Reinout Oerlemans wil geen eigen tv-zender

Reinout OerlemansDe loopbaan van Reinout Oerlemans heeft wel iets weg van die van John de Mol. Beiden begonnen ooit een productiebedrijfje uit liefde voor televisie. En dat bedrijfje groeide uit tot een internationaal opererend concern. De geschiedenis van Endemol is bekend: John de Mol verkocht het met mede-oprichter Joop van den Ende aan het Spaanse Telefónica en cashte daarmee 5,5 miljard euro. Na een paar jaar stilzitten stampte De Mol vervolgens Talpa uit de grond, dat bijna zijn eerste verjaardag viert. Maar in tegenstelling tot deze seniore mediamagnaat, heeft Oerlemans niet de ambitie een eigen zender te beginnen, zo vertrouwt hij vakblad Broadcast Magazine toe.
"Nee, nooit. Je moet nooit op de stoel van een broadcaster gaan zitten. Dat is echt een heel ander vak. En John zit in een heel andere fase van zijn leven. Die heeft de mogelijkheden en de visie om met een totaal ander businessmodel te werken", aldus de Eyeworks-directeur in gesprek met Jan en Nico Haasbroek.

In dat vier pagina’s tellende interview meldt Oerlemans erg blij te zijn met de innovatiedrift van De Mol en Van den Ende toentertijd. "Ja, die hebben de weg geplaveid. Maar als ik nu terugkijk, dan zie je dat de markt in Nederland echt behoefte had aan een nieuwe speler, zal ik maar zeggen. Joop en John hebben natuurlijk ontzettend geprofiteerd van de komst van commerciële televisie in Nederland. Maar de timing om in die periode voor onszelf te beginnen, was goed."

Desalniettemin zegt de mediaman te merken dat de markt in Nederland moeilijker is geworden. Omroepen stappen niet zomaar blind in een nieuw format, zoals Bart de Graaff ooit deed met Eyeworks’ Iq-test. "De grote zenders in Nederland willen nu eerst weten wat een programma in België of Engeland heeft gedaan. Ze durven steeds minder risico’s te nemen."

Tot slot nog een paar leuke weetjes uit het interview. Reinout heeft thuis zes televisies en kijkt doorgaans vier netten tegelijk. "Mijn vrouw houdt daar ook van." Hij denkt dat Talpa er wel komt, en daar heeft de zender geen goeroe als Bert van der Veer voor nodig. Van Hirsi Ali gaan we volgens Reinout nog heel veel horen en hij was nooit acteur. "In GTST was ik meer een tv-gezicht."

Zie ook:
- Eyeworks strikt Joop van den Ende
- Beau maakt comedy over… zichzelf?
- Wint Reinout Oerlemans de verkiezing Omroepman van het jaar?
- Dus toch… John de Mol opnieuw Omroepman van het jaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Reinout Oerlemans wil geen eigen tv-zender

  1. benstijn

    eigen tv zender breezand live tv coffie thee eten tend
    gode sponser voor vinden schoenen kleding broeken kotenbroeken live moden show tv maken ok sexy bakinis

      /   Reply  / 
  2. benstijn

    hoe begin ik eigen zender reinout Oerlemans sponser voor nodeg zegt benstijn rond leding door de studio heen dagje tv maken video clip maken dat is leuk om te doen niet aleen 2 leuke meiden live bentje er bij

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>