Kijkcijfers zaterdag: Zorro zakt verder weg, Gordon levert in

Op Zoek Naar Zorro begint een teleurstellend verhaal te worden. De musicalzoektocht van de Avro heeft opnieuw minder kijkers getrokken dan vorige week. Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er gemiddeld 862 duizend mensen naar het amusement met Frits Sissing. De uitslag werd zelfs nog slechter bekeken: 735 duizend mensen. Voor een grote productie als dit op Nederland 1 moeten er echt meer mensen kijken.

De winnaar van de primetime zaterdagavond was RTL 4 met Benidorm Bastards (1,4 miljoen) en Minute to Win It. De show van Gordon kwam uit op 1,3 miljoen kijkers. Dat is wel 400 duizend kijkers minder dan vorige week.

De tv leek in veel huishoudens uit te staan, want slechts 9 titels kwamen boven het miljoen uit. Dat terwijl de afgelopen weken geregeld meer dan 15 titels boven het miljoen uitkwamen.

Bij SBS 6 was de halve finale van Popstars te zien, waarin X Factor-winnares Sharon Kips het veld moest ruimen – ondanks hoge jurycijfers. Vorige week legde Popstars het nog stevig af tegen de uitslagshow van The Voice of Holland, dat eenmalig op zaterdag was te zien. Deze week krabbelt Popstars enigszins uit door 745 duizend kijkers te trekken. De uitslag trok zelfs 934 duizend kijkers. Dean en Simone staan in de finale.

Op Nederland 1 scoorde de primetime programmering ondermaats. De cijfers van Op Zoek Naar Zorro zijn genoemd, Bij Ons in de PC komt ook niet aan de score uit de hoogtijdagen en zit op 813 duizend kijkers. De vooravond van Nederland 1 scoort wel; Kassa kwam op 1,5 miljoen kijkers uit, Kinderen Geen Bezwaar op 1,2 miljoen en het NOS Journaal was de dagwinnaar met 2,1 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: TVOH zelfs ‘s nachts boven 2,5 miljoen
- Kijkcijfers zondag: 4,5 miljoen kijkers Boer Zoekt Vrouw
- Kijkcijfers zaterdag: Gordon knalt, laagterecord Popstars

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Zorro zakt verder weg, Gordon levert in

  1. pieter

    Bij op zoek naar Zorro speelt hetzelfde als bij popstars. Op een gegeven moment wil je als kijker iets nieuws. Je hebt deze genres wel gehad en anders moet je er iets in vernanderen zoals bij the voice.

      /   Reply  / 
  2. danielle

    het had ook gewoon op zondag moeten blijven… ik keek het altijd maar ik ga nu elk weekend uit met vriendinnen dus ik kan het nooit meer zien!!

    vind het ook niet zon leuke zoektoch ik kijk het namelijk elke week terug, wellicht ook de laatste aangezien ze niet blij zijn met het stem gedrag (of dat is allemaal nep?!)

      /   Reply  / 
  3. Steffan

    Mooie score voor ‘Minute to win It’. Vorige week had je natuurlijk nog veel mensen die het programma moesten beoordelen, mensen die negatief waren blijven nu weg.

    Dit is over, een prima score!

    Popstars zal denk ik volgende week 1,5 miljoen scoren met de finale.

      /   Reply  / 
  4. kokkie75

    vind het zelf wel leuke programma van gordon maar ze moeten die programma niet telang gaan uit zenden . het word keer 1tonig al moet ik zeggen dat gordon echt me leefd met de kandidaten. En rtl word eens wakker maak eens een nieuwe programma met kidss ofzow en suprise show maar dan met een vernieuwing en het spijt mij mag ook wel terug ..

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Het komt nu ook nog maar 3x. Dus het is wel een leuk programma voor die 5 weken! Daarna komt RTL4 met All You Need Is Love, ook leuk, en duurt ook maar 6 weken!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>