Joehoe! Staking scriptschrijvers voorbij

Hè hè, eindelijk. De staking van de scriptschrijvers in Amerika is voorbij. De vakbondsleden zijn akkoord gegaan met het voorstel dat dit weekend werd uitonderhandeld. Dat betekent, dat tv-makers weer aan de slag kunnen met series als Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Heroes, Lost, Prison Break en al die andere programma's die vaak ook in Nederland zijn te zien.

In totaal heeft het verzet 15 weken geduurd. De scriptschrijvers wilden meer opbrengst zien voor de inkomsten die maatschappijen halen uit nieuwe verkoopmethoden, zoals downloads maar ook dvd's. Hoewel ze niet krijgen wat er werd geëist, is ruim 92% van de schrijvers toch akkoord gegaan met het bod. Naar schatting is de film en televisie-industrie zo'n 3 miljard dollar aan inkomsten misgelopen.

Goed nieuws. In Nederland lopen we met veel series niet zo heel veel achter ten opzichte van Amerika, de bodem kwam hier in zicht. Prison Break lopen we bijvoorbeeld gelijk en ook van Desperate Housewives en Heroes liggen nog maar een handjevol nieuwe afleveringen klaar. En fijn dat de schrijvers toch ook redelijk hun zin hebben gekregen.

Zie ook:
- Staking scriptschrijvers VS muurvast, talkshows komen wel op gang
- Nieuwe Net 5-series op komst: Gossip Girl en Dirty Sexy Money

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Joehoe! Staking scriptschrijvers voorbij

  1. reader

    Jammer , nou gaat die amerikaanse troep ook weer komen

      /   Reply  / 
  2. hans

    @reader, helemaal met je eens. Laat die rotzooi maar in Amerika.

      /   Reply  / 
  3. dario

    @ reader en hans, sorry maar ooit welleens gekeken naar series als Heroes en Prison Break? dit is zo goed en intelligent geschreven dat de series in nederland er een hoop van kunnen leren! ik vraag me dan ook af waarop je mening gebaseerd is?….

    wat een boer niet kent dat vreet ie niet ofzoiets..?

      /   Reply  / 
  4. M arijn

    Yes, eindelijk! Kunnen we hopenlijk binnenkort weer gaan genieten van series als Heroes.
    Oh wat ben ik afgekickt de afgelopen maanden zeg :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>