Vierdaagse afgelast; strop voor media

VierdaagseEn toen waren de 45.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Met slechts één dag wandelen achter de rug is besloten om te stoppen. Bij de tropische temperaturen zou het niet verantwoord zijn om nog drie dagen door Nijmegen en omstreken te wandelen. En dat betekent een strop voor de media, die op het hoogtepunt van de komkommertijd gretig gebruik maakten van het wandelevenement. Hele nieuwsrubrieken werden er mee opgevuld, SBS creëerde er zelfs een heel programma om heen. Tevergeefs. Ik ben benieuwd welke komkommervulling er nu over ons heen gestort wordt. (Foto ANP)

Zie ook:
- Het hoogtepunt van de komkommertijd: wandelen

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Vierdaagse afgelast; strop voor media

  1. Jordy ||

    Zeg, in de zomertijd is er vrij weinig echt leuks te doen. Wij, Nijmegen, hebben een fantastisch wereld-evenement; de 4Daagse. Er lopen 45.000 mensen mee, 66 nationaliteiten en het is de grootste wandeltocht van de wereld. Ieder jaar is er weer een week feest in de stad (optredens: Marianne Weber, Van Dik Hout, Di-Rect etc.) en wordt er voor meer dan 23 miljoen euro extra omgezet, alleen in de horeca. Dus dit is niet zomaar een komkommerevenement waar de media het maar over heeft omdat er niets anders is.

      /   Reply  / 
  2. Herman

    Geloof me; als de vierdaagse in september zou zijn, was er heel wat minder aandacht voor.

      /   Reply  / 
  3. Jordy ||

    Wat zou er dan anders zijn? De wereld gaat gewoon door hoor (nu bijvoorbeeld weer die Tsunami, kindervermissingen etc.) De Telegraaf heeft geen extra moeite nodig om de krant te vullen met belangrijk nieuws.
    En televisie betreft, is er ook weinig anders. De normale nieuwsuitzendingen van de NOS en RTL maken er een kort item iedere dag over, een korte samenvatting van hoe de dag is verlopen (het weer, aantal afvallers en een paar shots van een gezellig feestend Nijmegen).
    SBS kan shownieuws best laten liggen voor een weekje, want ze hebben nog altijd de vroegere variant. Ze hebben vaak extra programma’tjes als er evenementen zijn, zoals het Domino blok na Hart van Nederland, een vergelijkbaar en iets minder belangrijk evenement.
    Op Nederland 1 heb je ook een apart programma over de 4Daagse, maar dat zijn gewone afleveringen van ‘De Wandeling’ met een 4Daagse inhoud.

      /   Reply  / 
  4. Herman

    De dingen die jij noemt, gebeuren in het buitenland en zijn niet van te voren te plannen. Dat nieuws wordt vooral via newsfeeds verwerkt tot een item.

    Dat neemt niet weg dat redacties vooruit plannen. We zitten op het hoogtepunt van de komkommertijd, er gebeurt nagenoeg niets hier. Politiek is met reces net als veel personeel bij bedrijven. Het grote nieuws blijft uit. En dan is de Nijmeegse Vierdaagse een dankbaar onderwerp om uit te melken.

    Ik zeg niet dat er in september geen aandacht voor zou zijn, maar een stuk minder. Kijk maar eens naar Lowlands en Pinkpop. Lowlands is inmiddels veel groter, maar in een regulier weekend. En dus minder aandacht. terwijl bij Pinkpop (in het nieuwsloze pinksterweekend) de hele dag door reportages zijn en ‘s avonds lange verslagen.

    Alle media moeten nu opeens op zoek naar andere vulling. Dat wilde ik hier duidelijk maken.

      /   Reply  / 
  5. Jordy ||

    Laat de: het is komkommertijd en de media maakt gretig gebruik van de 4Daagse dan achterwege. Typ dan: worden nu de correspondenten uit Nijmegen overgevlogen naar Java om daar verslag te doen van de tsunamiramp? (om maar even in jouw overdrevenheid te schrijven)
    En welke komkommervulling ze nu over ons heen gaan storten? Misschien over de scheet die je laat, want dat is net zo belangrijk als de 4Daagse.

      /   Reply  / 
  6. renee

    wat ben je eigenlijk een dom mens herman
    wat zit je te zeuren over dat de media nu een andere invulling moet geven en iets anders moet zoeken?
    ER ZIJN 2 DODEN GEVALLEN
    dat vind ik veel belangrijker dan wat de media dan gaat doen.
    denk eerst eens aan die mensen voordat je met de media gaat lopen leuren

      /   Reply  / 
  7. bart

    uh dit blog gaat over de media, het zou niet echt logisch zijn om ergens totaal anders over te gaan praten. natuurlijk is het een trieste gebeurtenis, maar het is niet meer dan normaal dat hier de gevolgen voor de media besproken worden.

      /   Reply  / 
  8. Hans

    Herman overdrijft anders schromelijk en heeft zelf al zoveel last van komkommertijd dat hij het al erg vindt als iemand een komkommertijdonderwerp verliest. Zo bezien is deze zienswijze er met de haren bij gesleept.
    Is het wel komkommertijd? Ik zie op de RTL’s en SBS’en gewoon massa’s Flying Docters, Nanny’s, Bolds, Beautifuls, etc, enz. Daar duurt de komkommertijd gewoon 365 dagen per jaar. Waar hebben we het eigenlijk over?

      /   Reply  / 
  9. Herman

    lees de reactie van Bart nog eens. Natuurlijk is het erg dat twee mensen zich hebben doodgelopen, maar de televisiezenders hadden voor deze week bij elkaar voor vele uren aan zendtijd gereserveerd voor de vierdaagse. dat valt nu weg en daar moet in allerijl vervanging voor gevonden worden. En dat is idd waar ik in dit tv-blog over schrijf.

    overigens is komkommertijd niet iets dat alleen voor tv van toepassing is, maar alle media. sla de krant er maar op na, die is veel dunner. het is een nieuwsloze periode waarin veel mensen ook nog eens op vakantie zijn. vroeger toevallig ook de periode waarin komkommers werden geoogst, vandaar de naam.

      /   Reply  / 
  10. Judy

    Jordy, je zit gewoon te zeuren.
    Herman heeft gewoon gelijk.

      /   Reply  / 
  11. Martijnjdd

    Het 4Daagse Journaal op TV Gelderland gaat gewoon volgens planning t/m morgen door.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>