Kijkcijfers zondag: NL3 scoort met Penoza en Zomer Voorbij

Nederland 3 heeft zo ongeveer zijn hele zondagavond omgegooid – met wisselend resultaat. De series Penoza en Jan Smit: De Zomer Voorbij gingen voortreffelijk van start met respectievelijk 750 en 760 duizend kijkers, blijkt uit gegevens van Stichting Kijkonderzoek. Maar een herhaling van Neonletters (282 duizend) joeg veel kijkers weg, waardoor Spuiten & Slikken er ‘maar’ 367 duizend overhield. Het nieuwe seizoen van 3 Op Reis ging van start met 273 duizend kijkers. Grote winnaar deze zondag was Nederland 1.

Eén Tegen 100 was het best scorende amusement met 1,9 miljoen kijkers, een fractie meer dan De Reünie van de KRO deed. Studio Sport Eredivisie deed eerder op de avond 2,1 miljoen kijkers, het NOS Journaal boeide 2,5 miljoen mensen. De verhuizing van Jörgen Raymann naar de zondagavond lijkt geen effect te hebben; de late night show trok 529 duizend kijkers.

Nederland 2 scoorde met zijn Teledoc, deze week over Geert Wilders, de PVV en de PVV-kiezer. Naar de film keken 731 duizend mensen.

SBS 6 scoorde opnieuw het beste met Hart van Nederland, gisteren goed voor 1,5 miljoen kijkers. Red Mijn Vakantie scoorde bovengemiddeld dit seizoen met 1,3 miljoen kijkers, Wegmisbruikers kwam uit op 672 duizend kijkers.

De RTL-groep moest het hebben van Life4You met 688 duizend kijkers en So You Think You Can Dance, waar 677 duizend mensen op afstemden. Een herhaling van Oh Oh Cherso deed 638 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers: Zaterdagavond SBS 6 zakt weg
- Kijkcijfers: Holland’s Got Talent evenaart finale Idols 4
- Kijkcijfers: Joran 1,8 miljoen, actualiteit scoort wisselend
- Kijkcijfers zondag: 3,3 miljoen voor Boer Zoekt Vrouw

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijkcijfers zondag: NL3 scoort met Penoza en Zomer Voorbij

  1. Albert Verlinken

    Ik heb ‘Penoze’ gekeken en uitgezeten maar was (helaas) teleurgesteld. Bij tijd en wijle houterig acteerwerk, continuiteitsproblemen (kale bomen en opeens vol voorjaar in dezelfde week) en onrealistische gespreklocaties, daar bedoel ik mee gevoelige onderwerpen op luide toon bespreken met buitenstaanders op gehoorafstand. Dit zal niemand uit de penoze doen.
    Je kunt duidelijk zein dat de makers geinspireerd zijn door de Sopranos maar daar komt het (op dit moment) absoluut niet in de buurt. Ik geef het volgend week nog een kans hopend dat het een stijgende lijn gaat vertonen.

      /   Reply  / 
  2. NDK

    Zelfde hier @ Albert. Het is het allemaal net niet, ik had me hier erg op verheugd omdat ik inderdaad een Nederlandse Sopranos verwachtte of in ieder geval iets als Underbelly. Maar dit is erg wannabe.

    Zoals de rol van Thomas Adca, was hij nou een grote baas of een nietsnut? Want hij had nog nooit iemand neergeschoten, maar hij heeft wel constant een bodyguard bij zich.

    Laten we het hopen dat het goed ontwikkeld.

      /   Reply  / 
  3. Don

    Kan er zoals bovenstaande reaktie’s ook niet meer van maken;

    Bij de Soprano’s keek ik 10 seconden en wist het; het licht, muziek, gevoel, sfeer, geloofwaardige personage’s, bleek bij langer kijken een topserie,

    bij Penoza wist ik na 10 seconden; tis het net niet, geprobeerd toch langer te kijken, maar is echt niet te doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>