz is wat dat betreft keihard.

        /   Reply  / 
  8. gtstfites

    Nederland 1 heeft vooral gewonnen met het journaal en schaatsen daarom wint NL1 zovaak

      /   Reply  / 
  9. Zo

    Jack slaat toch terug met WVNL. En het is toch het enigste programma waar je de echte menig hoort van de gasten. Toen jack wesley sneijder kleineerde met yolanthe is een wisselbeker en dat heel volendam yolanthe heeft gehad dat was gewoon geniaal. In de meeste programma’s id alles zo politiek correct gelukkig kun je in WVNL nog echte meningen horen.

      /   Reply  / 
  10. darinka

    dit is zwaar oneerlijk dat jullie zoeken naar MICHAEL JACKSON en dat zal nooit gebeuren echte MICHAEL die kun je niet kopieren,maar ik had wel naar gekeken en moet best om huilen als ik echte MJ zie in de stukjes voorbij lopen…Die jongen uit Belgie had wel zijn best gedaan en toen hij naar huis gestuurd werd zonder enige respect had ik het vol zeg,wat is dit erg…Heel triest vind ik het waarom die arme man kreeg geen kans???
    Alleen de muziek van MJ vond ik het wel oke en voor de rest moet nog blijken dat iets goed uitkomt……

      /   Reply  / 
  11. michel

    Weet niet wie deze michel hierboven ineens is hier maar, ik ben de gene die hier normaal altijd post. Vond My name is Micgael Jackson best aangenaam om te zien. Koen deed het leuk. nicolette ben ik niet zo kapot van. Hier niet en eigenlijk in geen enkel programma. Denk ook dat het niet veel beter gaat worden de komende jaren.

      /   Reply  / 
  12. Jack

    De Volgende progamma`s zijn in de Maak. My Name Is Ramses Shaffy,My Name Is John Lennon,My Name Is Roy Orbison, En er komt zelfs een progamma met My Name Is James Dean, maar er moet nog gezocht worden naar de juiste Motor.. Jeetje Alberto wat een eigen dunk om te roepen bij shownieuws dat jij dat bedacht hebt..

    Groetjes Elvis

      /   Reply  / 
    1. Laatbloeier

      Je vergat nog ‘My name is Jesus’ waarbij Albert dan natuurlijk zelf meedoet, haha.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>