Fons van Westerloo keert terug naar Hilversum

Hij maakte SBS groot en stond jarenlang aan het roer bij RTL. Lange tijd was Fons van Westerloo één van de machtigste mannen van Hilversum. Totdat hij zijn functie bij RTL neerlegde. Volgens eigen zeggen zijn eigen besluit, anderen beweren dat hij door de grotere RTL-baas op een zijspoor is gezet. Hoe het ook zij; Fons keert terug in Hilversum. Dit keer gaat hij publiek bij de nieuw op te richten zender Wakker Nederland, geïnitieerd door De Telegraaf. Daar zijn natuurlijk heel wat kanttekeningen bij te plaatsen.

BIjvoorbeeld: welke koers gaat Wakker Nederland nu eigenlijk varen? Het is een publieke zender terwijl Fons vooral verstand heeft van het maken van commerciële televisie. Populaire programma’s die zonder belastinggeld gemaakt kunnen worden. Van Westerloo heeft nu niet bepaald het imago opeens ‘publieke televisie’ te gaan maken.

Andere kanttekening: de leden van Wakker Nederland missen vooral het rechtse geluid op televisie. Ik schreef al eerder dat vier willekeurige leden bij De Wereld Draait Door enige tijd geleden pijnlijk aantoonden dat dit maar geroep in het wildeweg is, maar laten we even aannemen dat Wakker Nederland echt voor een rechts geluid moet gaan zorgen. Is Fons daar dan de aangewezen persoon voor?

Afijn, natuurlijk is een voorzitter er slechts om toezicht te houden en alles in goede banen te leiden. Voor de uitvoering en programmadirectie zijn er heel andere figuren verantwoordelijk. Fons zelf in De Telegraaf: “Het is een enorme uitdaging om aan de wieg te staan van een nieuwe, publieke omroep die volgens mij duidelijk een toegevoegde waarde heeft en die in potentie een grote omroep kan worden.” Hij stelt dat Wakker Nederland een omroep moet zijn ‘voor ondernemend Nederland, door ondernemend Nederland’.

We gaan het zien.

Zie ook:
- Plasterk wil PowNed en Wakker Nederland niet dwarsbomen
- Fons van Westerloo kan zijn spullen pakken

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Fons van Westerloo keert terug naar Hilversum

  1. Jorn

    “Het is een publieke zender terwijl Fons vooral verstand heeft van het maken van commerciële televisie. Populaire programma’s die zonder belastinggeld gemaakt kunnen worden.”

    Mooi toch! Kan Fons met een klein budget goede programma’s laten maken! Kunnen ze bij Llink nog wat van leren ;-)

      /   Reply  / 
  2. Johan

    Dit stond maandag al op ad.nl. En nu gaan we weer allemaal vrolijk de telegraaf overschrijven. Wel opletten hoor Herman, of hoeft dat niet bij Palm Plus?

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Maandag was het een nog niet bevestigd bericht, nu wel.

        /   Reply  / 
  3. Dario

    Neemt ‘ie zijn irritante zoontje ook weer mee als vanouds?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>