Kliekjesdag op Nederland 3

recycleMijn televisiegids geeft aan wanneer een nieuw programma aanvangt en wanneer de omroep een herhaling uitzendt. Heel overzichtelijk. En zo zag ik vandaag in een oogopslag dat we niet naar Nederland 3 hoeven te kijken. Vrijwel de hele middag en avond bestaan namelijk uit herhalingen. Alleen het NOS Journaal zal nieuws brengen, al valt dat op zondag ook nog wel eens tegen. Nog een keer Stof, Terug op de Werkvloer, Vet VMBO, De Tijd, Villa Avondroze of Koken op Zee zien? Het is slechts een greep uit de kliekjes die Nederland 3 vandaag serveert. Nee, de zomerkaart van de publieke zender is weinig aantrekkelijk…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kliekjesdag op Nederland 3

  1. RVU is jarig

    De RVU bestaat 75 jaar en viert dat met een jubileumprogramma. Afgelopen nacht op de radio, vandaag op tv. Vanavond en vannacht is Nederland 3 volledig ingeruimd voor hoogtepunten van de educatieve omroep.
    Lees verder >>
    Te zien zijn ‘sprankelende en spraakmakende’ uitzendingen zoals afleveringen uit Keuringsdienst van Waarde, Stof, Vèt VMBO, Werken aan Werk, Terug op de Werkvloer, de historische documentaire Pornografie: van Eros tot Megabyte van Meral Uslu en de onthullende documentaire Water en Vuur, over het leven van Marinus van der Lubbe, de vermeende stichter van de Rijksdagbrand.

    Verder een aflevering uit 2001 van de serie Mannen voor Vrouwen. De omroep gedenkt daarmee tevens de deze maand overleden Bert Klunder, één van de cabaretiers in de serie. Van het programma wordt de aflevering Seks en Hygiëne getoond.
    Ook te zien: Villa Avondroze, over een woonproject voor oudere homoseksuelen, De Tijd, met een jonge Bram Vermeulen filosoferend over tijd en architectuur, een aflevering van God Bestaat Niet, de meest besproken serie van 2005, en Martin Simek ontmoet Piet Vroon, een ontroerende uitzending uit de serie ontmoetingen die Martin Simek jarenlang had met fascinerende mensen.

    De RVU is ontstaan uit de overtuiging dat het destijds nieuwe medium radio het middel was tot volksontwikkeling. Langs die weg zouden brede lagen van de Nederlandse bevolking kennis en inzicht kunnen verwerven in mens en maatschappij, kunst en cultuur, geschiedenis en wetenschap.
    Vanaf 1932 is de Stichting Radio Volksuniversiteit als zelfstandige omroep in de lucht. In 1983 werd het eerste RVU-televisieprogramma uitgezonden. De naam Radio Volksuniversiteit is toen veranderd in RVU educatieve omroep. Sinds 1995 is de RVU aanwezig op internet.

    De RVU educatieve omroep is een niet-ledengebonden omroep, geheel onafhankelijk van levensbeschouwingen, ideologieën of religies en maakt deel uit van het Nederlandse publieke omroepbestel.

    Samen met Teleac/NOT vormt de RVU de stichting Educatieve omroepcombinatie. Deze stichting geeft voor een belangrijk deel invulling aan de educatieve opdracht, zoals deze wettelijk is voorgeschreven en heeft als doel ‘educatie’ binnen de publieke omroep te intensiveren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>