Nog 24 uur om Miljoenennota te lekken

KoffertjeOver ongeveer 24 uur zal Minister Zalm van Financiën de Miljoenennota voor 2007 presenteren. En het lijkt er op dat hij daar dit jaar ook echt iets nieuws mee kan vertellen, want de begroting is nog nergens gelekt. De afgelopen jaren kon RTL Nieuws altijd daags voor Prinsjesdag het gras voor de voeten van Zalm al wegmaaien. Zullen de maatregelen die het Ministerie trof afdoende zijn, of krijgen we vanavond om 19.30 uur op de valreep toch nog het nieuws voor onze kiezen?
Zalm kwam al tot de conclusie dat ‘het lek’ in de Tweede Kamer moest zitten. Daarop besloot hij de stukken niet meer onder embargo te verstrekken aan pers, vakbonden en Kamerleden. Dat zal tot gevolg hebben dat zij morgen na het verstrekken van de nota in ijltempo de stukken moeten doorploegen. Een flinke klus.

Dat neemt niet weg dat er nog steeds gelekt kan worden. Al lijkt Financiën een belangrijke slag te hebben geslagen door de ontvanger van de gelekte nota een contract aan te bieden, en dus weg te kapen bij RTL Nieuws.

Het ziet er dus naar uit dat heel veel mensen het morgen heel erg druk gaan krijgen. En dat maakt het interessant om de journaals eens te bekijken. Hoe snel komen zij met een gedegen analyse van de begroting voor 2007?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>