Paul de Leeuw baalt van ‘vergrootglas’

Paul de Leeuw was gisteren gastdeskundige bij RTL Boulevard. Heel veel nieuws leverde dat niet op, temeer omdat het floppen van enkele Eva Media-programma’s al breed uitgemeten is in de pers. Maar Paul was wel steengoed als programmamaker en vertelde nog over de ambities van Eva Media. Grootste speerpunt: Lieve Paul goed neerzetten.

Het programma moest afgelopen weekend flink kijkers inleveren na een matige eerste aflevering. Dat kwam door een griepje en door de nieuwheid van het format. Paul geeft via Twitter aan dat het niet ongebruikelijk is, dat een programma bij de tweede aflevering iets inzakt. “Nu gaan we bouwen!” Het gordijn wordt waarschijnlijk verruild door een gezellig openingslied.

Maar natuurlijk doet Eva Media nog meer. Zo komt er in elk geval Zo Vader Zo Puberzoon bij de NCRV. Ook is er een pilot voor de Vara opgenomen voor de familiequiz Family Connection waarin Paul zelf figureert, samen met Marc-Marie Huijbregts.

“Ik heb het gevoel dat alles wat we doen onder een vergrootglas ligt en daar baal ik van. Ik word er onzeker van”, zegt hij over de buitengewone media-aandacht voor zijn nieuwe productiehuis.

Tja, dat is denk ik iets waar je niet meer omheen kan anno 2009. Eva Media is nu eenmaal het sexy productiehuis van dit moment, veel sexier dan een Endemol of een Eyeworks. Ik blijf de ontwikkelingen in elk geval met enthousiasme volgen.

Zie ook:
- Doek valt voor De Tafel van 5
- RTL 4 wil meer programma’s Eva Media afnemen
- Paul de Leeuw maakt programma voor Caroline Tensen
- Paul de Leeuw over Eva Media: Het is moeilijker dan ik dacht
- Wordt 2009 het jaar van Paul de Leeuws Eva Media?
- Paul de Leeuw over Eva TV: Tijd voor een omslag

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Paul de Leeuw baalt van ‘vergrootglas’

  1. niles777

    Hoe komt het toch dat de rest van Nederland (unlike me) dat altijd-maar-weer-hetzelfde-aanstellerige-trucje van Paul de Leeuw nog steeds niet zat is?! Onbegrijpelijk.

      /   Reply  / 
    1. WJ

      Tja, ik vindt precies hetzelfde (“dat altijd-maar-weer-hetzelfde-aanstellerige-trucje”) van Gerard Joling. Paul de Leeuw vind ik bijna altijd top. Gewoon een kwestie van smaken verschillen.

        /   Reply  / 
  2. JeroenS

    Tja, hoge bomen vangen veel wind, zeker in Nederland. Veel mensen hier zien mensen die (op wat voor manier dan ook) met hun kop boven het maaiveld uitsteken en succesvol zijn graag op de bek gaan om daar vervolgens lekker op los te gaan. Paul de Leeuw zal het inderdaad de afgelopen maanden niet makkelijk hebben gehad. Dat Elvis-programma heb ik nog nooit gezien, maar De tafel van 5 had misschien nog wat kunnen worden als het door de kijkcijfers (die natuurlijk toch de doorslag geven) niet de nek was omgedraaid. Goed dat Paul heeft gezegd dat dat hij en de andere makers er ondanks alles niet met ontevredenheid op terugkijken en gewoon met een open vizier verdergaan.
    Ik denk dat Paul ook meer op zijn plek is bij de Publieke Omroep, wellicht ook als producent.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Wat kraam jij nou weer uit gozer? uit het productiehuis eva is nog geen 1 kijkcijferkanon gekomen. Er zijn mensen die beweren dat mooiweerdeleeuw een kijkcijferkanon was van eva maar feit is dat dat programma al bestond voor eva media kwam. Het gaat hier om eva en haar programma’s en niet paul de persoon. Met andere woorden niemand gaat los op paul de persoon dus hij moet niet zielig doen, als je producent bent moet je je verantwoordelijkheid pakken bij een flop net zoals de Mol zou doen. De producent paul de leeuw bakt er gewoon niks van. top of flop, waar is elvis, de tafel van 5 en van der vorst ziet sterren (vandaar vertrek bij eva, maar dat word niet gezegd).

        /   Reply  / 
      1. JeroenS

        Als je goed leest: het productiehuis Eva is tot nu toe inderdaad niet echt succesvol en omdat Paul de Leeuw de man achter Eva is, genieten veel mensen daar toch wel een beetje van. Wat dat betreft gaat het dus weer wel over de persoon
        Paul. Je moet hier vooral ‘bij je leest’ blijven.
        Iedereen had wat te zeiken over De tafel van 5, maar als iedereen die er commentaar op had, ook daadwerkelijk had gekeken, was het een kijcijfertopper geweest. Al die commentaren die ik heb gelezen en gehoord waren heel veel op de persoon De Leeuw en veel minder op de inhoud van het programma. Dat Eva tot nu toe geen successen heeft geproduceerd, is een feit maar als er iemand met de status van de Leeuw bij betrokken is, ligt alles wat er geproduceerd wordt, inderdaad onder een vergrootglas. Als Eyeworks van Reinout Oerlemans ook in het begin (want Eva bestaat volgens mij nog maar iets van 2 jaar) een paar flinke flops had geproduceerd, was dat ongetwijfeld ook breed uitgemeten. Ik heb wel de indruk dat er veel getalenteerde mensen goede, vernieuwende ideeen bij Eyeworks betrokken zijn en hoop dat ze snel een vette hit scoren omdat ze dan meer ruimte krijgen om zichzelf te profileren.

          /   Reply  / 
        1. JeroenS

          Foutje: ik heb het in de laatste zin over Eyeworks, daar bedoel ik dus Eva.

            /   Reply  / 
        2. Zo

          nou eva werkt met een concept dat nooit gaat kunnen werken en dat is al gebleken. presentatoren betrekken bij het maken van programma’s is hetzelfde als die school waar de leerlingen zelf mogen kiezen wanneer ze komen en wat ze gaan doen. gaat niet werken dus. je weet toch wel als je iets gaat doen en het goed wilt doen dat je het helemaal zelf moet doen. Als je met een ander werkt moet je altijd rekening houden met die gene zn wensen. Natuurlijk betrek je als producent wel mensen bij je programma maar bij eva is het anders, daar mag zelfs de keukenjuf meepraten. En ik heb geen commentaar over paul de leeuw gelezen. Toen talpa flopte nam de Mol zijn verantwoordelijkheid, toen MDW flopte nam Oerlemans zijn verantwoordelijkheid niet als persoon maar wel als producent. Als je producent bent heb je een grote verantwoordelijkheid, en de producent de Leeuw heeft deze niet genomen, pas toen het escaleerde is ie in boulevard gaan zitten en nog kwam er niks zinvols uit. Ik heb juist de indruk dat er bij eva helamaal niks van bakken. Niet 1 flop geeft me die indruk maar al die flops op een rij. Als het zo door gaat wilt er straks geen sponsor meer geld geven aan een eva programma en krijgen we borsato 2.0. we zullen het wel zien met eva.

            /   Reply  / 
  3. Zo

    pff kom op zeg eva beter dan eyeworks en endemol, waar basseert paul dat toch op?

      /   Reply  / 
    1. Jordy

      Zie waar de haakjes eindigen. Dat over dat EVA sexier dan Eyeworks en dergelijke is, zegt Paul niet ZELF, maar Herman Roggeveen, de schrijver van deze blog. Hij geeft daar zijn mening.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>