Omroep Max brengt Stiefbeen & Zoon terug op tv

De tv-klassieker Stiefbeen en Zoon komt terug op televisie. Omroep Max is momenteel bezig met de voorbereidingen van de serie. De omroep krijgt vanaf april 2010 meer zendtijd en geld, waardoor het zich ook aan deze relatief dure producties kan wagen. Desalniettemin moet de remake van Stiefbeen en Zoon niet eerder dan 2011 te zien zijn. Gerard Cox zal de rol van Stiefbeen vervullen, zo onthulde de acteur gisteren.

Stiefbeen en Zoon is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Steptoe and Son. Het verhaal gaat over een vader en een zoon, die beiden voddenhandelaar zijn.

“We hebben aan de bedenkers van Steptoe and Son een aflevering van Toen was Geluk Heel Gewoon opgestuurd en daar waren ze zeer enthousiast over”, vertelde Cox, die samen met Sjoerd Pleijsier verantwoordelijk was voor de scripts van Toen was Geluk Heel Gewoon.

Cox wil samen met Pleijsier Stiefbeen en Zoon schrijven. “Dat weet hij zelf nog niet, maar ik ga hem zeker vragen het samen met mij te schrijven”, aldus Cox dinsdag. “We hebben met Toen was Geluk Heel Gewoon bewezen dat we dat goed kunnen.”

Gerard Cox gaat zijn medecollega Joke Bruijs dus achterna, die voor Omroep Max een pilot heeft opgenomen van het programma Dr. Love. Mogelijk is er ook voor haar een rolletje weggelegd in deze remake? Stiefbeen en Zoon zou de zoveelste bekende titel zijn die terugkeert op televisie. De nostalgie-golf is dus nog niet gaan liggen.

Zie ook:
- Omroep Max aan de haal met Dr. Love
- Stekker uit Toen Was Geluk Heel Gewoon
- Nog meer revivals: Wendy van Dijk blaast Ushi nieuw leven in
- Paul de Leeuw werkt aan nieuwe serie Seth en Fiona

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>