Veel doublures en weinig originaliteit op Oudejaarsavond-televisie

Knallende kurk(en)Hebben de programmacoördinatoren zitten slapen, of zien ze doublures als de ultieme vorm van concurrentie? Hoe het ook zij, de commerciële zenders brengen vanavond heel erg veel hetzelfde. Niet alleen qua titel (Talpa komt met Lachend Het Jaar Uit, SBS heeft Shownieuws Presenteert: Lachend Het Jaar Uit) maar ook qua inhoud.
Want om maar meteen met de SBS-variant Lachend Het Jaar Uit aan de slag te gaan: hoogtepunten van cabaretiers die zich afgelopen jaar hebben geschaard in de stal van SBS. Denk daarbij aan Tineke Schouten, Wilko Terwijn, Joep Onderdelinden en Enge Buren. Ze zijn eerder op de avond al te zien in Cabaret Op 6: Hard Gelach. Maar er is meer cabaret op tv: natuurlijk pakt de Vara uit met conferences, ook Koefnoen is te zien bij de Avro. SBS mag van geluk spreken dat Jack Spijkerman besloot een dagje eerder zijn jaaroverzicht op de buis te tonen. En ja, Lachend Het Jaar Uit heeft natuurlijk ook wel erg veel weg van Knallende Kurken, de jaarlijkse traditie op RTL 4, die kort na middernacht weer wordt ingezet.

Goed, je kunt zeggen: cabaret, dat hoort nou eenmaal op de oudejaarsavond thuis. Doubleren is dan onvermijdelijk. Daar zit wat in. Maar er is nog een dubbeling: Marco Borsato. RTL 7 herkauwt het Friends For War Child-concert dat woensdag ook al was te zien, terwijl Talpa zijn openingsconcert met Borsato weer eens tevoorschijn tovert.

Helaas, wat fantasie en originaliteit is vanavond ver te zoeken.

Cabaret op 6: Hard Gelach, 20.00 uur, SBS 6
Shownieuws Presenteert: Lachend Het Jaar Uit, 22.55 uur, SBS 6 (vervolg om 0.02 uur)
Lachend Het Jaar Uit, 20.30 uur, Talpa
Knallende Kurken, 0.05 uur, RTL 4

Friends For War Child Concert, 20.30 uur, RTL 7
Marco Borsato & Friends, 22.00 uur, Talpa

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel doublures en weinig originaliteit op Oudejaarsavond-televisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>