Kazachstan woest op Ali G’s alter ego Borat, domein op internet afgepakt

Borat SagdiyevIn Nederland heeft hij flink wat fans, en ook in andere delen van de wereld zijn ze dol op Borat Sagdiyev. Maar niet in Kazachstan. De regering van het land tussen Rusland en China is het zat om telkens weer geschoffeerd te worden voor het alter ego van Sacha Baron Cohen, beter bekend als Ali G. Borat heeft echter geen oren naar die mening, en dus neemt de regering van Kazachstan hardere maatregelen: het domein Borat.kz is de joodse Brit afgenomen.
Borat was onlangs nog op televisie in miljoenen huishoudens over de hele wereld, toen hij de host was van de MTV Awards in Lissabon. Ook daar grossierde Borat in waar hij goed in was: vol liefde vertellen over zijn vaderland, waar de verstandsverhoudingen tussen mannen, vrouwen en homoseksuelen nogal raar zijn – afgaande op de beweringen van Borat.

Want wij moeten niet denken dat Kazachstan een raar ouderwets land is. "Vrouwen mogen nu in de bus meerijden en homoseksuelen hoeven niet langer een blauw petje op", verkondigt Borat. Maar ook tijdens de MTV Awards zet hij zijn vaderland voor schut. "Die zangeres net voor me, wie was het? Heel moedig van MTV om de show te openen met een travestiet. Hij had zich heel goed gekleed", zei hij over Madonna.

De overheid van Kazachstan heeft overwogen om rechtszaken tegen Cohen aan te spannen, maar zag hier toch van af. In Kazachstan hoopt dat kijkers zelf klagen over het onverantwoordelijke gedrag van de Brit. MTV heeft drie klachten gekregen naar aanleiding van de award-show.

Overigens ziet het er naar uit dat ze zich in Kazachstan nog wel even blijven ergeren aan Borat. Naast het feit dat hij op internet nu gewoon te bezoeken is via Borat.tv, maakt hij ook de overstap naar het witte doek volgend jaar met Borat The Movie.

In Nederland geeft de VPRO een podium aan de Brit, zij zenden eens in de zoveel tijd een serie uit van Ali G.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>