De 10 niet te missen tv-programma’s van 2008

Het jaar 2007 zit er bijna op. De televisie bood vooral meer van hetzelfde; meer zoektochten naar talent (Popstar, Evita, Next Topmodel), meer BN'er-programma's en meer reality-tv. Ook 2008 belooft op die succesformules voort te borduren, maar er zijn ook enkele vernieuwende programma's in de maak. Zappen blikt vooruit en maakt een ranglijst: de 10 niet te missen tv-programma's van 2008.

1. The Singing Bee (RTL)
Beleeft eigenlijk al zijn vuurdoop op 31 december 2007. RTL kocht deze buitenlandse formule aan, waarin het er niet om gaat dat je goed kan zingen, maar wel dat je de goede tekst zingt. Uit het publiek worden willekeurig kandidaten geselecteerd die al karaoke-zingen een flink geldbedrag kunnen verzamelen. Presentatie: Gordon.

2. 40 Dagen Zonder Seks (EO)
Eén van de spaarzame EO-programma's die een breed (en jong) publiek aan zich zal binden en ook nog eens spraakmakend zal zijn. De EO speurde 7 seksbeluste jongeren op die 40 dagen droog staan. Arie Boomsma volgt ze en checkt hun 'afkickverschijnselen'. 40 Dagen zal vooral een onthullende blik geven in hoe jongeren tegenover seks staan.

3. Het Zesde Zintuig (RTL)
Was al bij de KRO te zien dit jaar, maar maakt in 2008 de overstap naar RTL. Die zender maakt van Het Zesde Zintuig volgens eigen zeggen meer een 'America's Psychich Challenge' van. Opnieuw een tv-zoektocht, maar dan naar het paranormale. Sowieso een hot issue; SBS zoekt de nieuwe Uri Geller en Char blijft op RTL goede kijkcijfers scoren. Vanaf februari. Presentatie: nog niet bekend.

4. Elite Model Look
Holland's Next Topmodel wist elk seizoen meer kijkers aan zich te binden. Maar de serie geeft wel een geromantiseerd beeld van het modellenbestaan. Het internationale tijdschrift Elite organiseert een talentenjacht in 86 landen tegelijk. Eindelijk een èchte zoektocht naar modellentalent. Omroep en presentatie nog niet bekend.

5. Deadline (Vara)
De nieuwe Vara dramaserie over een terreureenheid. Wordt met uiterste zorg gemaakt en bevat een sterrencast met onder andere Derek de Lint. Al in januari te zien, dat wordt smullen.

6. Vreemde Eenden (Avro)
Een ander dramaproduct van de Publieke Omroep. Victor Löw en Mary-Lou van Stenis openen een bed & breakfast op Texel en moeten het daar zien te rooien met hun twee kids. Eén van Löws laatste wapenfeiten op televisie was het succesvolle en inmiddels gestopte Kees & Co. Zou wel eens een miljoenenpubliek kunnen trekken.

7. Jan Keizer-soap (Tros)
Camera's volgen het leven van een ouwe rot in het vak. Bij de BZN-soap was het nog wat onwennig en ook geconcentreerd op een droef afscheid. Nu maakt Jan een nieuwe start. Bij de Tros Ledenreis naar Midden-Amerika bleek hij al een grappenmaker en charmeur. Verwacht meer van dit losse en joviale in zijn soap. Vanaf maart bij de Tros.

8. Got Talent (SBS 6)
De negende tv-zoektocht naar (zang)talent in Nederland. Je zou zeggen dat de vijver eens moet zijn leeggevist, toch heeft Idols dit jaar een recordaantal talenten te pakken in de live-shows. De serie was vooral in Engeland spraakmakend door het 6-jarige talentje Connie en door telefoonverkoper Paul Potts, inmiddels operazanger met 2 miljoen verkochte cd's. Hopen dat zulk talent ook in Nederland opstaat. Presentatie en jury nog niet bekend.

9. Huisje Boompje Beestje (BNN)
Jongeren mogen proeven aan het echte leven. In enkele weken tijd ervaren ze hoe het is om een huis (en hypotheek) te hebben, hoe het is om een kind op te voeden en hoe het is om te werken om alle rekeningen te betalen. Ondertussen moeten ze ook nog een beetje lol zien te maken. In het buitenland al erg succesvol.

10. Groeten uit de Rimboe VIP (SBS 6)
Groeten uit de Rimboe was al een succes, dit keer heeft producent Eyeworks een bekende kop weten te strikken. Hans Kazan hapte toe, al dan niet vanwege een dreigend faillissement. Nu heb ik persoonlijk een hekel aan alle Kazannetjes, maar misschien is het juist daarom leuk om ze te zien ploeteren in de rimboe. Komend voorjaar op SBS 6.

Het reservegetal: Revenge of the Geeks
TV-zoektocht naar het grootste kindgenie van Nederland. Twaalf slimme kinderen ondergaan wekelijks een proef tot de slimste overblijft. Israëlisch format dat aldaar erg succesvol was. Producent Blue Circle kocht de rechten voor Nederland. Zender en presentatie nog onbekend.

Morgen op Zappen een tweede vooruitblik op wat 2008 gaat brengen.

Oja, aanvullingen op dit lijstje zijn welkom in de comments.

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “De 10 niet te missen tv-programma’s van 2008

  1. Vincent

    Löw’s laatste succes was denk ik toch wel Voetbalvrouwen waarin hij trainer Arjan Duivendrecht speelde…

      /   Reply  / 
  2. ryjyytj

    Vreemde Eenden heeft een andere naam, zie de site van Endemol, AVRo en Wikipedia maar…

    Het gaat heten: We gaan nog niet naar huis

      /   Reply  / 
  3. mart

    Verheug me het meest op groetn uit de rimboe en The singing bee, maar persoonlijk hoop ik op wat meer groot amusement en grote spelshows en dat dan op een doordeweekse dag want alleen in het weekend is er amusement maar de rest van de week is er maar weinig gezelligs op de tv veel films en series en actualiteiten.

      /   Reply  / 
  4. Valpa

    huisje boompje beestje lijkt me erg leuk!

      /   Reply  / 
  5. tripleX

    Het zijn alleen ‘niet te missen’ programma’s als je van nietszeggend, oppervlakkig amusement houd (op de twee dramaproducties na)
    De enigste programma’s in de lijst die ik uit nieuwsgierigheid niet gelijk wegzap zijn Het zesde zintuig en In de rimboe. De rest interesseert me geen fluit.
    Het blijft teleurstellend, en voor mij onbegrijpelijk, dat Nederland zo massaal naar die bende kijkt.

      /   Reply  / 
  6. //DESH\\

    Ik vind het nog steeds raar dat Got Talent niet Hollan Got Talent gaat heten ofzo… Voor de rest lijkt het me een leuk programma. Geldt hetzelfde voor The Singing Bee!

      /   Reply  / 
  7. Dingetje

    Het enige goeie programma vind ik Deadline. De rest is allemaal bagger. Maar ja, smaken verschillen.

      /   Reply  / 
  8. Jojo

    Lijkt me leuk. 1 2 4 6 8 9, dan.

      /   Reply  / 
  9. tom

    en wie is de mol? dat word ook zeker een succes:P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>