Kijkcijfers zondag: Journaal trekt 3,4 miljoen kijkers

Is het de aswolk die het luchtruim al dagen in zijn greep houdt of de net-niet-ontknoping van het Eredivisie Voetbal? We zullen het waarschijnlijk nooit precies weten, feit is dat het NOS Journaal gisteren om 20.00 uur uitzonderlijk veel kijkers trok: 3,4 miljoen. Daarmee voert de NOS de Kijkcijfer Top 25 aan. Studio Sport Eredivisie volgt op 2 met 2,4 miljoen kijkers. Naar het laatste deel van het TBS-drieluik van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever keken 1,8 miljoen mensen, een fractie minder dan vorige week.

De Vries koos ervoor niet weer een dwangsom te betalen – dit keer vele malen hoger dan bij deel 2 – en draaide een reconstructie in elkaar. Op die manier kon hij toch alle schokkende feiten onthullen dankzij het citaatrecht. Maar voor SBS, Endemol en De Vries zelf bleven de totale dwangsom-kosten voor het drieluik over Koos H. – die het miljoen zouden kunnen overschrijden – binnen de perken.

Linda de Mol wist opnieuw 1,6 miljoen kijkers te trekken voor haar Miljoenenjacht. Bananasplit op Nederland 1 was goed voor 1,2 miljoen kijkers. De tweede serie scoort beduidend lager dan de eerste van vorig jaar. X De Leeuw op Zondag zakte terug tot 841 duizend kijkers.

RTL 5 plaatste enkele nieuwe titels op zijn zondagavond. Mentalisten Ontmaskerd trok 322 duizend nieuwsgierige kijkers. Wipeout groeide deze week tot 702 duizend kijkers, terwijl The Phone een teleurstellende 277 duizend kijkers trok. De serie Spartacus: Blood and Sand deed het wèl erg goed met 578 duizend kijkers en een marktaandeel van 10,6 procent.

Zie ook:
- Halve finale Move Like Michael Jackson kijkcijferdieptepunt
- Kijkcijfers vrijdag: X Factor wint kijkers, Flikken blijft 1
- Kijkcijfers: TBS-special Peter R. de Vries trekt 1,9 miljoen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kijkcijfers zondag: Journaal trekt 3,4 miljoen kijkers

  1. Martijn

    Mentalisten ontmaskerd viel me zwaar tegen qua kwaliteit. Is allemaal ook wat langdradig. Vind het overigens wel interessant om te zien hoe de trucs werken.

      /   Reply  / 
  2. marit

    The Phone is er zwaar op achteruit gegaan het vernieuwende snelle en ongrijpbare is weg! de eeuwige vraag; is het echt of niet hield je aan de buis gekluisterd nu zijn het gecaste mensen en haal je de angel uit het programma. Eddy is in deze rol meer een auto verkoper dan een mysterieuze quizmaster! Dan was Frederik blom toch wel erg goed.
    Ik ben benieuwd wat het voor de rest gaat scoren. Peter r was ook wel een concurrent.

      /   Reply  / 
  3. Zo

    ik denk dat het journaal zo goed scoorde omdat studio sport eredivisie in 2 delen werd gebracht. Hierdoor bleef een groot deel van de kijkers toch plakken voor het 2de deel en profiteerde het journaal.

      /   Reply  / 
  4. BG

    dat zijn wel heel wat bezoekers voor een publieke omroep zender van tegenwoordig volgens mij was dat een hele poos terug dat ze zoveel bezoekers hadden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>