Kijkcijfers zondag: Best bekeken Hart van NL sinds augustus 2009

De redactie van Hart van Nederland wordt vandaag waarschijnlijk getrakteerd op taart. Naar het SBS-programma keken gisteren dik 1,9 miljoen mensen en een dergelijke score is niet meer voorgekomen sinds augustus 2009, blijkt uit gegevens van Stichting Kijkonderzoek. De oorzaak van deze uitschieter naar boven toe is niet meteen duidelijk, wel werd Hart van Nederland ingeleid door Das Je Goed Recht waar 1,2 miljoen mensen naar keken. Het best bekeken programma van de zondag was Boer Zoekt Vrouw met bijna 3,8 miljoen kijkers.

Naar ´t Spaanse Schaep keken 2,1 miljoen mensen, een herhaling van De TV Draait Door trok nog eens 1,2 miljoen kijkers, een fractie minder dan bij de eerste vertoning op oudejaarsavond. Het programma Nu We Er Toch Zijn beleefde zijn debuut op Nederland 1 met Sophie Hilbrand. Het programma werd door 714 duizend mensen gezien.

RTL 4 trok 938 duizend kijkers met (een van te voren opgenomen) Life4You. De film Australia trok primetime nog eens 853 duizend kijkers.

Net 5 herstelde zijn zondagavond als griezelavond in ere. Naar series als Medium en Fringe keken telkens zo´n 250 duizend mensen. Een herhaling van Supernatural was goed voor 155 duizend kijkers.

Op Nederland 3 was 3 Op Reis de kijkcijferwinnaar met 336 duizend kijkers. VPRO´s Nederpopshow trok 156 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Verhuizing helpt Popstars niet omhoog
- Kijkcijfers vrijdag: Ik Hou van Holland 1, Guido wint van Erik
- Kijkcijfers zondag: Kerst kost Boer Zoekt Vrouw kijkers

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Kijkcijfers zondag: Best bekeken Hart van NL sinds augustus 2009

  1. ano

    HVNL begint een beetje op Editie NL te kijken qua teksten..

      /   Reply  / 
  2. mark

    SBS had een erg goede zondagavond ! leuk voor ze !

      /   Reply  / 
  3. paultje

    Waarom geen enkel woord over RTL5. White Collar richting 400.000 kijkers en CSI: Miami richting 600.000 kijkers. RTL5 in the winning mood ten koste van de Net5 serieavond.

      /   Reply  / 
    1. noname

      ik kijk, zoals altijd, zondag naar rtl 5, crime-avond. Vandaag rtl 4 csi kijken, normaal altijd vi!

        /   Reply  / 
  4. ano

    @ Alle
    komt omdat Veronica gestopt is met misdaad op zondag.

      /   Reply  / 
  5. Mark

    Gewoon zoveel kijkers bij gebrek aan beter. Was ook niks op RTL 4, dus die kijkers zappen alvast door naar 6 en er was ook geen concurrentie van Studio Sport. Voor vanavond kunnen ze alvast een dieptepunt noteren als HvNL pas om 23:30 uur begint.

      /   Reply  / 
  6. Mark

    Veronica had ook een blockbuster: 10.000 BC die maar 400.000 trok. Dat was op een maandag bij Veronica, of desnoods SBS 6 zeker het dubbele geweest, want dan is er geen concurrentie van de RTL 4 blockbusters.

      /   Reply  / 
    1. Thijn

      Uhm ja, jammer dat 10.000 BC een ‘oer’slechte film is.

        /   Reply  / 
  7. Liam

    Hij was wel vermakelijk zo slecht was het ook weer niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>