TV-actie Haïti brengt 83,4 miljoen euro op

Zo. De Nederlandse regering mag de schatkist een flink stuk open zetten. De radio- en televisieactie voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti leverde in totaal ruim 41 miljoen euro. Minister Bert Koenders heeft beloofd het bedrag dat aan het einde van donderdag op giro 555 staat, te verdubbelen. Dat heeft er toe geleid dat de actiedag 83.448.252 euro heeft opgeleverd.

De televisieactie was donderdagavond van half negen tot tien te zien op onder meer Nederland 1, RTL 4 en SBS6. In een gezamenlijke uitzending riepen de drie presentatoren Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw de kijkers op geld te doneren voor noodhulp en de wederopbouw van Haïti.

Eerder op de dag, al vanaf ‘s morgens zes uur, was ook Radio 555 in actie voor de slachtoffers op Haïti. De actie van zeven radiostations leverde al ruim 8,6 miljoen euro op. Dat bedrag zit verwerkt in de eindstand van 83.448.252 euro.

Zie ook:
- Radio 555 levert 8.634.180 euro op

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “TV-actie Haïti brengt 83,4 miljoen euro op

  1. Femke

    Tjonge, jonge, jonge. En hier in NL maar bezuinigen op de raarste dingen. We zitten in een “crisis” , waar is de overheid mee bezig? Laat ze eerst maar eens zorgen dat hier alles op een rijtje is. Prima dat ze Haïti steunen, maar dit gaat mij echt de pet te boven……

      /   Reply  / 
  2. NDK

    Over een jaar kijken we terug naar Haiti en dan is er waarschijnlijk niks veranderd.

    Jammer hoor. Met dit geld kan een land weer op niveau gebracht worden. En dit is alleen al van Nederland. Wat heeft Amerika opgehaald, weet jij dat Jorn?

      /   Reply  / 
  3. yasho van dijk

    ik heb gister niet naar de aktie kunnen en willen kijken,,,,het feetje van de gulle bnners,,,repekt maar waar zijn we mee bezig….we hebben een hype in het steunen van goede doelen en ramjpen …er is geen liefdadigheidsdoel of ramp wat ontkomt aan dit fenomeen…inderdaad een hoop geld…maar wat is geld voor een land wat al zovele jaren geregeerd wordt door corruptie en armoede…wij kunnen dat niet alleen met geld oplossen…maar met bewustwording…eerstens van onze eigen situatie die verbeteren met inzicht compassie en liefde voor al wet leeft.Dan de wijsheid vergaren om werkelijk inzicht te krijgen in …waar komt deze armoede vandaan….is het niet de macht van de rijke wereld en de uitbuiting en het bewust dom houden van de landen die nuttig voor ons waren.
    Het komt erop aan eerst een andere kijk te krijgen op wat is er werkelijk gaande en aanvaarden dat we in een verandering zitten die eerst zeer veel slachtoffers en rampen gaat kosten…maar uiteindelijk zal er een nieuw bewustzijn groeien…zoals dat al eeuwen gaat en zal gaan…..2 stappen vooruit en 4 achteruit…zo langzaam gaat dat…maar
    wel gestaag.
    jc van dijk

      /   Reply  / 
    1. WJ

      Die mensen hebben geen dak boven hun hoofd, geen brood om te eten, amper water om te drinken, en zijn in veel gevallen nog eens zwaargewond ook. Fijn dat jij de oplossing hebt: Bewustwording! Compassie! Al wordt er maar één leven gered door dit soort hulpacties, dan is dat altijd nog meer dan dit soort zweverige doemdenkerij voor elkaar krijgt. Denken is goed, maar denken en wigeren iets te doen is kwalijk.

        /   Reply  / 
  4. thaiis

    das kweeni hoe erg voor die kinderen van haitii
    helpen is echt nodig

      /   Reply  / 
  5. yasho van dijk

    ik betoog niet dat die vre3selijke situatie iets is waar je je ogen voor moet sluiten….zeker niet en dat zeg ik ook niet…..het feit dat er nu voedseldroppings zijn juich ik toe zodat er niet gewacht moet worden op een strategie…de armsten worden hier weer voorbijgezien…kijk goed er zijn wijken in portoprince waar de hulpverleners langs rijden daar ze geweldadig zouden zijn…daar eten ze modderkoeken om in leven te blijven….lees en kijk goed en zie ook hierin weer het systeem…..dat is wat wij moeten betrachten….de nood zien en efficient en onpartijdig helpen….en ook zien waar de voetangels en klemmen liggen…..die later zullen veroorzaken dat je over 1 jaar daadwerkelijk zult zien dat er structueel niets veranderd en wij allang weer ergens anders mee bezig zijn….wij dienen te veranderen en niet die mensen….als dit zweverig overkomt…hdet zijn nuchtere feiten.

    dit in antwoord op bovenstaande commentaar en eenieder die dit wil lezen en wil werken aan bewustwording….
    groet
    yasho

      /   Reply  / 
  6. Maarten

    Minder dan 3 euro per Nederlander aan belastingcenten kan natuurlijk veel beter aan andere zaken worden besteed……………. Das wel bijna 90% van alles wat we afdragen………. Flikker toch op met die mensen die zeggen dat dit geld beter besteed kan worden. Het feit dat wij in Nederland ons druk kunnen maken over het dragen van hoofddoekjes geeft alleen al aan over hoeveel welvaart wij beschikken. Leg zo’n discussiepunt op dit moment eens uit in Haïti.

      /   Reply  / 
  7. Dave

    Als je een reactie geeft compleet tegen de actie voor Haïti, kun je dan in ieder geval normaal met hoofdletters en punten omgaan? Het is echt een hel om dit soort reacties te moeten lezen.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Donerend Nederland kijkt massaal Nederland 1 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>