NCRV wil vervolg gegeven aan dramaserie In Therapie

De NCRV wil graag door met In Therapie, de dagelijkse dramaserie die deze zomer zes weken te zien is op Nederland 2. Met gemiddeld meer dan 400 duizend kijkers op de late avond mag In Therapie een succes worden genoemd.

In het eerste seizoen zijn hoofdrollen weggelegd voor Jacob Derwig, Kim van Kooten, Carice van Houten, Dragan Bakema en Halina Reijn. In de serie volgen we elke dag een sessie met een patiënt van therapeut Paul, die op vrijdag zijn eigen problemen bespreekt met een soort mentrix. De kijker krijgt uiteindelijk het meest te zien van de therapeut in plaats van zijn patiënten.

“Momenteel is de NCRV in gesprek met Nederland 2-netmanager Bart Römer en Alain de Levita, regisseur en producent van NL Film, over een mogelijk vervolg in de zomer van 2011″, meldt de omroep in een persbericht.

Gemma Derksen, eindredacteur Drama bij de NCRV: “De NCRV is enorm trots op deze serie en op het succes. Door de fascinerende verhaallijnen, met elke dag een andere cliënt, de topcast en de inzet van social media is deze serie dè zomerhit van de Nederlandse tv geworden. We zullen er alles aan doen om het succes straks met het vervolg te evenaren.”

Alain de Levita, regisseur/eigenaar van producent NL Film: “Nog nooit heb ik zo veel reacties gehad op een tv-serie. Veel kijkers geven aan verslaafd te zijn en dat is natuurlijk prachtig. Het is vooral bijzonder dat deze dagelijkse dramaserie, midden in de zomer op de late avond, zo goed aanslaat. Een gedurfde stap van het netmanagement en de NCRV.”

In Therapie is gebaseerd op de Israëlische serie Be Tipul en de Amerikaanse serie In Treatment. Het scenario is bewerkt door schrijfster Marion Pauw. Oorspronkelijk was het eerste seizoen voor 9 weken bedoeld, maar wegens krapte in de uitzendschema’s is gekozen voor een 6 weken durende serie in Nederland.

Zie ook:
- In Therapie goed de eerste week door
- Dagelijks Nederlands drama van NCRV: In Therapie
- NCRV zendt maar 2/3 uit van dramaserie In Therapie
- NPO-baas Gerard Timmer blikt vooruit op seizoen 2010/11

1 Reacties // Reageer

One thought on “NCRV wil vervolg gegeven aan dramaserie In Therapie

  1. GB

    Goed nieuws!
    De serie zou toch niet helemaal uitgezonden worden, of is dat inmiddels ook gewijzigd?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>