Talpa richt joint venture op met Frans bedrijf

De internationale ambities van Talpa zijn groot. Eerder werkte het bedrijf van John de Mol al samen met Endemol maar dat is teruggedraaid. Als kleine speler is het moeilijk voet tussen de deur te krijgen in het buitenland, daarom is Talpa Media een joint venture aangegaan met Shine France. Dit is de Franse tak van Elisabeth’s Murdochs Shine Group. Doel is om met de joint venture grip te krijgen op de Franse markt en Wallonië. De onderneming krijgt het exclusieve recht op de exploitatie van alle Talpa-formats in bekende genres als reality, spelshow en drama.

Het nieuwe mediabedrijf wordt geleid door Thierry Lachkar, CEO van Shine France. Lachkar beschikt over een ruime staat van dienst in de Franse media-industrie. Hij zegt: “Dit is een grote stap voorwaarts voor ons. Shine France heeft het internationale netwerk en de lokale productiecapaciteit en Talpa is bezig een geweldige catalogus van goed bekeken, moderne formats op te bouwen in veel verschillende genres. Samen kunnen we groeien naar een sterke en succesvolle positie binnen de dynamische Franse markt.”

John de Mol voegt daar aan toe: “Met het oog op onze groeistrategie heeft Talpa Media het afgelopen jaar de internationale mediabranche grondig in kaart gebracht. In feite zijn er drie mogelijkheden als je een buitenlandse markt wilt betreden: voor jezelf beginnen, een bestaand bedrijf overnemen of een partner zoeken. Ik raak er meer en meer van overtuigd dat die derde mogelijkheid voor Talpa in veel landen de meest aantrekkelijke is. Daarom ben ik erg blij dat we de gerenommeerde Shine Group als partner voor Frankrijk aan ons hebben weten te binden.”

Zie ook:
- John de Mol beschuldigd van formatdiefstal
- John de Mol blij met vakprijs Lekker Slim
- John de Mol gelooft nog steeds in wereldwijd succes Gouden Kooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>