De grootste royalty-kenner van Nederland is…

Ja, wie is dat eigenlijk. Als je mij zou dwingen een antwoord te geven, zou ik zeggen Peter van der Vorst of Marc van der Linden. Maar die twee personen doen nu net niet mee aan de eerste Royalty Quiz van de EO. Liefhebbers mogen het daarin opnemen tegen zes experts. Het gaat overigens alleen om kennis van het Nederlandse koningshuis, andere royals komen vast aan bod in een andere quiz.

Want laten we wel zijn: nooit eerder was royalty zo veel te zien als nu op Nederlandse televisie. Je zou zeggen dat ondertussen alle invalshoeken wel eens zijn belicht, maar toch vinden programmamakers telkens nieuwe manieren. Zoals deze quiz.

De zes experts die meedoen zijn Marlene de Wouters (verslaggever), Han van Bree (auteur), Paul Rem (conservator Paleis 't Loo), Esther Wolfswinkel (hoofdredacteur Vorsten), Henkjan van Beek (fotograaf) en Justine Marcella (verslaggever). De presentatie is in handen van Jeroen Snel en Bert van Leeuwen.

De Koninklijke familie krijgt overigens opnames van alle programma's op televisie waar zij in voor komen. Ben benieuwd of de dvd van deze quiz ook door de royals bekeken gaat worden.

Royalty Quiz, 20.15 uur, EO (Nederland 2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>