Llink komt met zijn eigen Keuringsdienst van Waarde: Koopkracht

Omroep Llink zet vanavond een nieuw programma in de markt: Koopkracht. Een team van reporters stelt zich op als de kritische consument en maakt daar televisie van. In de eerste aflevering staat melk centraal, aangezien hier binnenkort een stimuleringscampagne voor start. “Dit is op z’n minst opmerkelijk te noemen aangezien in de jaren ’90 een soortgelijke campagne verboden werd toen bleek dat melk helemaal niet zo ‘goed voor elk’ was. Hoe zit dat precies?”, wil Koopkracht weten. Afgaande op het persbericht lijkt Koopkracht daardoor wel heel erg veel op het succesvolle RVU-programma Keuringsdienst van Waarde.

Llink meldt verder: “Waar zitten de doofpotten en wat wordt ons op de mouw gespeld? Koopkracht maakt op eigenzinnige en scherpzinnige wijze inzichtelijk wat tot dan toe onbekend was. Zo wordt aan het licht gebracht welke verborgen ingrediënten kleding bevat en maakt het programma de kijker wegwijs in de jungle van keurmerken. En wat is hygiëne eigenlijk? Hoe vies is onze leefwereld? Of zijn we met z’n allen niet juist té schoon?”

Kan best een aardig programma zijn, maar volgens mij bewijst Llink met Koopkracht ook dat het een overbodige omroep is binnen het publieke bestel.

Koopkracht, 22.00 uur, Llink (NL 3)

Zie ook:
- CDA wil Llink slachtofferen
- Floortje Dessing wegbezuinigd bij Llink
- StatCounter - Free Web Tracker and CounterKeuringsdienst van Waarde over mandarijntjes wint Zilveren Lepel
- Nieuw seizoen Keuringsdienst van Waarde trapt af met pils

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Llink komt met zijn eigen Keuringsdienst van Waarde: Koopkracht

  1. Kees

    “Waar zitten de doofpotten en wat wordt ons op de mouw gespeld?” Je zou bijna denken dat het over omroep Llink zelf gaat.

      /   Reply  / 
  2. MadJo

    Tja, ergens wel benieuwd of dit programma aanvullend is op KvW.
    Vind het uberhaupt toch raar dat er zoveel concurrerende programma’s zijn op de PO. Zoals Netwerk, 1Vandaag en Nova, Radar en Kassa, om maar een paar te noemen. Maar die programma’s vullen elkaar nog enigszins aan. Heel benieuwd of Koopkracht dat ook doet.
    Want een ‘me-too’ programma zit niemand op te wachten.

      /   Reply  / 
  3. Dirk

    Ik vond het top!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>