Uniek: zangeres Enya treedt op in televisieprogramma Catherine

EnyaCatherine Keijl heeft al heel wat gasten mogen verwelkomen in haar programma, maar vanmiddag dient zich wel een heel mediaschuw typje aan: Enya. De zangeres komt eens in de zoveel tijd met een plaat waar er miljoenen van worden verkocht, maar verwacht geen airplay of grote media-aandacht. Enya verkoopt op haar bekendheid en van mond-tot-mond-reclame. Dat ze nu toch in Nederland is voor een interview, is uniek. Of gewoon een verjaardagscadeautje van Catherine aan haarzelf, in het kader van de 100ste aflevering van Catherine & Max.
Evengoed is het bijzonder dat de platenmaatschappij Enya neerzet bij Catherine Keijl en niet een grote show als De TV Show, RTL Boulevard of Pauls Punt. Want adverteerders zien het 49+publiek van Catherine als klinisch dood, waarom dan wel zoveel tijd en aandacht in promotie steken? Wel, misschien is het kijkerspubliek van Catherine nu juist een grote doelgroep van Enya.

In de studio zal een hele batterij aan strijkers aanwezig zijn, maar dat is slechts voor de show. In werkelijkheid zingt Enya mee met een bandje – als ze al zingt. De kans bestaat ook dat ze playbackt.

Max & Catherine, 17.35 uur, Max (Nederland 1)

Zie ook:
- Verbitterde Catherine Keijl gaat voor miljoenenpubliek
- Catherine Keijl vervolgt missie naar miljoenenpubliek
- Catherine Keyl valt over veenlijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Uniek: zangeres Enya treedt op in televisieprogramma Catherine

  1. Danny

    Ik weet dat enya half playbackt, maar dat is niet altijd het geval. Zij kan niet anders dan playbacken omdat haar stem verschillende keren bij de opnames gesampeld wordt. Zij zingt meestal altijd wel de eerste partij. En Enya is ook cker niet alleen bij de ouderen favoriet, tenminste ik ken er veel (lees Heel veel) vrienden en chat-vrienden die ook van Enya houden, en zij zijn dan ook allemaal tussen de 16 en 25 jaar. Enya is dus zeker niet alleen voor de ouderen :D

    Echter vindt ik het ook vreemd dat haar managment haar niet plaatst bij een grotere programma. niet dat Max en Catherine niet geschikt is, maar het trekt een grotere publiek. maargoed, al met al is het een grote eer voor alle fans van Nederland om Eindelijk Enya hier in Nederland te mogen ontvangen.

    Groetjes Danny

      /   Reply  / 
  2. Anoniem

    Danny heeft gelijk, een artiest als Enya kan niet live zingen. Haar stem wordt meerdere keren opgenomen in een liedje waardoor er bij optredens altijd een bandje moet spelen om de andere stemmen te laten horen.(ze kan tenslotte niet alles tegelijk zingen) Daarom is haar muziek zo apart en mooi.
    En dat ze playbackt is niet een schande, dat doen bijna alle artiesten als ze optreden.

    En idd Enya is niet alleen voor oudere mensen. Ik, (19 jaar) ben al mijn halve leven fan van Enya.

    Jammer genoeg heb ik Enya op tv gemist. Hopelijk wordt het nog eens herhaald of treed ze binnenkort weer eens op.

    In ieder geval, Enya, laat wat van je horen!

    Groetjes Anoniem

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>