Endemol verliest brein achter lucratieve spelletjes

Endemol is één van de grootste productiehuizen ter wereld, dankzij formats als Big Brother, Deal or no Deal en Eén Tegen 100. Maar de producent moet nu toch een groot verlies betreuren. Dick de Rijk heeft het bedrijf verlaten. Hij is een echte game-expert en bedacht vele formats als eerdergenoemd Deal or no Deal, Eén Tegen 100, Show me the Money en Set for Life. De Rijk wil zich gaan focussen op zijn eigen mediabedrijf Dick de Rijk Productions.

In die hoedanigheid zal hij nog wel met Endemol blijven samenwerken, maar het bedrijf kan niet langer exclusief van zijn expertise gebruikmaken.

Tv-producenten hebben maar wat graag een format voor een goed spelletje in hun portefeuille. Een spelletje kan vaak dagelijks worden uitgezonden en levert daarmee een vaste inkomstenbron op. Maar belangrijker: een voet tussen de deur bij de grote tv-bedrijven. Ook niet onaantrekkelijk: een goed-bekeken spelletje wekt de interesse van het buitenland.

Zeker de laatste jaren was het in tv-land een enorme trend om spelletjes op televisie te brengen. Die golf zwakt nu weer iets af en lijkt plaats te maken voor emo-tv, al zijn de spektakelspellen als Wipeout, The Whole 19 Yards en Hole in the Wall nog altijd zeer gewild.

“Het is een voorrecht geweest om voor een toegewijd bedrijf als Endemol te mogen werken”, zegt De Rijk in een statement. “Ik hoop dat we nog veel zullen samenwerken.” Ook Paul Römer spreekt goede woorden. “Dick heeft een grote bijdrage aan het succes van Endemol geleverd. Deal or no Deal is één van de meest succesvolle tv-spelletjes uit de toekomst geworden. We kijken uit naar nieuwe projecten samen.”

Zie ook:
- De nieuwe cashcow van Endemol? Wipeout
- Endemol heeft last van sport en terugloop Big Brother
- Endemol heeft nog een Wipeout: The Whole 19 Yards

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Endemol verliest brein achter lucratieve spelletjes

 1. Rijk

  1 tegen 100 = Coen Berkenbosch, niet Dick de Rijk

    /   Reply  / 
  1. sooooooooooms

   Lang leven Coen Berkenbosch

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>