John de Mol gaat picknicken met animatiestudio Pixar

John de MolJohn de Mol is één van de sprekers op Picnic 06, een nieuw cross-mediaal event voor de mediawereld dat jaarlijks moet terugkomen. En de Talpa-baas (en Endemol-oprichter) bevindt zich niet in het minste gezelschap. Andere sprekers zijn onder andere Michael B. Johnson (directeur bij animatiestudio Pixar) en Jamie Kantrowitz (marketindirecteur van de wereldwijde profielenpagina MySpace). Veel mensen uit de industrie zullen eind september naar de Westergasfabriek komen in Amsterdam om daar te spreken over cross media, wat zoveel betekent als de kruisbestuiving tussen verschillende media en communicatievormen.
Het thema zal tijdens de eerste Picnic nadrukkelijk liggen op entertainment en communicatie. Volgens de organisatie ligt Nederland voorop in dit gebied, en daarom is het niet verwonderlijk dat ze mediamagnaat De Mol uitnodigen om te spreken. Organisator Bas Verhart: "Nederland is creatief leider in Europa op het gebied van design, adverteren, multimedia, gaming en architectuur. We zijn dan ook blij dat we mensen hier kunnen uitnodigen om te netwerken, partnerships sluiten en van gedachten wisselen met professionals."

Ook Michael Johnson van Pixar (bekend van de films Finding Nemo, Toy Story 2, Cars en The Incredibles) zegt uit te kijken naar het evenement. "Het is heel belangrijk om samen te werken op het gebied van creativiteit. Wij noemen kunst altijd een teamsport, en de resultaten daarvan hebben jullie kunnen zien in onze films."

De gesprekken zullen gaan over het verspreiden van content (programma’s, tekst, geluid) via tv, internet, mobiele telefonie, games, virtual reality en muziekdiensten. Picnic krijgt geld van de gemeente Amsterdam en het Ministerie van Economische Zaken, MTV Networks, KPN, UPC, KPMG, KLM, Heineken, Lost Boys, Sanoma uitgevers en Ilse Media.

Maarja… zullen de heren nu ook daadwerkelijk gaan picknicken?

Zie ook:
- Te duur en te slecht, dus John de Mol gaat zelf weer tv maken
- De grenzeloze ambities van John de Mol
- 24/7 soaps met internettelevisie van KPN

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>