Eyeworks blijft scoren met Groeten Uit De Rimboe

EyeworksSBS 6 had vorig jaar een onverwacht succesnummer in handen met Groeten Uit De Rimboe, het programma waarin een Nederlands gezin naar de rimboe wordt gestuurd om de cultuur en gewoonten aldaar te leren kennen. Inmiddels is er een follow-up in de maak in de vorm van Groeten Terug, waarin de bewoners van de rimboe naar Nederland wordt gehaald. Reinout Oerlemans’ productiehuis Eyeworks is het brein achter deze serie, wat nu één van de grotere successen van het bedrijf is geworden.
Het programma is genomineerd voor de prestigieuze Gouden Roos. Eerder werd al bekend dat BNN’s De Lama’s ook kans maakt op de prestigieuze televisieprijs.

Maar dat is niet het enige succesje voor Eyeworks. Er blijkt namelijk een internationale markt te zijn voor het programma. In België is een tweede serie in voorbereiding. Daar was de Eyeworks-productie voor het eerst te zien onder de naam Toast Kannibaal. In Duitsland wordt binnenkort de eerste serie uitgezonden, terwijl Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Spanje een optie hebben genomen op het programma. En het zou zomaar kunnen dat andere landen snel volgen, want zo’n Gouden Roos-nominatie is natuurlijk een mooi visitekaartje.

De rimboe als toeristische tv-trekpleister, wie had dat kunnen denken? Al is het natuurlijk de vraag in hoeverre het authentieke leven daar verstoord wordt door al die ‘rare blanken’ die een vakantie houden terwijl allerlei zwarte dozen ze volgen.

Zie ook:
- De ultieme cultuurschok: rimboe-groeten terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>