Het Gesprek wil meer dan alleen digitaal

Over twee maanden is Nederland een nieuwe tv-zender rijker: Het Gesprek. Een podium op digitale televisie voor interviews die langer dan tien minuten duren omdat de kijker dan zou kunnen afhaken of het programma onderbroken moet worden voor reclame. Aanvankelijk was Het Gesprek ook echt exclusief voor digitale televisie bedoeld, maar de makers ambiëren nu ook een plekje op de kabel.

De eerste stap daartoe werd vorige week al wereldkundig gemaakt, toen een samenwerking met de KRO werd bekrachtigd. Die omroep leent Sven Kockelman en Anita Witzier af en toe uit. Bovendien mag Het Gesprek vrijwel ongelimiteerd putten uit het archief van de KRO In ruil daarvoor mag de KRO stukjes uit Het Gesprek gebruiken in zijn televisieprogramma's.

Daarmee is de honger van Het Gesprek, waar onder andere Frits Barend, Pieter Storms en Ruud Hendriks aan mewerken, niet gestild. Het Gesprek moet ook een plekje krijgen tussen de zenders van RTL, SBS, MTV Networks en buitenlandse kanalen op de kabel. De gesprekken met kabelexploitanten zijn in volle gang. Wordt dus vervolgd.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>