Attentie attentie, het Nationale Songfestival van start

Treble"We kiezen met zijn allen voor het nummer en de muzikant die naar het Songfestival wordt afgevaardigd, dan moet je daarna niet zeuren dat de verkeerde is gestuurd", zei Songfestival-kenner Cornald Maas eens, nadat Nederland weer een teleurstellende plek had behaald op de liedjeswedstrijd. Tja, dan moet er natuurlijk ook wel een goed liedje zijn tijdens het Nationale Songfestival. Hoe dan ook; het lijkt er op dat de NOS de Nederlander dit jaar meer wil betrekken bij de keuze.
Was het Nationale Songfestival doorgaans één avond met kandidaten in een eurovisie-tintje, nu is het uitgebouwd tot een televisie-evenement van een week. De komende drie dagen stellen de drie kanshebbers voor een afvaardiging naar Athene zich voor: Treble, Behave en Maud. Vervolgens is op zondag 12 maart het daadwerkelijke Nationale Songfestival, in mei volgt het Eurovisie Songfestival.

Elke kandidaat zal drie nummers vertolken. Het publiek kan vervolgens het beste liedje en de beste kandidaat selecteren. Treble, bekend van het lied in fantasietaal Ramaganana, zingt Amambanda, Make Your Choice en Lama Gaia. Boyband Behave vertolkt L.A. Baby, Maybe Tomorrow en Heaven Knows. Ex-Idol Maud doet ten slotte One More Try, Without Your Love en I’m Alive.

We hebben het hier al eerder gezegd: zeer waarschijnlijk wint Nederland dit jaar opnieuw het Songfestival niet. Maar we gaan de liedjes een eerlijke kans geven.

Songfestival special: Treble, 19.00 uur, NOS

Zie ook:
- Nederland gaat Songfestival in 2006 weer niet winnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Attentie attentie, het Nationale Songfestival van start

  1. nel

    wat een afgang ik heb nog nooit zon irritant nummer gehoord.En dat voor een songfestival.Mensen waar zijn we mee bezig er zijn zoveel goeie nummers en geen straatmuzikanten,want daar moeten ze gewoon blijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>