Stilstaan bij 9/11

9/11Telkens hoop je dat het vliegtuig niet de toren in zal vliegen. En toch is het altijd raak. De beelden van 11 september 2001 blijven indrukwekkend. En met het eerste ‘lustrum’ staan de media uitgebreid stil met de aanslagen die het begin zouden vormen van de oneindig lijkende oorlog tegen terreur. RTL Z nam gisteren al een voorsprong op 9/11 met een special rondom de ramp, vandaag volgen Talpa en de VPRO. Maandag zal elke nieuwsrubriek er bij stilstaan.

Talpa komt vanavond al met een Engels docudrama. Hierin een reconstructie en gesprekken met overlevenden, reddingswerkers en nabestaanden. De VPRO zendt na middernacht het docudrama uit dat Sean Penn maakte over 11 september.

11 September: de dag dat de wereld veranderde, 20.00 uur, Talpa
September 11, 0.25 uur, VPRO (Nederland 2)

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Stilstaan bij 9/11

  1. viktor

    ik heb die op talpa gezien ik was 10 toen het gebeurde dus ik begreep niet egt dat het zo erg was maar die documentare was egt goed!!

      /   Reply  / 
  2. Cynthia

    Ik was 22 en toen ik het hoorde op een (amerikaanse) chatbox, dacht ik dat het een grapje was. Er bleek echt een vliegtuig in het WTC gevlogen te zijn, maar iedereen zei dat het een sportvliegtuigje was. Toen bleek dat het gewoon een lijnvliegtuig was, kon ik het amper geloven, maar terwijl we CNN ophadden, zagen we een 2de vliegtuig de South Tower rammen.
    Later hoorden we ook van het Pentagon en de neergestorte Flight 93. Vreselijk…

    Hoe kunnen mensen elkaar dit aan doen. Zoveel doden op zo’n afgrijselijke manier.

    De documentaire op Talpa was schokkend om te zien. A.s. maandag komt 9/11, daar ben ik ook heel benieuwd naar.

      /   Reply  / 
  3. Judy

    ik was 18 toen het gebeurde en ik zat in de trein te praten met een amerikaan (!) toen ik thuis kwam hoorde en zag ik het. niet te geloven en ik heb er nog steeds geen woorden voor…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>